Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Desert


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Türkiye'de oyun işi zor, kitleyi bilip ona göre içerik üretmek lazım. F2P oyuncusu fazla ülkede, ona göre çalışmak lazım. Getiren ekibin geçmişinde kapanmış oyunlar var hep, bunun nasıl olacağını zaman gösterecek, Black Desert ismi olan iyi bir oyun ama Türkiye'de mmorpg pek tutmuyor, belki bu sefer olur. hala KO, Metin2 var, bunların üstüne bir mmorpg daha gelemedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun f2p olur zaten. EU'da paralı yapmalarındaki tek olay goldfarmerları engellemek içindi. zaten onun üstüne min 60-70$ harcaman gerekiyor. EU'da hiç türk yok bildiğin, 1-2 tane guild vardı sonra kapandılar, bizimkiler barınamıyor pek. world chatte hiç bi zaman türkçe göremediğiniz bi oyun düşünün.

türkiye'de satmak için dağıtımcı ekibin oyunu çok iyi bilip, sürekli guide hazırlayıp bizim markete pushlaması lazım. bizim millete pek gelmeyecek şekilde detaylar var. reddit olmasa nasıl olurdu tahmin bile edemiyorum zaten. deneyenlerin yarısı zaten bilgi çümbüşünde overwhelm olup bırakır, kalanın yarısı da über pcleri olmadığı için client sorunlarından.

hele endgame GvG'i bizimkiler nasıl yapar çok merak ediyorum, metin2 gibi bi arenada karambolü oklıycaksın karşim taktik yok bam bam değil ki. yapılan organizasyonu bi bilseniz. ağır item/level grind olmasına hiç girmiyorum, çünkü bizim millet seviyor.

birde tahmin ettiğim gibi Middle-east serverı çıktı. Arapları sonradan alıcaklarmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar,
Pearl Abyss şirket politikası gereği, sosyal medya üzerindeki yorumlarınıza ve özel mesajlarınıza yanıt veremiyoruz, sonraki günlerde de veremeyeceğiz. Bize iletmek istediğinizi her türlü soru, sorun, yorum ve eleştirinizi web sayfalarımızın “Bilet Aç” seçeneğini kullanarak iletebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Sıkça sorulan sorularınızdan bazılarını burada cevaplamak istiyoruz.

1 – Black Desert Online daha önce neden Türkiye’de yasaklandı ve şimdi açılıyor?
Black Desert Online Türkiye’de hiç yasaklanmadı. Yayımcımız Kakao Games ile yaptığımız anlaşma, Türkiye’yi kapsamıyordu. Bunun sebebi de, Kore ve Türkiye arasındaki özel, tarihi bağlar sebebiyle, Black Desert Online’ı Türk oyuncularına Pearl Abyss olarak, tamamen Türkçe sunma planımızdı. Türkiye, daima önceliklerimiz arasındaydı ve Black Desert Online’ın Türkçe’ye çevrilmesi çalışmalarına çok önce başlamıştık.

2 – Black Desert Online’ı Türkiye’de kim, hangi sunucularda, hangi dilde yayınlayacak?
Black Desert Online Türkiye’de resmi Pearl Abyss sunucularında, Pearl Abyss Türkiye ofisi tarafından, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.

3 – Başka ülkelerden oyuncular da katılacak mı?
İlerleyen dönemlerde sunucularımıza yeni ülkeler de eklenecek. Fakat Kuzey Amerika – Avrupa sunucularıyla bağlantımız olmayacak. NA-EU sunucularında karakterleri bulunan oyuncular, karakterlerini Türkiye sunucularına taşıyamayacak. Bu uygulamamızın sebebi, Türk oyuncularının oyunun hep birlikte, büyük seviye farkları olmadan, sıfırdan keşfetmelerine olanak verebilmek.

4 – Black Desert Online ücretli mi olacak?
Black Desert Online’ı kişisel hesabınızı açarak oynayabileceksiniz ve hesap açmanız için gerekli paketler ücretli olacak. Paket alımı bir sefere mahsus olacak, aylık üyelik veya ödeme olmayacak.

5 – Black Desert Online Türkiye sunucuları ne zaman açılacak?
Sizleri çok fazla bekletmeyeceğiz. Çalışmalarımız devam ederken, Black Desert Online’la herkesten önce tanışmanız için GameX, Gaming İstanbul gibi dev oyun etkinliklerinde sizlere özel deneme alanları hazırlayacağız, Açık ve Kapalı Beta testlerinde Black Desert Online’ı birlikte oynayacağız.

Black Desert Online hakkında daha detaylı bilgi almak, Türkçe sürümü ilk görenlerden ve oynayanlardan biri olmak, özel üretilen Black Desert Online hediyelerini ve paketlerini kazanmak için, GameX 2017’de sizin için kuracağımız dev stantımızı ziyaret edebilirsiniz. Gamex 2017 stantımızda Geekyapar ev sahipliğinde ve Merthan Yalçın sunumuyla üç sürpriz konuğumuz da var!
Biz, bu büyük projeye sizlerle birlikte imza atacağımız için, sizler kadar heyecanlıyız. İlginize çok teşekkür ederiz.
Black Desert Online Türkiye Ekibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

off access'i ücretli yaparlarsa direkt kendi ayaklarına sıkarlar baya ya. bizim millete hiç gelmez, f2p yapıp üstüne pack satmaları mantıklı olurdu. büyük bi community olmaz ki yoksa. zaten NA/EU serverı dışında diğer serverlar hep f2p. dediğim gibi gold farmerlar rahat giremesin diye bi giriş ücreti var sadece. yoksa içeri girince asgari 60-70$ harcamak gerekiyor keyif alabilmeye başlamak için. cash shop fiyatları 1€=1TL gibi olursa belki başlarım, yoksa 30€'luk setler, 100TL falan olacaksa geçiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 8 senedir Türkiye oyun sektöründe çalışan biri olarak, f2p oyunları da yönetmiş biri olarak, bu tür detaylı bir oyunun aylık ücretli olması mantıklı, diğer türlü alıcısı çok olmayacaktır, adam gelip f2p'de senin 300 saatlik grindini TL ile satın alacaksa bir kere o core kitle oynamaz.

