Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2


axedice

Öne çıkan mesajlar

11 saat önce, axedice dedi ki:

Tarih öğretirken örneğin, bence evet bu bi tehlike. Ama oyun / roman / film benzeri kurgusal bi eserde zaten dönemin ruhuna aykırı ve yalnızca modern dünyada gerçekleşebilecek pek çok unsur ekleyip (seyahat özgürlüğü ve kolaylığı , salgın hastalıkların en fazla fonda yer alması, iyi eğitimli ve lafbaz çok sayıda karakter, gıdaya kolay ulaşım vb.) bugünün insanının kendini özdeşleştirebileceği bir hale getirmiyor muyuz senaryoyu? Bu durumda bir kadın ana karakter eklemenin diğer değişikliklerden ne farkı var? Çünkü kurgusal erkek kahramanların da aslında bahsi geçen olayların içinde olması bir o kadar imkansız.

O yüzden ben bu kadın karakter olayını gerçek ötesi çağının bi tehlikesi olarak değil de, kurgusal özgürlüğün devamı olarak algılıyorum. Kadınlar belki onbin yıldır ikinci sınıf vatandaşlar ve bunun etkilerini hala gözlemleyebiliyoruz, o yüzden kafamızda daha rahat yer buluyor. Ama dünya da sadece 50-60 yıldır falan modern tabiriyle "yaşanılır" bir yer ve bunu kavramak biraz daha zor. 

tldr; fistan haklı sonuçta hepsi uydurma

 

oyunların tekdüze ve birbirinin c/p'si hale gelmesinin başlıca nedeni de bu. 

 

90'ların PC / Amiga döneminden gelme oyuncuların o dönemlere özlem duymasının nedeni de bu. iste MÖ 600, ister MS 600, ister MS 6000 olsun, birebir aynı davranışlar, aynı kültürler, aynı yaşam biçimleri, aynı görevler, aynı silahlar, aynı eşyalar kakalanıyor bizlere. bu da  birbirinin taklidi oyunlar oynuyoruz gibi hissettiriyor.

"hepsi uydurma sonuçta" diye kestirip atmadan işin ciddiyetini anlayan oyun geliştirmecileri lazım bize.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Goering dedi ki:

bunu arkalarda tartistik, arguman uretmissin ama incelemedin herhalde:

PS5 will offer HDMI 2.1 support which includes specifications for 8K 60fps and 4K 120fps. We also know that PS5 supports 120fps gaming, which makes it a safe bet that 8K gaming will be limited to 60fps and 4K to 120fps

gran turismo icin 4K/120fps hedefliyorlar mesela...

 

 

2 saat önce, Goering dedi ki:

anlamadim ne demek istedigini 8K/120 fps demo yaptilar gran turismo'nun... (tabii ki native 8K degildir, 4K'dan upscale'dir)

 

bir videoyu 8k @120fps şeklinde yapmak ile, ultra grafiklerle, hdr ve rtx ile bir oyunu 8k çözünürlük ve 120 fps'de oynatmak arasında ciddi fark var.

ha dersen ki "ben Cyberpunk 2077'i değil, Quake 3'ü 120 fps oynatıcam", o zaman olur. yoksa sırf HDMI girişi böyle video formatına izin veriyor diye, ekran kartlarının da bunu kaldıracağı anlamına gelmiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

isterlerse 148K cozunurluk ypsinlar.

modeldeki texture veya diger map olarak kullanilan procedural texturelar (bumbs, roughness gibi)

8 k yapamayacaklari gibi

8 tane 8 k bitmap dosyanin render almasinin mumkun olmayacagi gibi

isterlerse 600k yapsinlar.

mesela halflife 1 i 16k da oynayinca daha gorsel gercekcilik bekleyemeyin

olsa olsa streched texture maps ortaya cikar.

upscale etmek bosluklari yalanla doldurmak gibi.

valla ben 3d render isleri ile ugrasiyorum 8k texture gorseli map leri ile birlikte realtime render yapabilecek su an donanim yok(var ama kendine has tekniklerle gerceklestiriyor Unreal Engine)

procedural texture lar kullanilarak polygon ve vertex sayisinda azalma saglanabildi.

ama her haluakrda render process time gerektirir ve veri buyuklugu en buyuk engel.

ps5 takip ettigim aciklamalarla veri yolunu cok genisletceklerinden custom drive lar kullancaklarindan bahsetti

endustrinin eksigi siralamasinda ilk sirada bu kaldi.

bunuda affordable hale getirirlerse load time+ giant texture maps bizleri bekler.

 

su oyun 8 k su oyun 4k demek bence sistemi abuse etmek.

1080p 1080i cakmaligi gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, Goering dedi ki:

4k/120fps imis 8k'ya upscale etmisler, niye "kaldirmasin"?

lol

 

videolar, önceden render edilmiş sahnelerin birer resim haline getirilip (+codec yöntemleriyle sıkıştırılıp) sıralanıp gösterilmesidir. HDMI kablosundaki "destek", televizyon kanalları, bluray'ler ve stream hizmetleri için faydalı olabilir.

ama oyunlar her karenin o anda işlendiği, uzaktaki cisimlerin dahi hesaplandığı, ve bunun oyuncuya anlık olarak yansıtıldığı sahnelerin oluşturduğu ve oyuncunun anında müdahele edebildiği uygulamalardır. bu yüzden HDMI kablosu belirli bir şeyi kaldırabiliyor diye, bunu ekran kartı ve işlemciler de sunabilecek anlamına gelmiyor.

o yüzden kaldıramaz.

"1080p'yi 8k upscale ederler işte, sorun çözülmüş olur" diye düşünüyorsan, çıkan sonucu görünce "lol" diye dalga geçeceğini belirtmek gerekiyor. sonuçta upscale, orada olmayan bilgileri yaratmaya çalışmak anlamına geliyor. bu da çamurumsu bir görüntüye neden olacaktır. ayrıca zaten televizyonlar kendileri upscale edebiliyorken, sırf bunun için konsola ek işlem yüklemek pek mantıklı bir iş değil. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha "ben zaten 27 inç monitörümde oynuycam, o çamurumsuluğu farketmem" diye düşünüyorsan, sırf bunun için 8k @120 fps yapmanın ne anlamı olacak o da ayrı sonu. 85 inç tv alabilenler önünde oldukça saçma bir sonuç çıkartmaya değer mi, onu da sen düşün.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4K native yaziyorum, 1080p yazmadim bile. (upscale dedigim de 4K native => 8K)

 

https://www.pushsquare.com/news/2020/06/ps5s_first_batch_of_titles_appear_to_deliver_the_native_4k_dream

Demon's Souls, Kena: Bridge of Spirits, Little Devil Inside, Pragmata, Deathloop, Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal, and Stray all run in native 4K.

bu da native 4K 60 fps / 1080p 120 fps: https://www.pushsquare.com/news/2020/07/dirt_5_on_ps5_will_have_an_option_for_120_frames-per-second

 

monitorum de 49" ? 

biz de biliyoruz cinema4d merak etmeyin dostlar...

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vaaay owlcat sci/fi TB RPG yapıyormuş. Starfinder olmayabilir diyor bu arada paizoyu takip edenler, hiç pathfinder gibi düzgün campaign falan yokmuş ortada. Setting ve kuralları da pek beğenmiyorlar.

 

 

Alıntı

Owlcat Games (creators of Pathfinder: Kingmaker and Pathfinder: Wrath of the Righteous) are looking for Lead / Senior 3d Environment Artist for a new unannounced project (turn-based CRPG in a sci-fi setting) - a leading 3d environment artist.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...