Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manga: Shingeki no Kyojin


Milamber

Öne çıkan mesajlar

aa ben de çıkmadı diye bakmadım sonra ama çıkmış meğer 124 lol

Spoiler

ahahahah it's happening cidden, ben dedim artık şu saatten sonra unuttu. en beklemediğim anda geldi.

yalnız şu saşa katili kızı kahraman yapmaya çalıştıkça sinirleniyorum, bir ölsün gitsin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...

#125:

Spoiler

Levi geri döndü sonunda. Rumbling filan dinlemeyip bütün titanları kıtır kıtır kesecek kesin:p

Eren'i kim kesecek onu merak ediyorum yalnız. Levi mı? Mikasa mı? Annie mi? Gabi mi?

Ya da kimse kesmeyecek te kendisi mi insanlığı birleştirmek için kendi kendini kasten bitirecek?

Bir de Zeke ve Reiner ortalıkta gözükmüyor onlar nereye kayboldu?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

125'i okumayı unuttum ya, demin aklıma geldi:

Spoiler

hitch ve annie enteresan bir buluşma oldu yıllar sonra, bakalım nereden aksiyona dahil olacak.

levi'yi iyileştirsinler aptal saptal veletler yerine. hem dövsün hem kessin.

eren'i kombine geri kalan bütün cast kesecek bu gidişle lol. ama lead olduğu için gene bir copout bekliyorum ben. he dindu nuffin he a good boy filan çekecek mangaka bir noktada.

valla onları da saklıyor herhalde levi gibi birkaç chapter gerilim olsun diye, tam gerektikleri noktada son panelde çıkabilirler ehu.

armin de iyi ama erwin danço kurtulmalıydı yani. şu chapter geçen birkaç just according to keikaku bölümlerinden sonra iyi geldi.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Spoiler

Eren zaten for greater good için yapıyor orası kesin de nasıl bağlayacaklar tahmin edemiyorum pek.

Son sayfa güzeldi ama cidden. Mikasa, Armin, Annie, Connie, Gabi, Falco, Reiner. Connie serinin en gereksiz karakteri gerçi, ölsün bi ara. Bir de Pieck önceden Levi'la konuşmuştu ama belli ki o Zeke'i solo kesmeye gidecek.

?EU0IPaC.png

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
On 08.11.2019 at 12:02, ShadowFury dedi ki:

123:

  İçeriği gizle

Flashback kısmında pek bir şey olmadı, sayfa doldurmak için çizilmiş gibi geldi, gözden kaçan bir foreshadowing/hint filan yoksa eğer bayağı boş bir chapterdı.

Foreshadowing olarak bir tek Mikasa feslilerle ilgili soru sorduğunda Eren'in "nothing yet" demesi dikkatimi çekti, mülteciler dahil adanın dışındaki herkesi ezip geçmeye niyetli herhalde, Marley/Eldian filan dinlemeden.

 

131:

Spoiler

lel cidden acımadan pörçk diye ezdi bütün feslileri. Ama Marleyden başlasaydı keşke, feslileri sonra da ezerdi. Şimdi herkesi ezecek, sonra sıra Marleye gelince durduracaklar en ezilmesi gereken onlar olmasına rağmen.

Soru olarak ta;

1) Fesliler ezilirken niye kenarda Ymir'i gösterdi?

2) Eren'in çocuk formunda gözükmesinin bir anlamı var mı?

 

Armin/Annie romance daha önemli gerçi.

tumblr_lmputme3co1qa6q7k_large.png

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

131

Spoiler

türk ülkesi değil de savaştan kaçan türklerin yaşadığı marley şehri zaten benim anladığım, bu çocukları da zaten görmüştük.

1&2: işin içinde zihnen zamanda gezebilme filan olduğu için böyle game of thrones gibi hodoooor kıvamında birşeylere bağlayacakmış gibime geliyor hala. istediği kadar atmasyon yapabilir net bir sınır çizmediği için o konsepte. pek hoşuma da gitmiyor, meraklandırmıyor da o yüzden.

o yüzden evet arminxannie daha ilginçti bence de lol.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

^

Spoiler

Mülteci bölgesi işte ama kıyıda köşede kalmış bi yerde, sınırlarda filandı sanırım. Asıl ezmesi gereken Marley'in merkezine ulaştığı zaman durduracaklar belli ki, ona gıcık oluyorum sadece.

 

Hodora bağladı zaten çoktan, ilk chapter, rüya gördüğü kısım. Zihnen zamanda gezinmenin problemi o değil zaten. Bir karakterin geleceği görebilmesi demek kendisine karşı yapılacak bütün hamlelerin sonuçlarını bilmesi ve ona göre davranması demek, marketten karpuz seçer gibi keyfine göre istediği timeline'ı seçebilmesi demek. Kaybetmek istemediği sürece kaybetmesi literally imkansız. Zamanı kontrol etmek o kadar OP bir güç. Karşı koyabilecek tek şey başkasının zaman kontrol edebilecek gücünün olması, o derece OP.

