Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Desert


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

aente said:

Abi oyunu almamamız için 20 tane falan p2w sebep saydın şu başlıkta, hepsi de bir oyunu çöpe atmak için yeterliydi, şu an yine p2w bir şey daha sayıp alın mı diyorsun, kafalar karışıx hgdfhs.


ya ip block yüzünden gözüm kapalı saldırdım biraz, hype'ını öldürdüm oyunun dsdfgh.

ama sonradan haftasonu closed betasına girebilip üstüne objektif bi şekilde oyunun contentini araştırınca harbiden içinin baya dolu olduğunu gördüm. klasik wowclone themeparklarda çok farklı. mesela quest zone bitirip geçme diye bi durum yok, ilk başladığın kasabaya kadar tekrar yolun düşebiliyor. bir sürü yeni ve orjinal oyun mekanikleri var zaman geçirten ve eğlendiren. strateji ögeleri yedirilmiş, elder scrolls oyunları gibi. daha pvp kısmına giremedim bile 45'te açılıyor.

oyunu alacaklar için p2w konusuna açıklık getireyim.

p2w kısmı biraz karışık, aylık premiumdur, subscriptiondır tarz bi sistem yok onu belirteyim önce. b2p olmasına rağmen bütün expansionlar bedava olucak. $'ı oyun için gold'a convert edemiyorsun hiç bir şekilde, cash shop itemları tradeable değil hatta player trading olmadığında gold selling de yok. legal/illegal bi şekilde parayı basıp, imba silaha sahip olamıyorsun yani. ama soft p2w bi kısmı var. oyunun 30$ price tag'i var aslında bu ölçekli bi oyun için gayet iyi görünüyor ama işte yanıltıcı fiyat.

pay4convenience ayağına looting baya eziyet edici hale getirilmiş, grind süresince aoe mob kesme durumu var onlarca mobu aynı anda simulate kesiyorsun, bu yüzden looting petlerinden almak gerek ve 1 tane almak da yetmiyor en az 2 tane alman lazım. onlar da 9$ tanesi. pvp yapmasan bile bunu almak zorundasın gibi bişi, petleri de price tag'e eklemek lazım yani. ek olarak weight limit, inventory slotu gibi şeyler de sıkıntı yaratabiliyor. oyun için edinebildiğin kısmın pek yeterli geldiğini söyleyemem. bi 25-30$ harcama gerektiriyor rahat etmek için. ben henüz herhangi bi harcama yapmadım bu kısma. hatta crafting ve gathering yapmazsan her şeyi AH'da satarsan sıkıntı bile olmaz. ben de zaten henüz bu kısma harcama yapmadım ama oyun çok eğlendirdiği için paraları suratlarına vurasım var.

mesela p2w denilebilecek bir pvp outfit dedikleri 29$'lık bi kamuflaj kostümü var, name tag'ini gizliyor bu da open world pvp de büyük avantaj sağlıyor. oyun içinde buna counter elixir var, oyuncu name tag'ı açan. ancak bunu craftlaması da zahmetli. play hard pvp yapıcaksan bu kostümden almak lazım yani. guidler için siegeler, köy/kasaba ele geçirme daha açılmadı, ama guildler bu outfiti almanı istiyor diyorlar henüz etkisini bilmiyoruz ama şuan griefing, gang pvp için bire bir yani. pvp yapıcaksan one time purchase gibi satın almak zorundasın yani. aslında bunu gathering outfit diye çıkarmışlar hatta gathering bonusu veriyor, ismin gözükmeden etliye sütlüye bulaşmadan gathering yapasın diye ama main pvp outfitine dönüşmüş lel

yalnız oyun grind2win, pvp'de no lifer gibi level-gear kasanlar öne çıkıyor çünkü gear/level scaling büyük. gerçi zaten endgame'i grupla oynadığın için 1v1 pek bi esprisi yok işte yukarıdaki videoda görüldüğü gibi no lifer kungen'in grubu bile komik duruma düşebiliyor. aynı zamanda casual friendly takılıp, pvp açmayayıp oyunun tadını çıkarabiliyorsun, ben şuan o şekilde oynuyorum. pvp'i açıp casual takılmaya kalkarsan işin zor olur yalnız. önce bir süre fishing/trading/gathering/crafting vs. para kasıp, gear'i tamamlamak daha uygun.

http://i.imgur.com/ib6l3y1.jpg
http://i.imgur.com/rHeBMJW.jpg
şu low fantasy world designin benzeri yok. sıfır loading screen. korkmadan oyunu alın, her türlü keyif alıcaksınız. dayz'i falan bile satın aldık abi biz :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.youtube.com/watch?v=dEiJS2p4v4I

