Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile #3


Sam

Öne çıkan mesajlar

Kanuni benim profil public, direk PoB'den çekebilirsin axedice yine hesap. Ben genelde bi kaç farklı guide ve özellikle poe.ninja'dan yakın bültleri takip edip ona göre deneye yanıla bişi çıkarıyorum, direk takip ettiğim bi guide yok. Ama baktığın zaman 3 aşağı 5 yukarı herkesin buildler benziyor birbirine. Özetlersek:

Tree: Bu çok standart ya str stacking necro treesi işte. Kuzey batıda death attunement almıyorum onu annointledim, bol bol life ve str var. Bide kuzey doğudaki ES/life nodelarına gitmedim onun yerine str ve jewel slot açtım.

Helm ve boots direk baron ve alberon. Standart yine.

Yüzükleri chaos resist + str + boş suffixli two stone ringlerden aldım, lig başında zor da şimdilerde çok var. Suffixlere chaos + eksik elemental ne varsa craftlıyorum. Prefixler klasik life + ES artık parama göre ne kadar bulabilirsem. Başlarda prefixlerden kısıyoruz, sonda şu redeemerın minion damage prefixini ES ve Lifelı yüzüklere ekliyoruz.

Amulet: Astramentis pahalı ve biraz da gereksiz stat veriyor diye ben 80strli ama resist, life ve ES sahibi bi amulet almıştım hala onu kullanıyorum. Bence gidip de astramentis almak yerine flat str + %str / %attribute veren bi elder ammy çok daha iyi olur, paranız varsa oraya yönelin. Prefixlerden gelecek life/ES ler de cabası.

Kemer: Şimdilik flat str + life/resist kemeri kullanıyorum, tabii ki %strli kemere upgrade etmek lazım ilerde.

Chest geoffri , eldiven shaper. Str stackingin temeli bu iki item zaten, aşşırı zengin olsam (ve önce diğer tüm slotları değiştirsem) bunları neyle değiştiririm bilmiyorum. Saqawal denemedim ama poe.ninja dene diyor.

Silah : Şu sırada upgrade ettim > Dual wield melee phys ve multistrike supportlu elder silahları (tanesi 1C) > Chober Chaber 6L (50C'ye almıştım) > 6L Pledge of Hands. (2-3ex). Şu anda 6L pledge of hands kullanıyorum gayet yeterli ama para birikince empower4 + crafted necro silahına (toplam 15ex sanırım) geçeceğim.

Sıfırdan başlıyor olsam 5L Chober / 6L ucuz silah + 5L geoffriyi hedefler öyle kasardım karakteri. Arada shapers touch yerine cold triad grip fantezileri yaptığım için progress biraz saçma gitti.

 

Spectre + Animated Guardian Curse Setup: Standart AG itemları işte kingmaker vs, ama her itemda illa bi chaos resist olsun istiyorum çünkü minionları öldüren tek şey chaos damage. Özellikle %life regenli ve chaos resistli ucuz yollu bi chest çok iş görüyor. Bide AG'de vulnerability curse eldiveni ve 9% inc. damage taken fossil crafted kafalık var.

2 carnage chieftain klasik zaten frenzy için, ben 1 tane de Redeemer kullanıyorum (lunaris temple) enfeeble curse için. (ps : belki bilmeyenler vardır, animated guardian diğer minionlardan farklı olarak ayrı bi entity sayıldığı için curse limitine takılmadan ek olarak eldivenden bi curse atabiliyor, yani toplam 2 curse oluyor). Bu redeemerların enfeeble ı direk lvl20 enfeeblela aynı güçte, act1 in dandik enfeeblecılarını kaldırmayın yani.

Lvl21 spectreye param yetince gidip bi de host chieftain ekledim 4. spectre olarak, carnagelar kadar olmasa da iyi damage bonus veriyor onlar da.

