Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RMAH ve Gold AH Kapanıyor


axedice

Öne çıkan mesajlar

Bana sorarsan oturdugun yerden 60 lvl olup itemlari yuklenip hoppa T6'ya dalabildigin bir oyun kotu bir oyundur. Sana gore guzel bir oyundur. Olabilir. Bunun uzerine tartismak anlamsiz. Senin anlayisin farkli, benim ki farkli.

Ama isin bana gore guzel tarafi Blizzard'inda benim gibi dusunuyor olmasi, haliyle RoS benim icin guzel bir oyun olacak ama senin icin tatsiz gececek.

Uzuldum senin adina ama herkesi ayni anda mutlu etmek zor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben t6 ya da hic gearsiz da girdim 3 arkadasım t6 cath4 farmlayacaklardı dedim ben cıkayım yok gel sen adamları topla altlarına buff bırak yeter(monk implosion forbidden palace). ok dedim 3 saat oynadık bunu hic sıkıntı yasamadan. yani t6 ya girebilmek icin itema da hic ihtiyacın yok aslında. ama mantıklı bir ortada bulusmayı tercih ederim normal seviyede biraz gear alıp t2 3 e girip arkadaslarımla dengeli bi hızda oynamak gibi.

direk 60 olup t6ya girmeyi engeleyecek onlarca sey yazdım. boe konsepti getirirsin en iyi olan item dusunce ondan az daha kotu olan itemı satamazsın o zaman en iyi item bollugu olmayacagı icin pat diye t6 yapacak seviye itemların dolasmasını kısıtlarsın.

gold un birikip sonsuz gold tradingini engellemek icin goldsink koyarsın adam gibi. gambling gibi.

bazı cok cok iyi itemları account bound yaparsın ama hepsini yapmazsın mesela class specific setleri(inna monk spefic gibi) account bound yaparsın atıyorum hatta bunu ingame aynı oyundaki adamla bile degisemezsin. bu sayede oyunun en iyi setine sahip olmak icin onları dusurmeye oynarsın.

ama ben arkadasıma craftladıgım bir itemı verebilirim, kendi kendime oynarken dusen thunderfuryi benimkinden kotu diye brimstone yapmak zorunda kalmam.(bu abartı keske thunderfury dusse de barbıma versem =(( )

bunlar cozumu olan seyler. bu yuzden blizzard rmahı acarken nasıl hatalıysa bence tamamen tum tradei kapatırken de hatalı. oyunun suanki hali ilk cıktıgı halinden kat kat da iyi bunu da kabul ediyorum. ama daha iyi olabilirdi diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Oyunun suanki hali ilk cıktıgı halinden kat kat da iyi bunu da kabul ediyorum. ama daha iyi olabilirdi diyorum.


Bence de daha iyi olabilir orasi kesin, ama yillarca bekleyip onumuze cöp gibi bir oyun koyduklari icin beklentileri dusuk tutuyorum artik.

Ah oyunu mu bozdu, kaldir.
Millet chest'i mi farmladi, ucur.
Insanlar quest mi abuse etti, questi sil!

Asagi yukari bu modelde gidiyor adamlar, o yuzden bu adamlara kalkip AH kalsin ama abuse edilemesin, insanlar disaridan gold alip enflasyonun dibine vurduramasinlar demiyorum artik, cunku beceremeyecekleri kesin.

"Bu arada digerlerinin aldiklari itemdan sanane sen kendi oyununu oynadiktan sonra" gibi bir fikir gecmis yazilarda, oyle olmuyor ama. Sonucta bir toplulugun icindesin, bir suru arkadasin var, beraber oynadigin insanlar var. Bu insanlar mutlu mutlu mp10 farmlarken, sen inat edip AH'den item almayacagim diye kendini kasarsan adamlarla beraber oynayamiyorsun oyle bir sikinti oluyor. Cok dusuk kaliyorsun ortalamadan ve toparlamak icin AH'den item almak zorunda kaliyorsun.

E peki tamam AH'den item alalim okey diyorsun, madem oyunu bu model yapmislar diyorsun, o zamanda bu cinlilerin sattigi goldlar yuzunden AH'de ki itemlarin fiyatlari sapitmis oluyor. Sen oyunu oynamissin 500 saat, farmlamissin 100m, adam 1 tane averaj silaha istiyor 500M. E napacaz simdi? O itemlar alinmayinca da diger insanlarla oynayamiyoruz? E ama para da vermek istemiyoruz golda? Millete de "abi gozunuzu seveyim almayin item beraber oynayalim noolur ya" da diyemiyorsun...

Tikaniklik basliyor, ya gold aliyorsun, ya item flipliyorsun gold kasmaya calisiyorsun. Oyunu oynamayi birakip baska turlu kazanc saglamaya calisir halde buluyorsun kendini yoksa ortama ayak uyduramiyorsun. Solo olsa amenna, ama online oyunda problem cikiyor yani.