Tabi bu da akla bir soruyu getiriyor: Eren'den sonraki Shingeki no Kyojinler bir şekilde müdahale edebilir mi? Ya Eren bir şekilde bütün titanların sonunu getirip son Shingeki no Kyojin olacak(yani kendisinden sonra aynı güçte başkası olmayacak), ya da öyle bir twist bekleyebiliriz birisi son saniyede çıkıp planını bozabilir ben senden sonra senin titanını almıştım ben de gördüm geleceği diye (Çok zorlama bi teori oldu gerçi ama şu noktada öyle bir şey olmaz demek mümkün değil:p)

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

133

Spoiler

bir twist çıkmadı ama en azından dövüşürken konuşmaya kasmayacaklar, o bile birşeydir. büyük ihtimalle "bakın bütün düşmanlar artık dost oldu, elele dünyayı kurtardılar"a bağlatacak eren. itaçi jaeger.

annie'yi de hikayeye bağlarken upgrade verdi adam lol, uçan titan olacak ahah. yazık olacaktı onu öyle bıraksaydı ama öyle bırakmak için yıllar sonra geri getirmezdi zaten.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

133

Spoiler

Önceden açıkladıkları titan güçlerini foreshadowingler hintlerle filan belli ediyor diye hep savunuyordum ama bu seferkini savunamayacağım, Falco'nun uçması ve Annie'nin jutsu kopyalaması tam bir son saniye asspull ı olmuş. Bir de Eren ve diğerleri titan abilitylerini çözene kadar aylar yıllar geçti, Falco daha dünkü velet 2 günde havada durdum şahitlerim var moduna girdi -ki kendi titan abilitysi bile değil, maymunun suyunun suyundan uçma özelliği yumurtluyor lol.

Yalnız Falco omurga sıvısı yüzünden Zeke'in beast titan memorysini gördü diye uçabilecekse Zeke hayli hayli uçar. Onu da o şekilde hikayeye geri bağlayacaklar herhalde. Levi şimdi o kadar yolu geri gitmesin boşu boşuna, Zeke kendi gelsin ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

134-135

Spoiler

iyice aizen-tier saçmalamalar başladı, ciddiye alamıyorum bu kadar asla kazanılamayacak bir senaryoya girilince. neyse annie gelip kurtardı şimdilik de anime final sezonundaysa taş çatlasa 3-6 ayı, yani bölümü var bitirmek için hikayeyi. her halükarda hayalkırıklığı olacakmış gibi duruyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Her chapter git gide daha da clusterfuck bir hale geliyor. Manga formatına da pek uygun değil böyle yüksek aksiyon içeren bölümler, okurken yoruyor. Animede daha rahat takip edilir herhalde. Keşke Part 2 Part 3 ayırmasalar kesintisiz gelseler finale kadar.

Manga Nisanda bitecekmiş, 3 chapter kaldı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

136

Spoiler

çok abuk bir noktaya geldi aksiyon, 100 kişinin anca dövüştüğü titanlarla herkes teketek atıyor filan. hayır zaten nereye saplıyorsunuz zıpkınınızı, bir tane omurga var zaten manevralık bir alan da yok. karşıda uzaktan yakından on numara titan ordusu, ai'ları mı sıfır zeka yani başka açıklama getiremiyorum. neyse.

levi'nin yaralanması kötü oldu, o da  death flag açtı bütün ölmüşlerin ruhuna rahmet okuyup. kurtulabilse keşke. annie ile mikasa'nın tag team yapması ama nereden nereye, bunca yıl bunun için okumuşum demek ki. görevim tamamlandı.

anime başlığında da dendiği gibi "ben hepiniz dost olun diye milyarları öldürdüm" filan deyip bitirecek galiba. ? mikasa da hala "eren'le konuşsak ya" modlarında filan. harbiden zerre gelişmedi karakter olarak kız maalesef 136 chapterda. eren bile evil oldu filan bir gelişme gösterdi. armin gene birşeyler yapmaya çalışıyor. mikasa hala sakura'nın sasucke kovalaması modunda.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Ch.137:

Spoiler

Greater Good rotasına sapacakları 20-30 chapterdır filan belli ya, dünyayı birleştirmek için kendisi villain oldu işte. Geçmiş titanlar dahil herkes birleşti Eren'i dövmek için, sonunda patlattılar. Günü Zeke kurtardı işin komiği lol. Ama öyle gel kes diye kafayı uzatması çok anticlimacticti, Levi ile biraz kapışsalardı bari bir şekilde.

