Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ultrabook / Notebook Önerisi


serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

Çok fazla notebook öneri topiği var ancak başka arkadaşların topiğini kirletmeyeyim diye ben de forumu kirletmeye karar verdim.

Şimdi Mediamarkttan 1700 TL civarında bir hediye kartım var ve ben de notebookumun 4.senesini doldurmuş olmasından ötürü bu hediye kartını notebook ile kullanayım diyorum. Üzerine ekleme de yapabilirim 500 TL filan kadar.

Şimdi isteklerime gelirsek aslında çok net değilim. Ancak hani taşınabilirlik ve pil ömrünü düşününce ultrabooklar ön plana çıkıyor. Ama tabi ultrabooklarında fiyatları yüksek genelde ve acaba harici ekran kartlı ve full hd bir modele bütçem yetebilir mi?

Notebook konusunda karar kılarsam bütçem iyi bir makine için gayet yeterli olur gibi düşündüm.

Kullanım amacına gelirsek yani genel ofis kullanımı ve aslında oyun da oynasam arada fena olmaz. Evde de Mac olduğundan, bir de Windows tabanlı makine olsun diyerek Macbook kısmına pek yanaşmayayım diyorum bu arada. Sizce doğru bir düşüncemidir?

Bu bilgiler ışığında önerilerinize açığım arkadaşlar. Sizlerin bilgisine çok değer verdiğimden sizlerden fikir almak istedim. Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hali hazırda zaten Windows tabanlı bir notebook kullanıyorum. O yüzden buradaki programları kullanırım. Yani sıkıntı olmaz programa yapılacak masrafım yok gibi bir şey. Esasında komple Apple ekosisteminde cihazlara sahip olduğumdan dolayı macbook almayı da düşündüm fakat Macbook Pro almaya da güç yetmez ne yazık ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Macbook Air bi alternatif olarak kafamda ama sistem olarak o kadar uzun süre götürür mü bilmiyorum. Bir de dediğin gibi oyun performansı düşündürüyor.

Bakıyorum da işin içinden çıkabileceğimi zannetmiyorum yav. Ultrabook olsun 15 inch olsun full hd olsun harici ekran kartı olsun dersen eşek gibi fiyat çıkıyor.

Bu yeni Haswell işlemcili makineler ne zamana gelir ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Valla is icin kullanacaksan bir sekilde zorla sansini derim zira baska turlu olmuyor. Bir de ultrabook deyince ozellik acisindan cok aciz kaliyor modelller. fiyat/performans olarak baktiginda kesinlikle degmiyor bence verilen paraya, Haliyle 2kg'lik Macbook pro alip yuruyor.

Bu arada baya baya uyuzum ben Apple'in fiyat politikasina ama cihazdan memnun kaldim baya baya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ultrabooklar eskisi kadar pahalı değil ki, ayrıca nvidia ekran kartlı olanları da var. tercih edebilirsin bir de ultrabook zaten pipi kadar full hd ekranı ne yapacaksın, ne bileyim shop falan mı calısıyoun, külfet ve eziyetten başka birşey değil full hd ultrabook özellikle oyun oynuyorsan ciddi bir fps düşüsü olacaktır çünkü full hd açmazsa lcd tek navite çözünürlük destekledği için görüntü kumlu olacaktır. dolayısıyla full hd açınca fps ister istemez dibe inecek.

olayın pil vs ise direkt ultrabook al.

yok değilse o paraya i7, 6 küsür ram'li, 2gb ekran kartlı bir notebook olur. tavsiyem asus ya da dell'dir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...