Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara nasıl bırakılıyor?


kami

Öne çıkan mesajlar

Etrafımda 10-20-30 yıl içip bırakmış örnekler var. Çok insan gördüm bırakmaya çalışan, bırakan, bırakamayan, ara veren. Tamamen kafada bitiyor. Eğer kendine ve sevdiklerine biraz olsun sigaradan fazla önem veriyorsan bırakırsın. Bırakırken bant, sakız, yalancı sigara falan kendini kandırmaca. Azaltarak bırakmak diye bir şey zaten yok, ara verirsin anca. Bırakınca yerini doldurmak için bir şey arıyor insanlar genelde, bazıları kendilerini farklı şeylerle oyalayıp kendini meşgul tutuyor (maket, puzzle, spor, oyun vb.) bazıları kuruyemiş tarzı alternatif ağız doldurcak şeylerle uğraşıyor.

Kesin kararlı ve bırakıyorsan bir daha içmiceksin nolursa olsun. Sıkıntıdan, keyiften, eğlenceden, gördüklerinden bahane bulup hadi 1 tane içiyim diyosan o bırakmak değildir. Onun gerisi de gelir zaten. Bir süre sonra bi bakarsın yeniden başlamışsın. Sonra da anlatırsın istediğimde bırakabiliyorum ben diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
17 senelik ağır sigara tiryakisiyim. Sigarayla aramda resmen bir aşk - nefret ilişkisi var. Bağımlısıyım, istemiyorum aslında ama bırakamıyorum değil. Bildiğiniz severek içiyorum. Daha önce gerçekten bırakmayı da hiç denemedim.

Neyse son 4-5 aydır yavaş yavaş acaba denemeye başladım. Sonra 2014 bitmeden sanırım bırakacağıma döndü. Bugün ise yarın bırakıyorum dedim sonunda. (şimdi hemene g.tüm yemedi)

Şu anda biraz hem iyi hem kötü anlamda heyecanlıyım. Ciddi tiryakiler haricindekilerin pek anlayamayacağı garip bir duygu. Umarım bir süre sonra bu postu allah belamı versin beceremedim diye editlemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- olayi abartmayin..yani alti ustu sigara iciyorsunuz..bu eyleme edebi anlamlar yuklemek yuceltme asagilama vs zaten gerektiginden fazla bagimli oldugunuzu gosterir..beyninizin bu olayi gereksiz islediginin belirtisidir..bundan vazgecin..

2-olayin fizyolojik bagimliligi 2 3 gundur.vucuddan nikotin cekilir atilir gider..sonrasi tamamen duygusaldir.

3-bu devrede yapilacak seyler arasinda savunma mekanizmalarindan faydalanma duygusal telkin izolasyon vs sayilabilir.

4-gercekten niyetliyseniz oncelikle cevrenizi temizlemeniz gerekmektedir.cevrede paket sigara gerecleri cakmak vs bulunmayacak .sosyal cevrenizde de arkadaslarinizdan soyutlanacaksiniz ozellikle baca gibi icen akranlarinizdan.

5- oncesinde sonrasinda sirasinda alternatifler kullanmamaya dikkat edin yani elektronik sigara nargile nikotin bandi sakiz vs bunlarin hepsinin sizi kandirmaktan baska amaci yoktur ve birakmanizi zorlastirir.

6- basladiginiz gibi birakin ..bir anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nyks said:

17 senelik ağır sigara tiryakisiyim. Sigarayla aramda resmen bir aşk - nefret ilişkisi var. Bağımlısıyım, istemiyorum aslında ama bırakamıyorum değil. Bildiğiniz severek içiyorum. Daha önce gerçekten bırakmayı da hiç denemedim.

Neyse son 4-5 aydır yavaş yavaş acaba denemeye başladım. Sonra 2014 bitmeden sanırım bırakacağıma döndü. Bugün ise yarın bırakıyorum dedim sonunda. (şimdi hemene g.tüm yemedi)

Şu anda biraz hem iyi hem kötü anlamda heyecanlıyım. Ciddi tiryakiler haricindekilerin pek anlayamayacağı garip bir duygu. Umarım bir süre sonra bu postu allah belamı versin beceremedim diye editlemem.


heheh, aynı süreçten ben de geçtim, 6 seneye yakın içtim sadece farklı olarak 17 değil. uzunca bir süre ben bunu bırakıcam ya nefret ediyorum of diye gezdim, sonra ciddi olacağını düşündüğüm bir ilişkiye başladım, bırakmaya daha da niyetlendim, sonra bir gün belirledim kafamda ( 21 nisan 2012 sanırsam gsyi deplasmanda 2-1 yendiğimiz gece) gecesinde bırakıcam dedim ve 1 hafta boyunca manyak gibi içtim içebildiğim kadar. sonra da bıraktım. 1-2 ayda 1 puro tüttürüyorum, bazen nargile içiyorum ama pek keyif almıyorum eskisi gibi. artık iyice sigara düşmanı oldum tiksiniyorum yolda sigara içenlerden bile, 10 metre öteden kokusu gelsin yolumu değiştiriyorum o derece. otobüste yanıma yaklaşanları kovuyorum astımım var nefes alamıyorum öteye gider misiniz diye sdfsdf en çok sevindiğim ve üzüldüğüm şey şimdi o yakınıma bile gelmesini istemeidğim insanlardan biriydim ben de, en azından artık öyle iğrenç kokmuyorum onun tesellisi var. darısı başına inş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha once sigaraya iki sefer ara verdim

