Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bebek labradorum


tiLi

Öne çıkan mesajlar

tiLi said:

sürekli dışarda koşturacağımızdan ve ben kendi beslenmesine dikkat eden biri olarak köpeğinkine de dikkat edeceğimden sorun yaşamama ihtimalimiz var o zaman. takviye dediğin de glukosamin mi acaba? alıveririz glukosamin ve balık yağı. hayvan ilgisiz kalmıycak zaten hep veterinerle iletişim halindeyiz.


takviye olarak ne desem boş, onu araştırmak lazım
çoğunun doğal besinler yoluyla alınabileceğine inanıyorum

ama veterinere söylesen kutusu 80-100 lira bişey verir bunu 2 yaşına kadar kullancak der büyük ihtimal yada normalin baya üstünde fiyatlı özel mamalarından itelemeye çalışır sana , içlerindeki etkin maddeye göre araştırırsan muhtemelen zaten evde onu tüketiyorsundur, dolabında vardır falan . ( mesela:yoğurt- sarımsak gibi )


bunun dışında biraz palazlanıncaya ,kemik gelişimi oturuncaya kadar çok zıplatmıycaksın, koşturmayacaksın
yani o kıkırdağın zedelenmemesi,zorlanmaması lazım kısaca.
fazla kilo da bununla alakalı zaten, ne kadar kilolu tombik olursa kalçaya o kadar yük biner, fit tutmaya çalışıcaksın, aç da bırakmıycaksın tabi

uzun sağlıklı bir ömrü olur işallah :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
niye bencil hissedesin abi. gidip kangal almamışsın ki. ben karşıyım açıkçası bencil hissedilmesi yönünden, sen almasan belki 10 yaşında şımarık kızın teki alacaktı. bakamayıp atacaktı sokağa. ben böyle avutuyorum kendimi, diğer insanları. ki gördüğüm kadarıyla epey de seviyorsun. koy gitsin akü. sevimliymiş hırbo. elini bol bol ısıracak ileride bırakır kendi kendine merak etme. eldiven giyiyordum ben. gerçi benimki american staff olduğundan epey zor bir dönem geçirdik heh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

sürekli elimi ve ayağımı ısırıyor heycanlıyken. nasıl engelliycez bunu?


hacı daha çooook çekiceksin bunu. bizim oğlanı getirdiğimizde 1.5 aylıktı 4 aylıkken ben ingiltereye geldim şu an 6-7 aylık falan oldu evdekilerle konuşuyoruz adam hala ısırıyor arada.

onun o ısırması temelde oyun amaçlı ve dişleri kaşınması için yaptığı bişi,zaman geçtikçe azalıcak merak etme. biz hayır dedik kızdık poposuna gazete kağıdıyla vurduk elimize kolonya döktük vs naptıysak pek çözüm olmadı zamanla dişleri de gelişicek dökülcek sora bırakcak.

onun haricinde hela sorunu var dışarıya alışması lazım artık bizimkinin, sana da tam dışarı çıkmaya başlayana kadar geçen süreç için ugodog öneririm en hijyenik çözüm bizim kullandığımız.

başka ne dicem, kalça çıkığı ile ilgili olarak forumda Rhom arkadaşımızında köpeğinde böyle bi sorun olmuştu bi ona da sor istersen.

başka aklıma gelen bişi yok spesifik soru varsa yardımcı olmaya çalışırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde de var 4 aylık labrador. Evde ne terlik bıraktı ne ayakkabı. Ve ısırma olayı da fena. Hani kedi gibi de değil ısırdımı acıtıyor. biraz daha büyünce geçecek diye avutuyoruz bizde kendimizi.

Şu kalça çıkığı ile de bir şey sormak istiyorum. Neler yaptınız tespit için? Biz veterinere sorduk. Şimdiden belli olmaz röntgen çekmemiz lazım dedi ve narkoz verilerek çekiliyormuş. Bende 4 aylık bebeğin narkoz almasını istemedim, ne yazık ki güvenemiyor insan kimseye artık bu çağda.

Badem

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ısırmasıona izin vermemek çok zor yahu. zaten bırakacak, ısırsın işte nedir. ben çok güreşirdim bizim itle yavruyken. önemli olan onu yormak zaten. yorduktan sonra ısırmaya mecali de kalmıyor. köpek bakmanın en kilit noktası da bu zaten. enerjiyi bitirmek lazım bir şekilde, eğitimdir, yürüyüştür, güreştir vs. hazır ısırmayı seviyorken tug of war tarzı oyunlar oynayın. tam zamanı aslında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...