Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2


axedice

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, GERGE dedi ki:

İyi de Assassin's Creed Odyssey antik yunan karakterin kadın olması olmaz ki. Asıl o tarihsel açıdan hatalı olur. Wikipedia'dan bir tane kadın asker referansı bulup geliyorlar, antik yunan kültüründen bir haberler.

 

Peki AC:O oyunu bize tarihi gerçekleri sunmakla yükümlü müdür? Eğer yükümlü olsaydı, o zaman ortada bir oyun olur muydu mesela? Ve uyarlamadan kaynaklı kurgunun sınırı nerededir? Antik yunanda var olamayacak bir kadın karakter koymak, antik yunanda olamayacak bir olaylar zinciri yazmaktan gerçekten farklı mı?

Sosyal adalet savaşçılarının baskılarına boyun eğip gerçek ötesi çağına ayak uydurur ve tarihi gerçeklerden uzak bir senaryo yazımına girersek, "kaygan bir zemin" oluşturup tüm anlatılarda da tarihten uzaklaşıp kurguya yönelir miyiz gerçekten?

Tarih öğretirken örneğin, bence evet bu bi tehlike. Ama oyun / roman / film benzeri kurgusal bi eserde zaten dönemin ruhuna aykırı ve yalnızca modern dünyada gerçekleşebilecek pek çok unsur ekleyip (seyahat özgürlüğü ve kolaylığı , salgın hastalıkların en fazla fonda yer alması, iyi eğitimli ve lafbaz çok sayıda karakter, gıdaya kolay ulaşım vb.) bugünün insanının kendini özdeşleştirebileceği bir hale getirmiyor muyuz senaryoyu? Bu durumda bir kadın ana karakter eklemenin diğer değişikliklerden ne farkı var? Çünkü kurgusal erkek kahramanların da aslında bahsi geçen olayların içinde olması bir o kadar imkansız.

 

O yüzden ben bu kadın karakter olayını gerçek ötesi çağının bi tehlikesi olarak değil de, kurgusal özgürlüğün devamı olarak algılıyorum. Kadınlar belki onbin yıldır ikinci sınıf vatandaşlar ve bunun etkilerini hala gözlemleyebiliyoruz, o yüzden kafamızda daha rahat yer buluyor. Ama dünya da sadece 50-60 yıldır falan modern tabiriyle "yaşanılır" bir yer ve bunu kavramak biraz daha zor. 

 

tldr; fistan haklı sonuçta hepsi uydurma

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsi uydurma mı tam emin değilim, nitekim kullandıkları tüm yan karakterler, olaylar, ölümler, tarihler, hatta karakter betimlemeleri o kadar gerçekle örtüşüyor ki, aradaki boşlukları kendilerince büyüleyici senaryo ile doldurmuşlar işte ama "yok canım gerçekte böyle olmamıştır" diyemiyosun kesin olarak ?

Öte yandan düzgün yaparsan olur, en ufak bi SJW tandansı da almazsın. AC:O muhteşem yapmış bunu. Kassandra zaten her türlü Alexios'tan kat kat daha iyi karakter. Hani oyun gidişatına hiç etkisi olmasa bile sırf diyalogları, tonlaması, mimikleriyle ezip geçiyo.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Abi, fiyatlar çıkdırtacak beni bu arada. Oynamak istiyorum bu oyunu, Xbox 600TL, Steam 100TL diyor.

Boynum bükük oyun bilgisayarı kuracağım sanırım konsol yerine. Şu nasıl olur, yorum istiyorum (1080p-144hz monitör var, şimdilik bununla, sonra ekrankartı güncelleyip 4K HDR'ye diyorum).
 

Spoiler

 

AMD Ryzen 5 3500X 4.1GHz 6/6 Çekirdek işlemci

MSI B550 GAMING PLUS Anakart

GSKILL 16GB (2 adet 8GB) 3200MHz Bellek

MSI RTX 2060 VENTUS XS 6G OC Ekran kartı

XPG INVADER 2 adet Ledsiz Fanlı TEMPERED GLASS Kasa

FSP Hydro K 600 600W 80+ BRONZE Güç kaynağı

KINGSTON A2000 500GB M.2 2200-2000MB/s SSD

 

Inventus 8000TL diyor, kendim kuramam. Söyle olsun diyen olursa değişebilir. İşlemci için de içinden çıkan kullanılıyor diyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35 dakika önce, GERGE dedi ki:

Alırım onu da. Ama DLSS ve VRS yok onda. Onlar olmadan pek future-proof değil gibime geliyor.

zaten future-proof olamaz su an icin, DLSS sadece 4k'da calisiyor...

su an (konsollar cikmadan, holiday december) icin 4k icin cpu ve gpu almak cok mantikli degil diye dusunuyorum.

en azindan 6-8k TL'ye dediklerini yapamazsin.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, GERGE dedi ki:

1660 Super daha mı mantıklı olur? Kalan parayı SSD, ram gibi şeylere yatırırım?

Oyunlar 70$ olursa iş zor yani.

ben bunu yaptım şahsen, 1660s (2k₺) ve 1tb nvme ssd (1k₺) aldım. i5 6500 ve 16gb 2133mhz ram vardı. çok future proof olmayabilir ama en az 2 yıl daha götürür böyle. ac: o, division 2 vs hepsini maxlanmış oynatıyor. cpu bir tek ac: o'da 4 çekirdek de %100 gördü.

rtx hadi neyse de dlss henüz kalite kaybına yolaçıyordu, o sistemin oturmasını beklemek lazım daha bence.

öte yandan 4k işi hala hayal mid-tier sistemler için okkalı oyunlarda. şu anda mesela ne alınsa cp77'de 4k 60fps alınabileceğini sanmıyorum herşey köklenmişken 2080ti sli filan yapılmadığı sürece. yeni konsollarda da 4k oyunlar olursa gene 30fps'e filan kitlerler.

ama hemen şimdi yenileme acelen yoksa bu yıl çıkacak yeni nesli beklemek mantıklı olur eğer sıfırdan sistem toplayacaksan.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 dakika önce, Sam dedi ki:

şu anda mesela ne alınsa cp77'de 4k 60fps alınabileceğini sanmıyorum herşey köklenmişken 2080ti sli filan yapılmadığı sürece. yeni konsollarda da 4k oyunlar olursa gene 30fps'e filan kitlerler.

bunu arkalarda tartistik, arguman uretmissin ama incelemedin herhalde:

PS5 will offer HDMI 2.1 support which includes specifications for 8K 60fps and 4K 120fps. We also know that PS5 supports 120fps gaming, which makes it a safe bet that 8K gaming will be limited to 60fps and 4K to 120fps

gran turismo icin 4K/120fps hedefliyorlar mesela...

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, Goering dedi ki:

bunu arkalarda tartistik, arguman uretmissin ama incelemedin herhalde:

PS5 will offer HDMI 2.1 support which includes specifications for 8K 60fps and 4K 120fps. We also know that PS5 supports 120fps gaming, which makes it a safe bet that 8K gaming will be limited to 60fps and 4K to 120fps

 

"up to xxx" spesifikasyonları başka, gerçek dünyada alınan rakamlar başka. o makine 8k 60fps'i ancak 20 yıllık oyunlar için verir. yeni nesile özel oyunlar çıktığında görürüz gerçek rakamları.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadim ne demek istedigini 8K/120 fps demo yaptilar gran turismo'nun... (tabii ki native 8K degildir, 4K'dan upscale'dir)

native 8K / 90 fps yapabilirlerse gercekten next-gen olur.

8K tv'ler bu arada amazon us'de 6000$'dan basliyor...

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bir kere yeni nesil oyunları ASLA bu şekilde geliştirmezler oyun stüdyoları. sony birinci nesil bir oyun yapar "alın bakın yaptım" der koyarsa başka mesele. ama dediğin gibi 8k tv 6000$ iken hangi aptal stüdyo 8k 90fps olacak kadar zayıf bir oyun yapsın? gider poligonu bilmemneyi arttırır.

gran turismoları filan geçiniz, cyberpunk2077 kaç fps kaç çözünürlük görürüz önümüzdeki yıl, yazarız buraya. 720p 30fps video üzerinden konuşulacak pek birşey yok şu an.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PC nin bence en büyük avantajı Discord gibi programlar. Konsolda mp ne kadar destek görse de bir toplulukla falan oyun oynamak için en iyi çözüm hala PC. Konsolda biraz yalnız hissediyordum ben kendimi. Steam’de falan illa birileri oluyor. Konsola uygun düzgün kulaklık mikrofon falan da çok pahalı. Hoş yeni kollarda mic olacakmış. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...