Bende isterim AH kalsin ve oyunu bozmasin, ama Blizzard'in onu becermesi icin ekibine en azindan birkac tane TURK CINLI ve RUS alip "elinizden geleni ardiniza koymayin, edebildiginiz kadar abuse etmeye calisin, aciklari zorlayin" demesi lazim, belki o zaman ortaya cikacak yeni AH oyunu bu hale getirmeyebilir, tabi thats just a fantasy..

Itemlari kolay yoldan alabilmenin getirdigi bir diger rahatsizlikta, senin 500 saat oynayip topladigin itemlarin insanlarin 1 clickle aldigi itemlardan daha kotu olmasi. Insan psikolojisi bu, aman canim sana ne sen oyununa bak kim de alirsa alsin diyip konuyu kapatamiyor insan. Ulan o kadar oynuyoruz su sictigimin itemlarina bak bir de adamlarin itemlara bak puh yaziklar olsun lan diyorsun. Sinir bozuluyor yok yere cunku sen mp4'te kivranirken biliyorsun ki o itemlari alan adamlar mp10'da gule oynaya moblari dogruyor. Hack and slash bir oyunda tek amac mob dogramak olunca, ulan diyorsun bu ne bicim bok oyun.

Yoksa bunun gercek hayattaki basariyla filan hic ilgisi yok, RMAH'deki itemin en krali $250. 13 slottan eder $3250. Basar parayi alirim gecerim oteki tarafa ama konu bu degil benim icin, hicbir zamanda bu olmadi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nihlathak said:

Bence de daha iyi olabilir orasi kesin, ama yillarca bekleyip onumuze cöp gibi bir oyun koyduklari icin beklentileri dusuk tutuyorum artik.

Ah oyunu mu bozdu, kaldir.
Millet chest'i mi farmladi, ucur.
Insanlar quest mi abuse etti, questi sil!

Asagi yukari bu modelde gidiyor adamlar, o yuzden bu adamlara kalkip AH kalsin ama abuse edilemesin, insanlar disaridan gold alip enflasyonun dibine vurduramasinlar demiyorum artik, cunku beceremeyecekleri kesin.
bu gayet kabul edilebilir bi soylem. zaten hep karsı cıktıgım sey zaten su bunun hic olamayacagını varsaymak. olabilir ama blizzard beceremez bence de makul bir acıklama bakınca. ama "bu yapılamaz kesin bozulur" diyenlere tepkim. yapılabilir ve yapılabilse oyun daha guzel olur mesajlardır bunu anlatıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rare item istenildiği gibi aynı oyunda düşmemiş olsa dahi verilebiliyor coop girdiğin insanlara, sadece legendary tradelenmiyor. Bu sistemle sorunu olan sorunludur arkadaşım. Net konuşuyorum, iyi roll u olan bir rare Torment seviyesinde oynamak için gayet yeterli, o noktadan sonra da bir zahmet oynayacaksın düşüreceksin kendi Legendary lerini. Günde 1-1.5 saat bile oynamadığım halde her gün bir legendary düşüyor ve hepsi class a göre rollandığı için upgrade veya sidegrade oluyor (build değiştirsem işe yarayabilecek şeyler falan). Ee? Sorun ne? 60 dinglediğiniz anda baştan ayağa en iyi legendary ler ile donanacaksanız niye Diablo oynuyorsunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol ya 2 saatte 60 olmaya boost dendi ya ne diyim. bildiğin abuse. ciddi ciddi wad olduğuna inanan var mı? vicdan rahatlatacaksanız da orta yere yazmayın bari.

neyse esas konu:

çinlileri engellemek ekip tutup "açıkları zorlayın" demekle olabilecek birşey değil, hacker'a karşı kod test etmek ayarında bir olay değil çünkü. ticarete izin verdiğin zaman serbest ticaret demek böyle bir oyunda. gerçek dünyada çinliler nasıl herkesi sindirdiyse burada da öyle. gerçek dünyada ticaret kotası filan konuyor adamların rakip sanayileri öldürmemesi için. amerikan devletinin çözemediği bir olayı bilizort'un tutacağı 10 adam çözemez, yok çünkü öyle bir çözüm ticareti tamamen kaldırmak dışında.

yani şu sohbetin benzerini geçen gün mono ile yaptık oyun içinde, kaç tane öneri getirdiyse hepsini bypass'layacak karşı önergede bulundum. friend-only, guild-only, hatta steam tarzı family sharing filanla bile aşılamayacak bir olay. çinli satabildiği bir tek açık varsa bile bunu sömürecektir. welcome to online gaming 101.

gold sink olunca enflasyon da azalmıyor, öyle birşey olsa enflasyon olmamış olurdu son 2 yıl. adamlar fosur fosur satıyor zaten, senin paranı harcayıp harcamadığının bir önemi yok. o enflasyonun sebebi casual oyuncu değil ki.

ayrıca şu constant online olayına rağmen dupe vs olayı yapılabildiyse (geçen yılın haberini hatırlarsınız) tamamen abuse geçirmez değil bu sistem dahi. sonra adam banlanmış filanla olmuyor işte o zehir bir kere karıştı sisteme. maalesef daha da öteye götürmek gerekiyor, ticareti kökten bitirerek.

