Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet


Killer

Öne çıkan mesajlar

Olm lan...

Yıllardır tdf çok bayık gelirdi. Giro ve bahar klasiklerinin tadını vermezdi. Bu sene ilk 3-4 günü saymazsak harika bir tdf oluyor. TT bile acayip zevkliydi. Hülyen Alafilip direniyo, Pino, Kruzvayk, egan bernal ve G çoook küçük farklarla birbirlerini takip ediyolar. Ya bu sene herkes haklı olarak Hülyen Alafilip, Pino, G üçlüsüne odaklandı ama diğer isimler de çok başarılı bir tur geçiriyorlar.

Ancak göz önünde olmayan isimler bile bu sene tdfnin hakkını veriyorlar. Sarı mayoyla alakası olmayan Bora'lı Buhman bile kopmamış durumda. G ile Buhman arasında sadece 40 saniye var. 40 saniye... Ve Buhman takımının lideri falan da değil. Hatta takımın asıl hedefi sarı mayo bile değil. Bütün dikkatini Sagan'ın 7. yeşil mayosuna vermiş olan Bora'dan bahsediyoruz. Buhman buna rağmen 6. sırada ve tdf'nin ana favorisi ile arasında 1 dakika bile fark yok..

Hadi onları geçtim ilk 10'daki son kişi olan Uran sadece 5 dakika geride. Elbette çok zor ama Uran son 3 etaptan birinde tüm gücüyle son kilometrelerde atak yapıp 2-3 dakika kazansa birden bire kendisini ilk 3 mücadelesi verirken bulacak.

Keza Valverde... Evet son dünya şampiyonu ama veteranlar sınıfında yer alması gereken Valverde'nin G ile arasında 3 dakika var. 3.... Ki Quintana yüzünden Moviestar bir kişi eksik yarışıyor. Valverde "Hayatımın son competitive tdfsi bu. Ya herro ya merro" derse olacakları düşünebiliyor musunuz? Ki 20. etap nedense bana buram buram Valverde kokuyor gibi geliyor. Etap sadece 130 km. Finish öncesi sadece 1 kere 2 binli irtifalara çıkılacak. Ben de çok zor bir şeyden bahsettiğimin farkındayım ancak Valverde'nin kariyerinin sonunda bir atakla öne fırladığını düşünebiliyor musunuz?

Yeşil mayo mücadelesi zevksiz. Benekli mayo mücadelesi meh. Beyaz mayoyu zaten ipleyen yok. Ama çok aciiip bir sarı mayo mücadelesi yaşanıyor.

TDF her sene böyle olsun canımı yesin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...