Ama tabi daha tam bitmemiştir 1 chapter da kalan kısmını bağlarlar Titan Path dünyasında. Son sözü Ymir söyler. Bir şekilde Historia'ya da bağlamaları lazım o da ayrı bir kilit nokta. Son 1 chapter da kapanış işte olaylar bittikten sonra kim ne yaptı filan.

 

Bu arada Animeyi biriktiriyordum da daha yeni bingeliyorum, Ep.5'i yeni izledim. Manga okurken farketmemiştim ama...

Spoiler

Tybur olacakların farkında gibi geldi. O kısımlar mangada da aynı mıydı hatırlamıyorum, ama Tybur Eren'in planını biliyordu ve kasıtlı olarak bir parçası mıydı acaba? Dialoglarda olayların bu şekilde gelişeceğini biliyor ima ettiler sanki...

...ya da ben manganın finaline doğru bağlantı kurabilmek adına zorlama çıkarımlar yapmaya çalışıyorum, emin değilim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

137

Spoiler

levi nihayet aldı bütün survey corps'un intikamını, miche öldüğünden beri bekliyordum ama evet biraz anti-climactic oldu bence de. hoş gerçi şu noktada artık avengers endgame tier savaşlar döndüğü için fırsat ve anlam yok pek artık.

belki daha uzun bir final chapter olur ama bakalım. bir de isayama "naruto bitti ama boruto başladı" gibi birşey yapacak mı bakalım serisi bu kadar popülerken. herşeyi tam bitirmeyebilir öyle bir niyet varsa. gerçi hikaye müsait değil ona bence, ana esprisi low-tech insanlar vs titanlardı çünkü.

tybur bir tezgahların döndüğünün farkındaydı ama özellikle bunların olacağının farkında değildi herhalde. en azından ben öyle yorumladım anime'deki sahneleri.

yani plot hole demeyeyim ama zorlama kısımlar var. ama böyle time travel, mind control, omnipotence, omnipresence tarzı şeyler işin içine girince illa ki sırıtan yerler oluyor. "iyi ok" deyip geçiyorum şahsen ben o hafıza silme, zihin kontrolü vs kısımlarını. çünkü o ölçekte güçlere sahip olunca zaten sınırı yok ihtimallerin. naruto'da her bir yerine göz taktırıp gerçeklik değiştirebildiği halde iki paralık dövüşün gidişini adım adım değiştirmeye çalışan danzo aptalı gibi saçmalıklar oluyor. o noktada dövüştüğün adamı yoket olsun bitsin.

ne zaman böyle yazarların kendilerini op güçlerle abuk durumlara sokmasına hayıflansam god-man okuyup sakinleştiriyorum kendimi.

1284ckCOMIC-god-man-v-human-man.png?1461

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

137’yi dün okuduktan sonra bugün youtube bunu önerdi:

ve 13k upvotelu comment de yaşadığım durumun aynısını söylemiş, çok acayip lol.

lmao bütün comment section 137’yi okuyanlarla dolu. 6 yıllık videoyu bana nasıl eşleştirdi diye düşündüm de snk ile ilgili 3-4 video izledim diye diye snk izleyenler izledi diye mi acaba, garip.

https://imgur.com/a/5RXTVcS

bu da oyundan item, adam önceden gizlemiş vay be lol. fosil hallucigenia’nın.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendin araştırman gerekli değil, algoritma kollektif bir şekilde çalışıyor.

Mesela 100 kişi x terimini aradı, bunlardan 60 tanesi 5dk sonra y terimini aradı. Bu şekilde bir kullanıcı profili veya trend oluşur, algoritma da buna göre bağlantı kurar. Sonrasında 101. kişi x terimini arayınca y terimini de ona bağlar otomatik olarak, kendisi aramasa bile tavsiye eder.

Acayip bir şey yok, normal bir durum yani.

 

Ha tabi niye SnK okuyanlar bunu arasın diyeceksin. SnK ile ilgili bir forumda/redditte/discordda birileri bundan bahsetmiştir, bunu ilginç bulan kişiler de aramıştır (veya direkt olarak bu videoyu SnK ile ilgili bir yere attılarsa tıklamıştır işte). Bir anda algoritmanın SnK ile bağlantı kurduğu çok sayıda kişi akın akın bu videoyu aratmaya izlemeye başlayınca algoritma bu videoyu SnK ile birlikte gruplamıştır. Sonrası da çığ etkisi zaten, algoritma bu videoyu başka kişilere tavsiye ettikçe ve tıklandıkça kurduğu bağ güçlenir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...