Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lego hastalığı


Sequoya

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

yok be. adamın sırf legolar için 2 3 katlı ev vs alması gerekir hepsini almak istese.

edit; para da olsa uğraşması zor yani


Adam haklı her Lego aldığımda hanıma vallaha bu son başka almayacam yalanı ile alıyorum. Oda haklı doğal olarak kendi çalışma odan dışında hiç bir yere koyamazsın evde istemiyorum diye bağırıp çağırıyor. Odam el verdiği sürece en çok beğendiklerimi açıp yapip sergiliyorum.

Yoksa depoda açılmamış 40 50 kutu lego var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerçek lego bu değil dendi mi ?

eskiden lego dediğin şey senin hayal gücün ile sınırlıydı.
şimdi ise paketin üzerindeki resimle.

alırdım legoları-k'nex vardi yine aynı sekilde-, rüzgar gülü,araba,gemi,insan ne hayal edersem.

şimdi alıyorsun 100 parca, 100üyle de o resideki uzay gemisi yapılıyor mehh..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o arkitekt aşırı kazık abi. hani sıradışı parçası da yok ve ufaklar. böyle lisans mıdır nedir abuk subuk paralar ödüyoruz star warstan bile kazık yani. hepsi de standart parçalar nette arasan listesini çıkarır kendin de toplarsın yapıyı, parçalar aynı olur ama kutu açma poşet yırtma tadı olmaz tabi.

bir de sözüm seqoya

günümüz serilerini bırak, özellikle tekniklere ilgin varsa, geçmişten setler al. günümüzde çok çocuksu oldu teknikler (mindstorms hariç) koluan basiyim götü kıpraşsın kinder sprüz tadında oldu. arabada pilli motor var ama abuk subuk işler yapıyor, kapıyı açıyor falan.

eski 8880 8448 8466 modellerine bak. esas teknik bunlarda. 5+R vites kutusu var ve kutuyu da sen yapıyosun. yeni arabalarda kompleks sistem yok, hepsine pistonlu motoru çakıp gönderiyorlar. ya süspansiyon, ya motor-piston var.

bunlarda 4wd + tam bağımsız süspansiyon + hakiki vites kutusu var.

bu eski setlerin sıfırı da mevcut. madem paran var çerçöp üç sene sonra doğuya yardım kampanyasına bağışlayacağın uzay robotu serisine falan harcama parayı. (paran çoktur da hanım kotasını diyorum)

bricklink.com diye site var, oradan kodunu yazarsan eski yeni her setten bulabilirsin.

günümüzdeki teknik olarak en gerçekçi en donanımlı set ise 8110 unimog. ötesini söyleyen bilmiyodur. daha ilgilenirsen çeşit çeşit öneriler sunarım. yok teknik sarmıyor diyorsan sevdiğini al tabi ki, ama geçmiş setler veya bulamadıklarını bricklink üzerinden alabilirsin, legonun gittigidyioru gibi bişi dünyada.

elimde 8880 ve 8466 var, kutulu kılavuzlu mevcut (sıfır almıştım koleksiyoncualrdan kazık fiyata) evde rafta eskiyeceğine satabilirim adam tokatlamayan bir fiyattan. (bricklinkten 2. el fiyatına bakarız) benimki kadar temizi yoktur ama türkiyede.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Küçüklüğümden kalma acayip lego parçalarım var. Hepsi 90'ların başından,uzay tren istasyonundan, gemilere, korsanlara, benzin istasyonundan havaalanına kadar hepsi var. Böyle dağ gibi olunca ve birbirinden çok farklı yüzlerce parça olunca baya bir kafana esen şeyi yapabiliyorsun aslında, çünkü gerçekten aklına ne gelirse var yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hakkaten ama, bu artık Lego değil ki, 3 boyutlu Puzzle. Lego dediğin generic parçalar olur sen onlardan bir şeyler yaratırsın, elbette burada çıkan ürünler gibi güzel olmuyor, çünkü sonuçta buradaki gibi varolan bütünün parçalarının kutuya doldurulmasından oluşmuyorlar ama bence gerçek "lego" bu değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...