Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet


Killer

Öne çıkan mesajlar

şehir içinde bineceğim, gittiğim yerler 6-7 kmyi geçmez yüksek ihtimalle.

yollar vs çok boktan ama asfalt olmayan vs yollarda da kullanırım diye düşünüyorum arada kaldım şehir bisikleti mi alsam dağ bisikleti mi, 56 kadrolara bakayım o zaman ikinci el, millet kadroyu düzgün yazsa birde negzl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

knox said:

birde kadro boyu secerken, ic bacak uzunlugun onemli bir faktor, normal boy uzunlugundan ziyade, ic bacak uzunluguna gore alacaksin.


o zaman 56 cm kadronun yüksekliği, üzerine jant yüksekliğinin yarısını falan mı ekliyoruz napıyoruz, dur iç bacak yüksekliğimi ölçeyim becerebilirsem :D

89-90 cm yanlış ölçmediysem

doğru ölçtüm 92 cm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda sehir bisikleti fantazi baya. ben eskiden cok kiziyordum ama 5 senede ogrendim, insanlarin sehir icinde dag bisikleti tercih etmesinin bir nedeni varmis cunki dag kanunlari gecerli

bisikletten inmeden on tekeri kaldirarak kaldirima cikamiyorsaniz istanbulda bisiklet yasami sizin icin degil direk

bide mumkunse on ve arka tekerde quick release lever baya gerekli, hergun ortalama 20km yol yaptigim donemlerde minimum haftada 2 kere lastik patliyordu tur bisikletimde. kadronuz saglam olmali hani ucuz olsun diye dandrik birsey almayin, bozuk yollar nedeniyle o kadar cok shock yiyecekki frame fatigue denen seyin myth olmadigini goreceksiniz

ciddi dusunenler icin bu tavsiyeler tabi :D ayda yilda bir binecekseniz istediginiz bisikleti alin gecin direk, bir ulasim araci olarak kullanmak istiyorsaniz ama istanbulda isiniz cok zor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Figh said:

82 sayfa olmuş konu açmaya utandım, algıda seçicilik bu olsa gerek.

gençler benim boy 1.97, baya bir yapılıyım şuan ama onda sıkıntı yok düzeliyor yavaş yavaş.

şimdi bisiklet bakayım dedim meğer alamıyormuşum, yani almak istesem kadro boyu 22.5" ve yukarısını öneriyorlar ama 3-4k bisiklete verecek bir bütçe maalesef şuan yok, var mı alternatif önerisi olan? böyle uzun boylular için zamanında üretilmiş ara model vs kesin vardır ucuza kapatabileceğimiz diye düşünüyorum :))

teşekkürler şimdiden


https://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp#type

Al canım. Bulabileceğin en iyi hesaplama zamazingosu bu.

Bisiklet önerisi olarak piyasadaki en fiyat performans bisikletleri decathlon'da. 2. el 2017 model triban 500'leri önerebilirim. (kırmızı kadro-karbon maşalı olanları) 2018'de nedense karbon maşadan vazgeçtiler.

Mosso'nun cavalier 700'ü de benzer özelliklere sahip. Ama 2. el bulma olasılığın daha düşük. Vites ve frenlerde Shimano Sora kullanıyolar. (Claris de olabilir)

Salcano'nun xrs 60'ı bu ikiliden daha düşük seviyede.

Yalnız dolar yüzünden ikinci el piyasası bile coştu. Çok pis sövüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
O kadarını bilmem.

Ben de önümüzdeki hafta salı günü alıyorum. Eğer bunu da çalarlarsa hayyyyyyyyattta bir daha bisiklet almam. Zaten yanı başında başkasının gıcır gıcır karbon kadrolu Orbeası varken gidip benim dandik Bianchi'mi çalan hırsızın da allah belasını versin.

Ah ulan dolar....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

ne 20k si abi sdfgh

cek cumhuriyeti mali bisi aldim ya. Markanin ismi ROCK MACHINE sdfsadf.

avrupaya cinden bisiklet ithalati yasak sanirim. acayip pahali 2. el bisikletler bile, dedim mikerler alayim bi tane ucuz geceyim. kis doneminde indirim yakaladim bi tane aldim. €350 ye geldi sanirim.



56", jantlar 700c diye geciyo sanirim lastikler 30. boyle ince, tipi cok sikik olmayan bi camurluk bakiyodum da vazgectim sanirim, cok pahali ya sikko parcalar. decathlonda da mtb ler icin var boyle ince profil 700x35 yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Pati ahalisinden var mı bisiklet sporuyla ilgilenen düzenli? Ben bir süredir anadolu yakası sahil hattını arşınlıyorum 30-40 km, aralarda uzun turlar da yapıyorum, göbeğimi taşıyorum ordan oraya :) Genelde de tek sürüyorum. Varsa aramızda ekleşelim, sürelim, irtibatta kalalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Lan bugün hayattan soğudum resmen. Rumelifeneri'nde yolda karşıdan karşıya geçen bir tilki gördüm. "Aaa ne güzeel. Ringdingdingding desem anlar mı" diye düşünürken önümde asfalt kırığı varmış. Göremedim. Çok hızlı girip arka lastiği patlattım. 2 saate yakın güneş altında otobüs bekledim. Mataramda su da kalmamıştı. 

Hayattan soğudum resmen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kötü olmuş 

neden kit almadın yanına yama yapardın..

dün bende evden çıktım tek teker üstüne aldım teker patladı daha evden çıkamadan.. birde yarıldı herhalde çok hava basmışım meme yaptı bir parmak gitti yedek lastik olmayınca tekrar soyun otur evde çok kötü idi

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...