Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2


axedice

Öne çıkan mesajlar

microsoft bile bükemediği eli öpmek zorunda kaldı. fortnite patlasa da, epic store da kapansa mis olacak. ms store'dan kötüsü olamaz diyordum ama olabiliyormuş demek.

uwp pc gaming'e en büyük tehdit derken epic "hold my beer" çekti, işin ironik kısmı epic kendisi uwp konusunda uyarıyordu insanları. böyle 180 çekmek pes cidden.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MS steam i alabilecek olsaydı şimdiye alırdı, ben Gaben'ın satış taraftarı olduğunu sanmıyorum. Sıfırdan sistem yaratmak yerine mis gibi steamin üstüne çöker librarysinde oyun olanları fixleyip kalanı için pay2play / month sistemine dönebilirlerdi işte. Bi ihtimal Gaben benzer bişi yapabilir ilerde, belki seçenek olarak sunarlar falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

default olarak acik gelecegi icin zarari var. oncelik her zaman once oyuncuyu korumak olmali ve parayi basan taraf olarak bunun mucadelesinden feragat etmememiz onemli.

bunyelerine kattigi firmalarin yarattigi kaygi ve oradan dogan bir motivasyon var. bu da tasarladiklari sisteme yansimis. bazi yazilarda manual kelimesi geciyor ama reviewlar otomasyonla belirleniyor:

Alıntı

After the tool has identified possibly troublesome reviews

off-topic context sistemimizi triggerlayacak diyor, takimimiz inceleyecek diyor ama buna ragmen zaman araligindaki BUTUN reviewlari ayni kefeye koyuyor:

Alıntı

every review within the time period of the review bomb will be removed from the game's overall Steam score

ve steam'in mudahil olmasina ragmen insiyatifi developera birakiyor:

Alıntı

up to the developer's discretion over which are deleted

bunun nedeni developer'a bu reviewlari tutayim mi arkadas diye sormaktan ziyade tek dugmede hepsini silme opsiyonu verebilmek. 

bakin bes dakika arastirinca neler cikiyor:

Alıntı

 Valve says, will also include issues around DRM and EULA. Its reasoning being that the "general" Steam player doesn't care as much about them, so the Review Score is more accurate if it doesn't contain them".

denuvo mu dedin? gitti review. eula niye dersiniz? oyununa zararli yazilim ekleyip, bilgilerimizi reklamcilara satanlari unutmusuzdur diye. unutmadik...

review spamleyenlere karsi, reviewlarin pozitif/negatif oranina gore listelenmesi gibi guzellikler de yapmislar ama golgede kalir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu hareket epic store'un "customer reviews ekleyeceğiz ama opt-in olacak, isteyen dev disable edebilecek" demeci üzerine geldi, "dev friendly, bombing bitecek oh çok şükür" diye yorumladı punditler. şirketlerin daha da kaçmasını engellemek için yapmak zorunda kaldılar belli ki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

borusu otenlerin oyuncuya ilk kez "sen ceptesin, onemli olan dev'lerle munasebetlerimiz" deyisleri degil. o yaklasima sahip olanlari pundit diye addedecek halim yok zira tuketici bilinci onemli. rahmetli totalbiscuit mecazen yeni bir got deligi acardi.

review bombing tek cesit degil. bitirmenin tek yolu da bu degil. oyuncu olarak herhangi bir formda rasyonalize etmeye calismak gercekten abes. dunyanin sonu mu? degil. en onemli mesele mi? degil. ama oyuncu icin kayip mi? kayip.

epic store cash para veriyor ve cut daha az diye kaciyor kacan. sununla hicbir alakasi yok. unity -> unreal icin de benzeri soz konusu. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunların hepsi faktörler, review bombing de önemli bir faktör. epic zaten oyuncuyu sallamıyor, şirketler de parasını almak hariç genelde sallamıyor. "exclusive olunca mecbur bize düşeceksiniz" kafası. steam mecbur bir şekilde ayak uydurmaya çalışacak.

oyuncu olarak steam'den epic'e oyun kaçırıp exclusive hale düşmemesi için yapılan çabaları oyuncuyu sabote etmediği sürece rasyonalize elbette ki edeceğim. kahraman bakkal mentalitesinin alemi yok.

