Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2


axedice

Öne çıkan mesajlar

49 dakika önce, Sam dedi ki:

"kullanılmış" olmadığı için dijital ürünler, gidip de sıfır almak için HİÇBİR NEDEN yok. abd'den gamestop'tan ikinci el oyun aldım, kutusu yok, kim bilir kaç kere takılmış çıkmış. ne koşullarda saklanmış belli değil. eskimiş birşeyi alıyorum yani. kitap alırken, araba alırken vs hep bu sözkonusu.

 

7 dakika önce, LethE dedi ki:

yıllarca konsolda ikinci el döndü de piyasası mı öldü?

aynı şey olmadığını yazdım.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 dakika önce, LethE dedi ki:

yıllarca konsolda ikinci el döndü de piyasası mı öldü?

konsolda kutulu oyunların ikinci el piyasası varken konsollarda indie mi vardı ikinci el piyasası olsun? indie yapımcıları yoktu, lisans ücretleri vardı vs.

olan dönem de anca xbox live arcade'de veya psn'de yine dijital satılmaya başlanan dönem. xbla'deki ilk indie'lerde zaten 50mb boyut limiti vardı. kutulu indie dönemi olmadı öyle, olduysa da dijitale çıktıktan bir sene sonra falan koleksiyonculara yönelik veya "aa şu oyun neymiş" diye ne alacağına mağazada karar verenlere yönelik ürünlerdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam oyununu steam trading card gibi 15sn'de satışa koyup "satıldı" e-mail'i almakla, fiziksel birşeyi ebay/gittigidiyor vs'den satmaya çalışmak arasında DAĞLAR kadar fark var ayrıca. hiç ikinci el birşey satmamış insan varsa bile bir bizim pazar alanına baksa anlar. emek, sinir vs, pahalı birşey değilse kim uğraşır yaniye geliyor genelde. oturduğum mahallede gamestop olsa, kutulu oyunumu satmaya götürsem yol masrafı vs derken o bile değmez. stc 0,15 kuruş bile olsa satıyorum ama. sıfır uğraş ve masraf çünkü. "ya bozuk çıktı bilmemne geri al" olayları yok. "ya bir göster bakalım çalışıyor mu" vs yok.

herkes 60$'dan alır, bir hafta oynar, 59$'a koyar. bu olur çok net. şirketler ahmak mı, tabii ki çekilirler oyun lisansı satma işinden. oyunda bug abuse etmek gibi olmaz bu, tuvalet köşelerinde mumla ararız sonra bugünleri. uyanıklık başka, kendini uyanık sanmak başka.

3b6ich.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar bu konuda bile yine epic'e sallamayı başarmış. evet zilyor dolarlık google, apple stadia'ı, arcade'i falan epic girdiği için pushluyor. bi yerden düğmeye basılmış!!!11!bir gibi. ki egs ile subs servicelerini aynı kategoride görmek bile ne diyim değişik bi kafa.

şimdiki pc gaming pazarının oluşumunu steam'e bağlayanların, atatürk olmasa babanızı tanımazdınız kafası yerine akp döneminde ayfon kullanmaya başladık, gefors alabiliyoruz kafasında olduklarının farkına varmanız lazım. steam olmasa, mteam olurdu merak etmeyin. insanlık ilerliyor, bu değişime ayak uyduramayan patlar.

Alıntı

Missing on games because of... loyalty to an online store has to be amongst the saddest things I've seen. Sure, it's your personal choice, but I'd like to remind that Steam is what singlehandedly ruined the concept of game ownership in the PC space, years ago. Being forced to use it even if you buy your game physically is what I'd call forced exclusivity.

duygularıma tercüman. ama GabeN a.s yaptığı için bi bildiği vardır dsdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 dakika önce, Black-ice dedi ki:

alla alla

arkham knight mis gibi oyundu olm?

pc versiyonu release'de çok çok çok kötü port'lanmıştı abi, o kadar shitstorm dönmüştü ki steam'de satıştan kaldırmışlardı hatırlıyorsan.

senux da hala gaben kötü desin, aynı oyun bugün epicte çıksa review yok forum yok, refund hantal, ne olurdu halimiz acaba =P

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...