Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2


axedice

Öne çıkan mesajlar

çin hükümetinin baskısı yüzünden, direkt ayrı bi client olacak ismi falan da çince. serverları falan geç direkt aynı oyun bile onlarda olmayabilir. veya çinli yapımcıların oyunları steam'e çıkmaz falan. ayrı dünyalar işte artık. daha çok developer'ı bağlayan bi konu, bizim çinli oyunlara düşkün olmadığımızı düşünürsek. adamlar user kaybedecek çin versiyonda yayınlanmazsa. veya valve orası için de ayrı yayınlama ücreti alacak mı, yayınlanması için ne tip sansürler olacak vs bunlar bilinmiyor.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam labs'a geçen bakmıştım. fena fikirler değil ama hepsinde ayrı sorunlar var.

 

Micro Trailers'ta 6sn'lik gifler gösteriliyo ama liste çok uzun olabiliyor. tek sayfalık deneme sürümü çok amacına hizmet etmiyo, ignore edilen oyunlara göre listeleri kişisel ve dolayısıyla daha kısa halde sunabilirler sanırım ama ignore ettiğinde benzer oyunları nasıl ayıklayacak. bi de bu 6sn'lik olayını da, dikkat çekici thumbnail ayarladıkları gibi exploit edeceklerdir, yine de daha işe yarar tabii, ekran görüntülerine bakmaktan daha bilgilendirici sonuçta. ama işte sadece belli popülaritenin üzerine çıkmış oyunlar yer alıyor demoda şimdilik.

 

Interactive Recommender'i beğendim açıkçası ama sanırım tamamen tag üzerinden çalışıyor. senin en çok oynadığın tag'ler neyse ona göre ve popülerliğe göre ayıklıyosun. oyun da eleyebiliyosun bundan gösterme diyip. bu noktada tag sisteminin çok iyi çalışıyor olması gerek. bi de bazı tag'ler ve tag kombinasyonları bile o kadar kalabalık ki, yine sadece bunlar üzerinden ayıklama ne kadar sağlıklı olabilecek. bana en niche'de soviet city çıkıyor mesela, onun tag'leri strategy, indie, early access, sim ve puzzle. e yani bu tag'lere sahip o kadar çok oyun var ki, neye göre eliyor ve gösteriyor bunları. niche'de gösterdiği ilk 10 oyundan 7'sini falan oynamam mesela.

 

Auto show'da da 24 dk'lık video görünce korktum. bi de ekranı 4'e bölüp resmen dataya boğuyor. ne olup bittiğini takip etmek çok zor (yine içerik fazlalığından). bunun aylık 2dk kısa versiyonu falan da var altta, o daha izlenebilir bişey neler çıkmış diye bakmak için. ama bunlar da yine en çok satanlar. buradakiler de kişiselleşecek sanırım ama yine aynı kapıya çıkıyor, nasıl ve ne kadar kişisel. 

 

açıkçası bol bol oyun almış olmak ve sürekli aktif steam'de oynamak gerek son 3-4 yılda ki daha bi kişiselleşsin. ne bilim ben zaten zor müşteriyim, ne spotify ne de netflix'in önerdiklerini de kolay beğenmiyorum. nese en azından gelişmeye açık fikirler var. günde 40-50 oyun çıkması yüzünden thumbnail ve isimlerin arasında kaybolan emek verilen yapımların öne çıkması için daha çok yol açılılır bunlar oturursa. en azından biraz da olsa ilgini çeken yapıma kolayca tıklayıp daha detaylı bakabiliyosun.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla şuna yaklaşabilen hiçbir dijital store yok gördüğüm gene ayıklayabilme açısından. sony, ms, nintendo, diğer pc storeları filan resmen elle pirinç ayıklar gibi. gidip internet'ten araştırıp bulman lazım önce, store içinde arayayım dersen yandın direkt. steam'de iyi kötü gene birşey bulunuyor azmedince.

bamco'cu adam da haklı, onlar zararlı çıkar o sistemden büyük oyunlarıyla. 5 saatlik oyunla 500 saatlik oyun aynı sistemde yürümeyecek o iş paradox'un da dediği gibi.

çin steam'i de artık belli oyunlara tümden kapalı olur, sansürü de yapacaklarsa onlara özel versiyon yapsınlar.

Alıntı

Steam isn't just competing against Epic or Microsoft or Sony - we're competing against Netflix and videos and books. It's all just how people choose to spend their time.

yani önemli olan vizyon şu zaten, öbürü de steam'i yıkıp yerini alayım ufak hesap ğeşinde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...