Diğer yandan KO'cu Metin2'ci kitle oyuna başlarken para verme karşıtı, adam oyun içine 5000tl harcar ama başlarken para vermez, arkadaşı başlar, 2 rakip olursa para harcamaya başlar. Önce onu kurmak lazım, adamı içerde tutmak lazım ki para harcasın. Diğer türlü zor.

İşleri zor, Türkiye'de kafelere bir PC oyunu girmezse zaten hayal. Umarım sektör için iyi iş yaparlar da diğer firmaların yatırımları artar, ama doğru kişilerle çalışılmadığında duvara toslayıp bu tecrübeyi kendi çevrelerine de anlatınca Türkiye'ye yatırım olmuyor. Halbuki Avrup'nın en genç nüfusu bizde, reis 3 çocuk diye diye bir şekilde genç nüfusu arttırdı, bunun gören adamın iştahı kabarıyor ama planlamayı iyi yapıp hedef kitleyi doğru seçmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi oyun p2p çıktı zaten ama sonra kore'de bu model patlayınca tasarımı değiştirip f2p'e çevirdiler. bi na/eu'da b2p işte ama f2p versiyondan bi farkı yok. aylık premium var, gear'ı hızlıca boostlayabilmek için cash shop itemları var (bunların bazıları na/eu'da yok, p2w etkisi azalsın diye). KO kafasında aslında payment modeli. dediğim gibi 10$ access aldıktan sonra 60-70$ sadece oyundan keyif almaya başlamak için gereken QoL itemlarına harcaman gerekiyor na/eu'da. o yüzden p2p olmasına imkan yok.

para verme karşıtlığına katılmıyorum ben ya. bahsettiğin oyunlar yoğun bi kitle tarafından oynandığından (en azından eskiden) kompetitif olma durumu var. büyük paralar harcanıyordu. ama diğer hiç bir oyun bizde öyle tutmadı. işte kısıtlı oyuncu olunca geride kalma durumu olmadığından adamın para da harcamasına gerek kalmıyor. oyuna girişi ücretsiz yapıp ne kadar çok adam denerse kardır demeleri lazımdı, yoksa çok az kişi para verip dener bunu bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben olayı şahsen şöyle görüyorum. Önce patlayacak baya oynayanı olabilir ilk zamanlar ama şunu görecek oynayan insanlar Türkiye de yaşıyoruz haliyle herkezin sistemi 4-5k lık sistemler değil kaldırmayacak donacak kasacak. Başlayacak aman sıçarım diye bizim millet söylenmeye. Ortalama yaş ise 17-30 arasında olabilir oynayanların haliyle gençlere hitap ediyor Grind mantalitesi baya bir yüksek geçen söylemiş olduğum gibi. Artısı eksisi olarak grafik açısından gayet hoş combatı da akıcı bir oyun ama uzun soluklu olmayacak görüşündeyim. 1 Euro 1 TL gibi bir durumun da imkansız olacağı görüşündeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KO, Silkroad ve Metin2'den sonra tutan mmorpg yok ülkede. Bunlar patiye hitap etmiyor olabilir ama anlık oyuncusu 10.000 ve üstü 3 oyun bunlar. Çok farklı dinamikler lazım bir oyunu tutturabilmek için. Önemli olan burada pati kitlesi değil, tüm ülkeye yönelik bir oyun çıkartmak eğer para kazanılacaksa.

League of Legends mı Dota 2 mi desen patiden Dota 2 çıkar ama millet Lol'cü ülkede. Bir kere buraya ofis açıp oyuncuyu tanımak, Türkiye'den insanlarla çalışmak lazım, öyle asyadan oyunu kontrol edip avrupada birinci olucaz kafası yalan. Türkiye'nin de kendine özgü dinamikleri var. Internet cafeler bir kere olmazsa olmaz, eğer bir oyun kafeye giremiyorsa tutması çok zor bence. Kafeye girdin tanıtım yapmadın, kitleni seçemedin, gene patlarsın.

BD daha uzun soluklu olacak belli ki, ofis açmışlar burada ama açılan ofis kalkıp 2600tl maaşla mysqlci arıyosa sorun var. IT ekibinin oyun deneyimi yoksa gene sorun var. Bunlar oyun duyurulmadan toparlanmış olmalıydı. Ofis açılan TR ekibinin tecrübelerine de bakmak lazım, nasıl bir oyun deneyiminden geliyorlar. Ama dediğim gibi uzun soluklu olacak, Mena'ya da geçecekler, o sırada TR'de denemeye devam edecekler. Bir hype olur, Türk oyuncusu grafik hastası, ama sonrası önemli, gelen adamı tutamazsan gg. Hayırlısı olsun da daha çok şirket gelsin ülkeye :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...