Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSS Saçmalığı


smyrnas

Öne çıkan mesajlar

devlet değil ama ziraatt bankasından aldım ben. o da yarı devlet dairesi zaten.

hesap işletim ücretlerinin iadesini talep ettim, vermediler. dökümleri alıp tüketici hakem heyetine gittim. toplamda 94 lira mı ne iade çıktı, 5 senede o kadar kesebilmişler. bayram öncesine denk geldi iade , arife de cuma günü. atmlerde para yok , yatınca da kuyruk var.dedim akşama çekerim.

akşam gittim, 40 lirasını çekmişler geri . boynunuz altınızda kalsın dedim gitmedim geri :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
400 küsür lira borcu görünce gelir testi yaptırmaya gittim, uyuz oldum.Babamın üstüne bir taksi durağı var ama getirisi yok, zarar ediyor hatta sanırım çok az sdf.Taksicilerden toplanan aidatlar anca giderleri karşılıyor.Sadece müşteri getirisi var ama o da zaten durak geliri değil taksicilik ücreti olarak taksicide kalıyor.

Resmi evrakta durum böyle olmasına rağmen memur tutturdu siz burdan kesin para kazanıyorsunuz falan demeye, sanki adamı ikna etmek zorundaymışız gibi.Müdür de işletme kitabından cümle satıyor kar etmeyen işletme olmaz vs.Şüphen varsa müfettiş gönder denetle, varsayımlara göre sen burdan kesin şu kadar kazanıyorsun demekle iş mi olur.

Durağa müşteri gelince taksiciler de para kazanıyor, müşteriden durak hizmeti karşılığında para mı alıyorsun da durağa gelir olarak göstericen.

sinirlendim sfsdf

edit:sayfa başı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hazır bende 2 sorayım, a) gelir testi için nereye başvuruyoruz
b) ankaradaki sgk şubelerinin hangisi bu öğrenci belgesi götürünce borç sildirme işlemleriyle ilgileniyor, 2 tanesini aradım biz bilmiyoruz, internetten bak dediler, internettede hiç bir bok yazmıyor, fikri olan var mı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu bana hala yazıyo mu yazmıyo mu göremiyorum ahah, 2.5k bişey var, yaşamadığım ülkede kullanmadığım sigortayı öğrenciyken kesmişler.

anam gidip diploma vs gösterdi ben bunlara nasıl inanayım, ya yurtdışına yeni gitmişse falan demişler, mezun olduktan sonra 2 ay yaz tatilinden sonra çıktım ya dışarı, ona falan takılmışlar sanırım, o iki ay kesilicek falan.

yok, hastalık falan herhalde bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk gelir testi yaptırdıgımda 1500TL civarıydı sanırım tam hatırlamıyorum. Sonra baktım çevremde kimse ödemiyor dedim bende ödemiycem! gelir testinden sonra 400TL ye falan düşürmüşler, gene ödemedim ! Enson geçen hafta baktım bu sefer 128TL ye düşmüştü ,gene ödemedim ve ödemiyorum. Kafaya göre indirip kaldırıyorlar bende ödemiyorum. Sizde ödemeyin ! bu konudan muzdarip 100 kişiyle konuşmuşumdur kimse ödemiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Ben de sildirdim geçen diplomayla gidip. Öğrenciyken her dönem öğrenci belgesi ile gitmen gerekiyormuş o yüzden olmuş o borçlar.

Diplomanı getir babanın sigortası varsa siliyoruz dediler öyle yaptım ben de.

Soranlar için yazayım bir de;

Gelir testi yaptırmak için bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına gidiyorsunuz. orda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı diye bir yer var.

beş dakikada form doldurup gelir testi yaptırıyorsunuz.

size bi kağıt veriyolar bi hafta sonra yine bulundugunuz ilçenin sgksına gidin diyolar. oraya gidiyorsunuz.

size ne kadar borç varsa söylüyor hepsini işte diploma getirmeniz falan gerekiyorsa getiriyorsunuz. silebileceği her şeyi sildikten sonra da kalan borcunuzu yapılandırıyor.

gelir testinize göre her ay belli bir miktar ödüyorsunuz.

normal bir geliriniz varsa ayda 45 tl oluyor genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...