settings'e girip bir tickbox'a basamayacak kadar pc cahili için kayıp, diğerleri için değil. o denli cahil insan da denuvo neymiş bilen grup değil zaten. denuvo nedir bilen, sevmeyen ama steam settings'e giremeyen bir insan tanıdıysan bize de söyle kimmiş. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyin off-topic olup olmadigi su an tartisiliyor olmasini diledigim husus. subjektif gorusler agirlikli olacaktir. iki tarafi da anlarim. fakat subjektif olmayan bir kismi var. hatta steam yorumu bile tagged reviewlar icin off-topic demiyor. oyuncularin genelinin umrunda degil diyor. DRM ve EULA.

insanin bilmedigi sey dogal olarak umrunda olmuyor. fakat oyuncularin genelinin umrunda degil diye bir sonuca varmadan once oyun sayfalarina "denuvo icerir", "red shell icerir" diye ekleyip sonuclari gozlemlemek lazim. DRM free dukkan yok yere dogmadi. red shell'in ne oldugunu ben de bilmiyordum. kimse bilmiyordu. bildigimiz anda kullanan sirketler tipis tipis kaldirmak zorunda kaldi.

tracking data kaciran spyware, performans etkisi olan DRM... unutmadik. bunlari tekbir esliginde review bomb'lamaktan daha helal bir hareket yok.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"kadın komutan sayısı çok fazla" denip review bomblanan oyunlar da var, akla kara değil bütün olay. oyuncular büyük resmi görüp analiz etmezse oyunculuğun geleceği buy/play shoplardan ibaret olur pcde de konsol gibi. steam mevcut seçenekler arasında optimal çözümü bulmuş bu olayda.

underrail 2'yi customer reviews disabled halde epic haricinde bir yerden alamadığın zamanlar yad edersin bu mesajımı da ehu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

optimal dedigin sistem spyware yukleyip verilerini caldigi icin bomb'lanan oyunla kadin komutan sayisi cok fazla diye bomb'lanani ayni kefeye koyuyor.

epic denmeden, what about x y z denmeden steam elestiremeyecek miyiz? steam obur dukkanlardan daha avantajli diye dayattigi sacmaliklara eyvallah demeyecegim. 

epic trink para verirken, komisyonu daha azken review bombing'in store seciminde etkisini tartismak icin kafanin iyi olmasi lazim. kafan iyi mi sam? yoksa firsat bilip sallayan bir dev'i mi aktariyorsun bana? phoenix point'i yapanlara, metro'yu yapanlara, hades'i yapanlara review cart curt desene. para tomarlarinin arasindan gulerler.

ikisi ayni komisyona sahip olur, ceplerine development cost trink konmaz, o zaman olcebilirsin bunu...
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerek Steam'in gerek Rotten Tomatoes'un user scorelarla bu kadar uğraşmalarını gereksiz buluyorum, çünkü ne  yaparlarsa yapsınlar insanların objektif ve adaletli puan vermelerini sağlamaları imkansız. Ya tamamen kaldırsınlar ya da tamamen serbest bıraksınlar.

Zaten bilinçli bir oyuncu oyun tercihini user scorelar üzerinden yapmaz.

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

optimal dediğim sistem silmiyor bomb reviewlarını, endüstri trendi bunun o veya bu şekilde önüne geçmek yönünde. welcome to 2019. eleştirileri de vakumdan veya 1999’dan yapmak yerine bugünün gerçekleri üzerinden yapmak lazım. background, context, bunları değerlendirmek lazım. yoksa trendler yanımızdan gelip geçerken hermit gibi kalınır.

ısrarla anlamamazlıktan geldiğin nokta epicin OLABİLECEK HER YÖNDEN pro-seller olmaya çalışması. kafayı kuma gömmenin faydası yok bu olayı analiz ederken. steam yarın cutını aynı seviyeye getirse gene epic daha avantajlı olacak satıcı için. zaten download dışında başka hizmet sunmayan bir platform istediği kadar kısabilir o komisyonu, fazla bile aldıkları.

gerçi bizim forumun burada gelip ağlama harici bir review faaliyeti pek olmadığı için bizi etkilemiyor dersen o başka mesele gerçi lol.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...