Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika Tecavüz Olayı (Ohio University)


Shean

Öne çıkan mesajlar

Amerika'da son zamanlarda bu tür olayları engellemek için çok baskıcı hale geldiler. Eğer herhangi bir partide kız çok alkollüyse, bilinci yerinde değilse veya "böyle olduğunu iddia ediyorsa" bu tecavüz sayılıyor ve evet hapis cezası var. Geçen sene ben gittiğimde meşhur bir dava vardı böyle, 2.5 sene hapis yatan ve sonunda masum olduğu ortaya çıkan bir üni öğrencisi için. Kariyeri üniversite hayatı bitti tabii çocuğun o arada. "Lan kızları koruyalım derken bokunu çıkardık" diye bisürü karşıt çıkmıştı bu olaya haliyle. Dahası kızın "Benim bilincim yerinde değildi ki, alkollüydüm" demesi yeterliyken ve kanıta ihtiyacı yokken bu durumda (modern hukuka tam zıt olarak) erkeğin masum olduğunu ispatlaması gerekiyor. Öyle de saçma bir sistem yani.

Ha benim mantığıma göre kendi isteğiyle içen herkes bir partide kendini kaybedene kadar içince olacakların sorumluluğunu alır, bu suç teşkil etmemeli hiçbir erkek de sonuçta yanında üfleme cihazıyla dolaşmıyor. Ama adamlar saçmalıyor işte.

Diğer tarafın en güçlü argümanı "e kız alkollüyken çantasını farkettirmeden çalsan da mı suç olmayacak" diye demagojiye kaçmaktı geçen sene, biraz ilerleyebildiler mi bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...