ilkinde nikotin sakizi kullanmistim, bayagi uzun sure kullandim, ise yarayacagina inanarak. (flashforward yaparsak sonraki birakma denememde kullandigim sicmik yesil paketli olan seyin nicotinell sakizla alakasi yok, nicotinell iyi). sigarayi birakmasam bile en azindan cigerleri rahat tutarim nikotin ihtiyacini da (?!) sakizdan karsilarim diye soyledim kendime. bir iki ay sonra midem agrimaya basladi o sakizin iceriginde ne varsa artik, ya da cok sakiz cignemekten de olabilir. piyasada benzer tadi olan bi sakizi alip bu sefer onu substitute yaptim ve nikotini tamamen hayatimdan cikardim. bu birakis 2 sene surdu.

ikincisinde de bi gun bogazim cok kotuydu, bir kac gun hasta gezdim canim sigara falan istemedi hic. iki gun icmeyince lan hazir icmedik birakayim bari dedim biraktim hic zorlanmadan, daha canim da istemedi. o birakis 17 ay surdu. sonra alkol ortamlarinda puro icip "nadiren" bi sigara yakayim diyen kafama sicayim ki tekrar isteyerek ve bilere basladim resmen.

bunlarin hepsinde ana faktor etrafinizda sigara icen insan olup olmamasi. su an bulundugum yerde sigara icen sayisi o kadar az ki, hani icen de cok az iciyor neredeyse markete girmesen sigara gormeyeceksin. sigara icen belli etmiyor zaten, nasil bir asilama yapilmissa memlekette, icen utaniyor, kiyida kosede bir yerde iciyor caktirmadan oyle. disari ciktiginda/mekana gittiginde/yolda yururken burnuna sigara kokusu gelmesi cok cok dusuk bir ihtimal.

bu arada 3-4 hafta evel vuse denen elektronik sigaradan almistim deneyeyim diye. burada (abd) bu buharli sigara olayi asiri yayginlasmaya basladi tiryakiler arasinda. vuse'un da hazir sarjli kartusu uzerinde olani 10 dolar. bir kartus bir paket kadar gidiyor ve bir paket malboro ile iki yedek kartus ayni para hemen hemen, 6-7 dolar civari. bi de her bakkalda var hani gidip aliyorsun oyle. tadi da cok hosuma gitti, sigaradan daha guzel resmen, icerken ayni sigara etkisi yaratiyor agizligi isitiyor falan dumani ayni, nikotin de tam ihtiyacini giderecek kadar. iste bir kac haftadir bunu iciyordum, artik nasil bir etkisi varsa cigere en son kusacak kadar oksurttu, yatmadan once aldigim son firtta. cs go oynarken abartmistim gerci 6-7 saatte 1 kartus bitirdigim oldu, o nikotin bombardimanindan unutkanlik ve aptallik olusmaya baslamisti sanirim bir de. neyse o oksurdugumun ertesi gunu sabah canim istemedi yine, 4 gundur icmiyorum sigara falan ya da turevi. canim istiyor ama o kadar cok degil, evde acilmamis bir paket ve iki dal malboro, yaninda kullanilmamis kartusu olan vuse duruyor ama elim gitmiyor bile. bilerek tutuyorum onlari orada simdi biraz aci cekiyim de ilerde sigara iceyim dersem bugunlere yazik olacagini dusunup vazgeceyim. yas ilerlemeye basladi bu ara biraktik biraktik cunku.

bu ta patideki bir kac wotumdan biridir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sigaranın olmadığı ortamlar ve durumlar nedeniyle sigara içmemek sigarayı bırakmak değildir. isterse dakka başı sigara teklif etsinler eğer gerçekten bıraktıysanız tenezzül etmezsiniz, kendinizi kandırmayın. çok istiyorsanız içmek de sırf sağlıkçı politikalar yüzünden içmezlik etmeyin, ölmekten çok korkuyosanız da günde 5-6 taneden bi şey olmaz, için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ortam cok farkediyor ya

bi allahin kulunun sigara icmedigi, onun yerine herkesin yemyesil cimenler uzerinde spor yapip saglikli kaldigi, saglikli yemekler yedigi gozlerinin parladigi dislerinin beyaz oldugu bir yerde zaman gecirince insana daha iyi anliyor. aynaya bakinca sigaranin mahvettigi cildinin diger insanlarinkine kiyasla ne kadar kotu oldugunu, insanlar kosup takla atarken senin nefes nefese kaldigin, sabah kalkarken cigerlerinin agridigi falan aklina geliyor icmek istemiyorsun. icmek istememek zaten birakmayi beraberinde getiren tek sey, onun disinda zorlamayla olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...