Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile #3


Sam

Öne çıkan mesajlar

Peki peki, yorumlarınızı alayım:

SSF oynuyorum genelde, Actleri bitirip (tüm questleri yapıyorum, köşe bucak açıyorum, speedrun değil yani) maplerde genelde Tier 10, Tier 11 seviyesinde sıkılıp bırakıyorum.

Min-max ile fazla uğraşmıyorum, genelde buildguide üzerinden ilerleyip, Hack and Slash açlığımı gideriyorum. Çok farklı skill içeren buildleri de sevmiyorum.

Bu Skelly-build iyi görünüyor benim oyun tarzım için ama bir de Golemancer tarzı birşey gördüm.
Diğer tarafta Balista merkezli bir bow build (D3'te Marauder Sentry build gibi) iş görebilir gibi.
Bir de ED/Contagion buildi var.

Tek atımlık hakkınız olsa ne seçerdiniz?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- Adamlar pace i yavaşlatsın yeaaa çok hızlı oyun.

Oyun yavaşlar.

- Bu ne yeaa bu kadar yavaş mı oynanacak artık?!

...

 

Şöyle bi mekanik koymasalardı bu lig herkes bosslara koşar packleri es geçerdi. Autoloota karşılar, sadece çin clientında var o olay özellikle getirmediler daha western clienta.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun yavaslamasi beklentisi boyle degil ama. Şu son gelen lig pace i iyice tavan yapmaktan geri kalmiyor. 

Yeni gemlerle power creep in yine dibine vurulmus. Tüm ekrana 1 shot atip yardirmacadan ibaret olacak. Hp 1 sn icinde birkac kere %5 - %100 arasinda in çık yapabiliyor. %100 den 1 shot yemen çok kolay boss olmasina gerek yok. 250 tane mob arasinda steroidli bir rare in projectile i yada aoe si yeterli oluyor.

Loot toplatmakla duzelmez yani "daha guclu gemler daha op build!!11" kafasından vazgecmeleri lazim ama insanlar bunu istiyor heralde o yuzden boyle devam edecek gibi 4.0 da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ticari kaygiyla bu yolu izlemeleri normal tabi ona lafim yok. Power creep i content olarak pazarlamak hem kolay hem de alicisi daha cok demek ki.

Cozum aslinda mevcut. Nemesis ligi çok guzeldi mesela. Corrupted blood, volatile, storm herald gibi modifierlar vardi. Yine kolayca olebiliyordun bunlara. O yuzden rare larin modlarina dikkat etmek gerekiyordu. Mob packleri şu anki gibi bir clusterfuck degildi. Şu an kaos. "Flasklari bas(bu da macro tabi), skill spamle ve senden once moblar ölsün diye dua et" e döndü oyun. Defansif statlarin hicbir onemi yok. Ne kadar armor, evasion, %reduction vs stacklesende her türlü tek yiyorsun. 10mil dps e ulas hp stackle geç.

Bir de eskiden party ile oynayabiliyorduk 3-4 kisi map yapiliyordu hem daha safe oluyordu. Biri phys bir ele vuruyordu biri single target da iyiydi. Map yaparken keyifli oluyordu party. Simdi solo all the way oldu. 3 kisi girsen fps cokuyor zaten efeklerden kim ne yapiyor belli olmuyor. Ya da en hizli build onden temizlerken digerleri arkasindan kosuyor sadece. Partyler de artik bayık aurabot/cursebot metasina dondu yoksa efektif olmuyor.

Tüm bunlar oyunun aşırı hızlanması yüzünden. Bunun dışında bir de item problemi var işte o da çok konusuldu. Zibilyon tane trash drop ve rare larin %99 unun çöp olması. Fossil/master craft varken dusen max lvl olmayan rarelari acmak anlamsiz hale geldi. Shaper/elder itemlarinin bile birkac base disinda cogu cop yerden bile almiyorsun. Chris de soyledi bunlari da pek cozum bulmuslar gibi gelmedi.

Son olarak su var, özellikle son gelen content mekaniklerinin hicbiri engage olmayi gerektirmiyor. Aksine yapmak cogu zaman vakit kaybi, keyifsiz ve rewarding degil. atlas/map, breach patchleri disinda gelenlerin hepsi %0.001 lik nolife farm yapan adamlara yonelik. Cheesy bir setup yapmiyorsan, headhunter siz oynuyorsan bosuna yapiyorsun gibi bir hal aliyor.

eyyorlamam bu kadar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son paragraf hariç katılıyorum, blight ı tower def. sevmediğim için sevmedim ama delve olsun alva olsun iyi bunlar. Beastler meastler hep çeşitlilik geldi. Bi legion dediğin gibi headhunter or loss modundaydı ama ona da "boşuna" demek abartı geliyor, sonuçta headhunterı olan tüm contenti daha hızlı yapabiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...