Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet


Killer

Öne çıkan mesajlar

Bisiklet kadrosunun normalden büyük ya da küçük olması kısa mesafelerde ya da tırmanırken çok fazla etki etmez. Yani daha doğrusu eder tabii de sürülür sonuçta. Ancak mesafe uzadıkça ve düz yolda kadronun küçük olması aşırı hissettiriyor. Birincisi olması gerektiğinden çok daha dik durmak zorunda kalırsın. Gereksiz rüzgar yersin. Ciddi yorar. İkincisi belli bir süre sonra vücudunun çok fazla esneme payı olmadığı için rahatsız eder.

Çok özledim lan pisiklet sürmeyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden mahallede $ununla dolanan abiler olurdu, daha bir retro versiyonlari vardi ama. bulamadim resmini, biz bunlara duldul ya da otobus diyoduk, cidden kaya gibilerdi yalniz asdf. biz tabi gazete kuponu ile aldigimiz 18 viteslerle oncesinde de bmx lerle takilirdik hehe

onlar o zamanlar buna pilli radyo fln monte ederlerdi, ne buyuk keyif derdik haha. simdi telefonu nu mount edip playlisti acip oyle takiliyom bazen. teyy teyy. 

 

bisan-roadstar-gl-26-jant-tek-vites-bisi

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tırmanış bisikleti genelde boya oranla bir iki tık  ufak kadro oluyor. tırmanış ve sprintlerde falan ufak kadro ile büyük kadro hakimiyeti arasında dağlar kadar fark var, ben ona vurgu yapmak istedim. boyunuza oranla bir-iki tık ufak kadro bisiklet kullanmak daha agresif sürüşe olanak veriyor. yoksa uzun turlarda, 2m boya 56 kadro  kullanılacak bisiklet değil.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

25 dakika önce, Fistan dedi ki:

dede bisikleti o bisan roadstar. ağır yük treni gibi günde 30km gidip gelen dedeler vardı. çok ağırdı ama yağ gibi kayıyordu, yormuyordu pek düşük hızlarda. chopper kategorisine koyuyorlar sanırım şimdi bunu ?

 lool aynen dede bisikleri sadf ?

bir de koy kahvelerinin onunda bundan sirayla olurdu, bir cogu da tir gibi suslerdi sagini solunu boncularla falan haha.

https://www.letgo.com/en-tr/i/orjinal-bisan-roadstar-dede-bisikleti_9ec83436-fd80-428f-b53c-97362f56e639
WoYT6Tw.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de yol bisikleti var. Şundan (Lapierre sensium 200);

bjJ71p.jpg

 

İkinci elini 4-5 k'ya mı ne almıştım 1.5 sene önce falan. Şuanda herhalde full carbon bisikletler 10'dan başlıyordur, alırken emin olamamıştım pahalı gelmişti iyi ki almışım bir daha alamayacakmışım. 

Ayda 2-3 kere biniyorum, ama öyle deli gibi ısınamadım bisiklet işine. Abim zorla aldırdı onların yol grubu var her hafta biniyorlar, heriflerle her gittiğimde pişman oluyorum. Bir kere Karşıyaka'dan Foça rotasına gittim adamlarla (100km), dönüşte benden 10 yaş büyük adamlara bağırdım gidin rahat bırakın beni ben tek başıma döncem falan diye, geberdim çünkü gözümden yaş geldi artık. Hadi hadi diyorlar sürekli, bacakta derman kalmamış, güneşin altında. Öf, kabus gibi bir gündü. Hayvan herifler. 40 küsür yaşında hepsi, bindikleri bisiklete bakın ;

Açtım buldum stravadan: https://www.strava.com/activities/2218945923

 

531pDE.jpg

Koşuyu hala daha çok seviyorum. Koşu daha az zamanda daha iyi bir antrenman. Bisiklet çok uzun sürüyor, bir de hep aynı rotalarda binince bayıyor bir süre sonra sanki. Ama tabii ki diz sağlığı için vs. bisiklet her türlü daha uzun soluklu ve sağlıklı bir spor. Koşu eklemlere çok yük bindiriyor. 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar, son dönemde birkaç arkadaş olarak bisiklete acayip sardık. Ayı gibi bi dağ bisikleti var (*), arkadaşlara da bisiklet aldırdım, kızları da e-scooter ile yanımıza alıyoruz, paso ataşehir - caddebostan - maltepe yapıyorduk, geçen kınalıada'ya gidip ada turu yapınca acayip hoşumuza gitti acaba dedik kendimize daha güzel rotalar bulabilir miyiz?  

Böyle yeni başlayanı aşırı yormayacak öldürmeyecek, istanbul civarı güzel rotalar önerebilir misiniz? Gerekirse arabayla da gidilebilir.

*: Bisikleti yeni almadım, zaten vardı, geçici bi hevestir diye masraf yapmayayım kullanayım dedim. Evet çift amortisörlü ve ayı gibi yoruyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amac tracking den ziyade cevrede cokca yapilan rotalar, elevation, inclination , uzunluk, ortalama sure gibi seyleri gorebilmen. Basli basina komunite aslinda yani. 

Rota sordugun icin bahsetme geregi hissettim, orasi yetmedi de ekstra mi soruyorsun yoksa komple mi kullanmiyorsun diye sormustum. 

Kurcalamakta fayda var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...