Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sınıf tavsiyesi lazım


Densiz

Öne çıkan mesajlar

Oynama zorluğu hiç önemli değil. Hatta iyi oynuyorsam fark yaratabileceğim birşey işime gelir.

örnek vermek gerekirse: 5 kişi yerine 2 kişi ile bir yeri bitirebileyim (amacım op bir sınıf sormak değil. Sadece abartı bir örnek ile istediğim şeyi sormaya çalışıyorum).

Oynaamsı eğlenceli de olur.

ilk bi göz atma ile mage e karar verdim ama oyuna giripte N kısayoluna bastığımda, tüm çeşitleri için EASY yazdı. Bu yüzden biraz kıllandım burada sormak istedim.

(şimdi gelipte "öyle bir sınıf olsa herkes onu oynar" felan demeyin lütfen. Ben bu şekilde bir sınıf sormuyorum. Diğerlerine göre buna en yakın hangisi oluyor? onu anlamaya çalışıyorum)

teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaç lvl da zırt pırt ölüyordunki?

ben gw2 de elementalist oynuyordum, o da baya kağıt bir sınıf sayılırdı. Fakat dager/dagger ile 1vs3 yapıyordum. Bayada eğlenceliydi. Diğer sınıfların 2-3 katı skill kullanıyordun üstüne üstlük, skillerin yarısının cd sini göremiyordun. Aklında tutman gerekiyordu. O yüzden biraz zorluyor ve eğlenceliydi. Ben zevk alıyordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her classın kolay talent ağaçları mevcut. Cleric te olsan mage te olsan leveling talent ağaçları hep oyunu kolaylaştırıyor. İstediğin; beni zorlasın, oynanışı komplike olsun diyorsan hangi class ı seçersen seç leveling guide lara uyma. Bir de oyun çok fazla macro based olmuş. 2-3 macro ile 60 olabilirsin. Macro oyun zevkini öldürüyor hiç bulaşma.
Şuan en yararlı class cleric. Çünkü her role uyuyor.Tank-healer-dps duruma göre spec değişebiliyorsun 3 sn de. Wow daki paladin gibi düşün cleric i.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cleric oynuyorum ilk defa, ilginç baya, en iyi AoE classı diye girdim, hakkaten sağlam aoe'si var ama level 30 35'te falan bi skill geldi, "aoe skillerin single target olur ama double damage koyar" diye. Baya temiz tokatlıyorum şimdi. Skill toggle bi de. istediğim zaman aç-kapa yapıyorum. ayrıca yan roller ile heal atabiliyorum kendime. çok temiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bişey sorcam şimdi yeni konu açmaya üşendim bu konu iyi iş yapmış sdf :)

Eskiden kalma bi cleric vardı 20li 30lu lvllarda. Freeye geçmeden 2-3 ay önce falan tekrar açtım accyi oynadım baya, şuanda 58 falan oldum.

Neyse işte bu süre içinde hep prufier ağırlıklı warden sentiel karışımı instant spelleri bol olan, kıpır kıpır bir oraya bir buraya herkesin yardımına koşan acayip zekli bi role oynadım.

Gayet güzel shield + heal atabiliyoken (Symbol of the Sun - HOTs - Healing Breath - Healing Flare spam) artık end lvla yaklaştıkca yetmemeye başladı her spell -ne pvede ne pvpde- gear hiç fena olmamasına rağmen. (kendi lvlımdaki boss itemları hepsi ve el emeği grand master runelar basılı hepsinde)

Prufier'ın kaderi mi bu yoksa ben mi biyerde yanlış yapıyorum anlamadım :/

Main role sentiel oynayamıyorum, ayar ediyor uzun cast timelı spelleri.
Öbür yeni gelen soulda güzel brust heal atıyo da mana çok büyük dert, sik gibi kalıyosun ha bire.

Güzel bişey önerin, siz neyi nasıl oynuyosunuz mesela (healer spec)

Izdırap haline geldi valla oynayamıyorum bi türlü çok canım sıkkın. Nerf falan da yok hani ortada...


Valla en baştan klerik kasasım var o derece zevkliydi lan, niye şimdi böyle olduki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Clericte DPS yapayım arada heal atayım diyerek HEAL tarafına yuklenirsen DPS'in ilerde zayıf kalır. Ayrıca Level arttıkça abilitylerin çoğunu kullanman gerekiyor. Özellikle doğru rotasyonu ayarlarsan (macro yapmanın gerekliliği burada çıkıyor ) DPS'inin aslında daha fazla olduğunu göreceksin.

Şimdi arkadaşlar, deneme yanılma ( dummyler var oyunda bu iş için ) yoluyla en uygun kombinasyonu ve rotasyonu bulmaya çalışıyorsunuz ancak eğer sabırlı biri değilseniz, bu iş için zaman ayırmak istemiyorsanız Rift forumlarında başkalarının bulup test edip, diğer oyuncularca da onaylanan buildler var. Bunları alın yapın, uygulayın kafanız rahat devam ederseniz. Yok ben kendim uğraşıp yapacağım derseniz size kolay gelsin :)

Rift Scene de de işe yarar bilgiler bulabilirsiniz.

Zamanında bende çok uğraştım, build yaptım macro yazdım ama 1-2 patchden sonra sürekli uğraş dur insan bayıyor. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Default sınıf değerlendirmesi ile sınıfların zorluğunun alakası yok. Zaten içinde 8 alt class 50 den fazla build çıkarılan bir sınıfın tamanına (ki bütün classlar böyle) kolay demek mümkün değil.

Oyundaki tüm sınıfların zor ve nispeten daha kolay buildleri var ve iyi bir oyuncu 4 class'ın 4 ü ile de kesinlikle fark yaratabilir.

Mesela mage elementalist son rotasyon olarak son derece kolaydır, ama yeri geldiğinde bunu da oynamak gerekir, önemli olan doğru yerde doğru buildle bulunmak ve tamamını doğru oynayabilmektir. Warlock; totalde target üzerinde 7 ayrı dot tutup bunu doğru zamanda doğru toggle ve refresher ile tazelemesi ve resresh time i dışında direct dmg spellerini kullanması gereken bir sınıf. Bunların timing i ise build dps ini dramatik çekilde etkiliyor. Aynı şekilde Pyro da çok kolay biçimde oynanabilir, ancak internal cooldownlara ve 4-5 taneyi bulan combat buff proclarına dikkat edip burst cool larını doğru zamanda kullanırsanız dps inizi, %30 a kadar dahi arttırabilirsiniz ve bu zor combatlarda "en az" dilediğiniz kadar zor.

Mage için yazdıklarım diğer tüm classlar için geçerli. İyi dps combat özel bir buff içermiyorsa raid buffları ile 17-20k larda gezerken, 14-15 k ya razı guildler var. Healde ve tanking'de de "kesinlikle" fark yaratmak mümkün.

Kısaca şu anda siz "easy" yazmasına ya da spekülasyonlara göre değil, hangi tarz sevdiğinize (dps, tank, heal, support, meele, ranged veya magic, physical) göre bir seçim yapın, ki RIFT'de çok az görev kısıtlaması var classlar için, mesela cleric tüm görevleri üstlenebiliyor ya da mage sadece tanklık yapamıyor. Her class'ın bir easy/mid mod solo spec 'i var, bu açıdan classlar arasında vark yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...