şu andaki sistem en çekirdek diablo oynanışı işte. "arkadaşlar lazım mı? buyur al" yapılıyor. daha fazlasına gerek yok. daha fazlasını isteyen için de başka oyunlar var, olmasa gene anlayacağım bu kadar yakınmayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çinliler bi tarafa, bu oyunu seven insanların çoğunluğu oyunu oynayarak karşılığını görmek istiyor. Loot 2.0 bu yüzden çok sevildi. İnsanlar karşılığını görmeye başladı.

Trade'in bu şekilde kısıtlanması harika oldu. Coop oynarken partye linklersin kaliteli bi rare ya da işine yaramayan legendaryi isteyen alır. Coop oynamanın keyfi budur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

0-60 arasını kasmayı suan kac saat sanıyosun bilmiyorum ama zaten hic boostlanmadan da 8 saat suruyo. evet 2 saate dusurmek kasmayı boostlanmak oluyor.

goldsinkin noldugunu anlamamıssın bile trade bir goldsink degildir cunku ortamdaki gold sonsuza dek artıs gosterir gold yoktan var olmasına ragmen vardan yok olamadıgı icin. Gold sink var olan goldun yok olmasına yarar. sistemin icine dogru gold harcaman demektir bunu "repair gold" ile denediler ve tabiki olmadı.

Beni tiksindiren sey "boyle oyun cok guzel oldu herkesin istedigi gibi oldu" yoo herkesin istedigi gibi olmadı yine. rmah varken de orta yol aramayanlar simdi de hic orta yola bakmıyorlar.

Ve sevmiyorsan cek git muhabbeti tabiki harika. Hayır oyunun %70ini cok begendim(sizin begendiginiz kısmın %90ı oluyor bu iste) ama geri kalan %30 biraz degistirilip herkesin %85ini begendigi bir hale getirilebilir diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyse yukarıda konuştuk zaten bu son t6 abuse ile armut piş ağzıma düş ne kadar diablo diye. daha denecek birşey yok.

sen benim ne dediğimi anlamamışsın esas, goldsink evet gamble, enchant vs gibi şeyler ama bunların olması enflasyonu engellemez. çünkü o enflasyonun kaynağı gamble, enchant yapan adam değil. bunları yapmayan, çıkardığını satan çinli. nihlathak yukarıda anlatmış zaten kendi halindeki oyuncuyu bile nasıl etkilediğini.

orta yol diye birşey yok çünkü. sen ah'yi kurmasan da çinli sitesinde kuruyor. sen borsayı kapatınca millet birşeyin ticaretini "aaa borsa kapandı" deyip bırakmıyor ki. tam tersine casual oyuncuya en azından enflasyona karşı tek savaşma şansı veren şeydi ah, o da olmayınca yapabileceğin tek şey increase gold item donanıp peon moduna geçmek. sadece ah kalksa ben bu kadar sevinmezdim, istediğimden daha iyi bir çözüm oldu boa o bakımdan. ben bu kadar radikal hareket edeceklerine ihtimal vermiyordum senin gibi düşünen insanları karşılarına almak istemezler ama şaşırttılar olumlu şekilde.

"sevmiyorsan çek git"lik birşey yok, ben bir ay oynadım bıraktım eski halini. hemen herkes bıraktı zaten aynı sürede, saçmasapan ah ve cookie cutter üzerine kurulmuş bir oyundu zira. o zaman için daha iyi olan oyunlara geçtim sonra da. hayatta tek oyun bu değil, gerçek bu.

o %30'a dokunursan işte eskisi gibi %100'ünü berbat ediyorsun oyunun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela paragon icin cota yapmak da abuse ozaman? ya da legendary icin cath4 kosmak?

dısarda bir borsa olması onu kullanan insan sayısına ve o borsanın "yaratabildiklerine" baglıdır. o borsaya baglı kalınmadan da yeterince oyun ici kazanc saglanabildigi surece borsayı kullanan sayısı kısıtlanacagı gibi onun yarattıgı paranın ah uzerinden oyunculara dagılması ve dogru bir gold sink sayesinde sistemden bosaltılması ile borsadan duzenli olarak piyasaya akan para "yokolacaktır" bu da enflasyonu 0layamasa da cok kısıtlayacaktır. nokta.

bundan sonra da trade meselesini konusmuyorum cok baydı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...