 

-Özetleyemedi-

 

King of all summonersın bazı konseptlerini beğenmiyorum bu arada, misal ben cheste illa skeleton alıyorum ÇOK fazla dpsleri var çünkü. Budget versyonda blasphemy falan kasmış yani çok gereksiz işler ya onun yerine flesh&stone + maim koy aynı işi görüyor, zaten vulnerability AG'den gelecek. Curse specialist olmadığın sürece Lvl20 vuln öyle atla deve bi fark yaratmıyor lvl10a göre. Bide impale kullanıyor, evet boss fightlarda en iyi dps ama özellikle clear sırasında minionların düşük attack rateleri yüzünden potansiyeline geç ulaşıyor bi emin olamadım o yüzden.

edit : Hmm şimdi bakınırken fark ettim minionlarda impale daha kolay stackleniyor çünkü impale sana buff değil karşıya debuff ve minionlar çok sayıdalar, yani aps daha az olsa da onu 15le çarpacaksın stacklenme hızı için. Aslında düşündüğümden daha iyi olabilir impale, zaten war banner ın damage taken buffı da diğer inc. damage takenların arasında değer kaybediyor.

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

- Oyun çok hızlı yavaşlatacağız

- PoB'de asla hesaplanmayacak power crawl getiriyoruz. Ayrıca moar one-shot mechanics!

 

Ahah ne diyim ki. Neyse en azından

 

Alıntı

In Delirium, we have made Conqueror spawning deterministic

 

EAIkdkRUwAAcz1M.png

 

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
On 26.02.2020 at 08:09, Gangren dedi ki:

Yeni oyuncular için oyuna dahil olmak çok karmaşık hale geldi diyoruz, adamlar gitgud çekip daha karmaşık yapıyor.

nasil dahil oluyoruz simdi? (senden D3 beta cd'si almistim sanki, o yuzden sana sorayim askjdhasd ? )

poison BV ve necro iyi starter midir? veya su: 3

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Goering hacıt amman diyim o linklediğin bült çok kötü. Yani aslında kötü değil de self cast hala starter olarak iyi bi durumda değil, böyle allahla yarışıyor olman lazım skill olarak ki o bültten verim alasın.

Ne tür bi karakter sevdiğin önemli, eğer melee whirlwind vs tarzı seviyorsan misal şunu tavsiye ederim https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2775438

Hem tanky olduğu için üzmez hem de dps fena değil. Bi aoe clear zayıf ama yine de güzel bült.

 

Caster olarak bu yeni gelen blade blast skillini kullanan crit bazlı assassinler teoride iyi, ama görmeden bişi söylemek zor.

Summoner her zaman garanti class ama tarzını sevmen lazım tabi. Ben son iki ligdir oynadığım için pas geçiyorum

Eğer böyle caster/dot tarzı bi hoşuna gidiyorsa şu elemanın bült güzel, ben de starterı bunla yapıp biraz değiştireceğim https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2489249

 

Ha bu arada poison BV op. Geçen lig de iyiydi bu lig de blade blastın gelmesiyle burst potansiyeli geldi falan. Ama işte bunu scalelayan item (cold iron point diye bi dagger) o kadar çok bülte lazım ki artık talep yüzünden fiyatların anlamsızca tavan yapacağını düşünüyoruz. Tek sıkıntısı end game scalingin pahalı olması yani.

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 linkleri fusing ve chromatic kullanarak sen de yapabilirsin ama gerek yok lvllarken. Zaten 2. Chapter'da falan sebil gibi dusmeye basliyorlar.

Loot filter'inyoksa mutlaka loot filter kur. Bir de vendor recipe'lari ezberle. Lvllarken bayagi currency geliyor yerden topladiklarindan ama recipe'lari bilmiyorsan haberin dahi olmaz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

act 4 boss'a 4L'siz geldim "pleb arc bült" simdilik iyi gidiyor. (lvl 45'im)

biraz item bakayim..

chromaticleri harcadim ama istedigim 4L olmadi...

 

edit: bu jewel'leri nereye takicaz. bir tane +15% light spl dmg buldum

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...