Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elite: Dangerous


Exodous

Öne çıkan mesajlar

Uzay simulasyon oyunlarının atası sayılabilecek Elite serisi online olarak hayat buluyormuş. Paticik'te bir konuda sözedilmiş ama bence bu oyun bir başlığı hak ediyor.

Amiga'da oynadığımız Elite: Frontier'i sanırım pek çok kişi hatırlayacaktır (Elbette yaşı yetenler). Bu müthiş oyunun yapımcıları, nihayet oyunu online yapmaya karar vermişler. Kickstarter falan yapılmış. Oyun 2014'de çıkıyor.

Bilindiği gibi Eve Online yapımcıları, Eve online'ı yapmaya bu Elite serisini görüp oynadıktan sonra karar vermişti.

Çok fazla bilgi var ama merak edenler için buraya tıklamanız yeterli.

Bu da son yayınlanan videosu.




Merak edenler kendileri araştırsın bir zahmet. Ama Elite serisini hatırlayanlar buraya görüşlerini yazarsa, nostaljik bir hava estirmiş oluruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Elite: Dangerous" Kickstarter campaign was announced in November 2012 and was successfully funded in January 2013 with backers raising over £1.7 million to date.

"This is the game I have wanted Frontier to make for a very long time. The next game in the Elite series - an amazing space epic with stunning visuals, incredible gameplay and breath-taking scope, and also fully multi-player." - David Braben (Frontier founder and CEO)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
ya şu bitmemiş oyuna para verme muhabbeti canımı sıkmaya başladı steamde böyle bir iki oyuna para veripte hızlı ilerlemediğini gördükten sonra. bir oyunun bitmemiş bir oyunun alphasına 240 euro verme bana çok anlamsız geliyor. bu oyunda ne var böyle dehşet bir boss fight veya raid varda world first yapmak taktikleri öğrenmek için mi 240 euro vereceğim. dersin ki kickstarter gibi destek vs e ozaman da adam gibi ödülünü koy bir şeyler koy ortaya yani sadece oyun oynamak için 240 euro vermem. benim işim zaten oyun test etmek onun için para veriyorum alpha aşamasında oyunu test edeceğim diye bir de para mı verecem? bir sürü bugla eksik özelliklerle uğraşacaksın bug report yapacaksın ve aylarca bekleyeceksin hepsi ya bitince f2p olacak bir mmorpg ya da hiç bir zaman deli gibi hit olmayacak bir oyun için? developerlar alışmaya başladı bu tarz oyun satışına o yüzden sinir oluyorum. steame bakıyorum bir sürü early access game. görmek istemiyorum kardeşim bana ne bitmemiş oyundan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane oyun geliyor Elite: Dangerous ve Star citizien ikisinin en gözüken farkı star citizende evrenin %90 ı npc lerden oluşuyor.
Elite da ise bu oran %10
Elite daha çok oyuncu odaklı . Gemilerinizi sizin dizayn edebileceginiz ne isterseniz yapabilecegini dev bir sandbox.
Eve online ı bıraktıgımdan beri star citizien ı takip ediyordum .
Fakat elite çok iyi eleştiriler almaya başladı . az bir alpha kitlesi var şu an ama oyunu çok övüyorlar .
Elite la star arasındaki en büyük fark elitın çok oyunculu olması. Star citizen daha cok solo mission ve instancelarla dolu. Elite ise karadelikler başka evrenler ,yıldız sitemleri Tonla. Grafiklerde çok daha güzel .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
30 mayısda premium beta geliyor multiplayer online olarak .
1985 de şanslı kitleden biriydim .Elite la tanışan.
O zaman 16 yaşındaydım . Hep bilgisayarla herhangi bir şekilde ugrasan insanların yanıdaydım . Onlardan çok şey ögrendim . Elite oynamakda bunlardan biriydi.
40 50 yaşında adamlar bu oyunu oynuyordu o zamanlar.Benim oynadıgım oyunlardan cok farklıydı.
Çok özgürdu . Boyle bir sey hic gormemistim.
isterseniz gorev yapıyordunuz .isterseniz orduya katılıyor veya free trading yapıyordunuz.
Korsan olabiliyordunuz .Kaşif ve araştırmacı olabiliyordunuz . Oyunda tam herseyi yaptıgınız dusundugunuz anda bir bakıyordunuz gorunmezlik icad etmiş bir ırkla karsılasıyordunuz. Onların gemilerinden birini ele gecirmek bu teknolojiyi kullanabilmek icin günlerce haftalarca ekran karşısına kitleniyordunuz.
Sonra karşınıza eskiler çıkıyordu. binlerce onbinlerce yıl once yaşamış ama teknolojileri sizden inanılmaz ilerde cok hızlı ve cok ustun silah gucunune sahip gemilere vakıf oldugunu ogreniyordunuz. Onların bir zamanlar yaşadıgı gezegen hakkında dedikodular duyuyordunuz. Ve oraya gitmeye karar verdiginizde anlıyordunuzki bu aylarca surecek bir yolucuk kadar uzak .
uzay ustlerindeki barlarda dedikoduları . bounty wanted missionlarını veya soymak icin bir sonraki trade guzargahını . Hatta hangi glaxyde hangi gezegende salgın hastalık oldugu veya kıtlık oldugu hangi gezegende ise hangi tur mala ihtiyac oldugunu ogreniyordunuz.
Belki kacakcı olmak faha karlıydı . Yasak maddeleri son derece güvenli gezegenlere goturmek o sırada polisin rutin kontrolune yakalanıp heyecanla taranmanın sonunu beklemek.
Neyse 3 sene elite oynadım ,7 sene eve online oynadım .arada hatırladıgım ilk aklıma gelen oyun privater di ki hepsi kadar iyi idi bence.
Ama elite nerdeyse 30 sene once bunları yapıyordu.
Bu oyunun özel yapan ise milyonlarca gezegen free bir dunya %90 ı tamamıyle player ekonomisine dayanan bir yaşam.
Tek mega server.
Sanırım archage yanına ikinci oyunumu buldum. sandbox olayına eveonline la aynı yakınlıkta olan tek oyun.
Elite daki mantık her zaman daha iyi silah bunun yoluda ya daha iyi bir merchant bulmak veya vurdugunuz veya uzayda terkedilmis ,enkaza ugramıs gemilerden malzeme cıkarmak .
Her zaman daha iyi gemi daha iyi bir silah ve savunma sistemi veya genişleme kiti vardır bo oyunda hic bitmez iyiye ulaşmak diablo gibi.
Bilgisayar degistirirken aklıma geldi ne kadar cok astroid mining yapardık o zamanlar dile kolay 30 sene oncesi .
Gene mining mi yapsam acaba...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...