şu videoyu izleyin. gerçi sponsored gibi geldi. adam çok şey var diyor ama grind için buff food dışında başka birşey göstermiyor. skillerden de anlaşılıyor adam cookingten başka bişey yapmamış. alchemy'e, farming'e dokunmamış bile. sonra çık dağlara, horse spawnları gez, taming göster, open world mağaraları exploration'ı göster, fishing hotspotlarını, adaları göster ne biliyim. video uff ne kdr çok şey var yha noktasında kalmasın.

kanuni'ni bahsettiği gölge-texture pop-in'den de bahsetmiş. bende durum böyle değil. sanırım bazı setuplarda daha kötü. ping ile de alakası olabilir, wtfast kullanıyorum.

ilk breeding'imi yaptım bu arada. tier 3 bu çirkin şey geldi. neyse ki dişi :P

https://i.imgur.com/QglXvBc.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu saatten sonra no-lifer pvp yapmam guild ile, benim oynama zamanlarım eu guildlerine uymaz. bu kadar gear scale olan adamla da open world pvpde uğraşılmaz. ufak bir grup olarak gezip keyif aldırmaya müsait değil maalesef. wow'da, gw2'de falan en azından bir arena, bg falan atıp çıkıyordun, 2 dungeona bakıyordun, bundaki boss mekanikleri de zaten 0-6 yaş seviyesinde uymadı bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thiefunion said:

Hangi vpn ile hangi ülkeye bağlanıp oyunu satın alıp oynamak lazım? mesela abd ye bağlanıp dolar üzerinden oyunu alsak avrupa serverinda ping i daha iyi olan bir ülke üzerinden oyunu oynayabilir miyiz? Yoksa hangi ülke vpn i ile satın alırsak oyunu hep oradan mı oynamak lazım?


Ben Zenmate VPN ile ,Amerika dan kendi sayfalarından dolar olarak aldım,
Avrupa da oynuyorum, arada Fransa üzerinden, arada Almanya üzerinden bağlanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

pvp videoları baya korkunç ya. oyunda pve'de yok.

satış noktası nedir? dünyası ve crafting etc sandbox temaları mı?


abi denemeden anlatmak biraz zor oluyor. bir sürü management game diyebileceğimiz şeyler var, eğlendiren, vakit geçirten. pvp dışında grup content'i çok az desem yalan olmaz. oyunda player trading olmadığı için beraber malzeme toplayıp, bot yapalım gibi bi olay yok. anca benim yapacağım bota yancı olarak gelebilirsiniz dsdfgh

mmo-skyrim-stronghold'un karışımı bir şey. ama oyunun en büyük aspectlerinden biri open world pvp ve gvg yani. daha siegeler falan gelmedi, o zaman daha ilk starter köyünü bile ele geçirmek için guildler gelicek, guild war izleyebileceksin vs. zaten sürekli bi canlılık var oyunda, yaşayan bi mmo olur mu olurmuş diyorsun.

pvp battleground gibi birşey de eklediler ama equalized değil, potion, buff falan spamlayabiliyorsun.
https://www.youtube.com/watch?v=LBEUwzGb3ik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

Olm iste oyunda pve dungeon vs yok. Openworld geziyon dag bayir keko gibi ot topluyon...

Özeti bu iste.

Grind2win p2w ne derseniz deyin zamani olan adamin oynayacagi oyun. İşten geldim du arklarla 2 dungeon pvp atalim kafasi yok..

Meh


cahil cahil ad hominem yapıp boklamayın oyunu

oyunda instance/loading screen yok, mmo massiveliğini sonuna kadar tadıyorsun. dilediğin tarzda 212315 tane wow clone mmo var zaten markette onlardan birine başlayabilirsin.

gene piyasadan farklı bir şekilde hand holding de yok. hatta oyundaki mekanizmaların çoğunu kendin keşfetmen gerekiyor. komplike olduğu için oyunun help bölümünden wiki sayfalarını okuyorsun sistemleri anlamak için. zaten oyuna başlayınca overwhelm olmayan yoktur, eve'in softcore versiyonu gibi düşünün.

yine de casualları koruyor oyun, 45 level olmayayıp PvP flagı açmayayıp, GM fisher ya da trader olabilirsin. oyun time sink evet, content de bol. ama subscription olmadığı için bir sıkıntı görmüyorum. mmo endgame'de başlar kafasında endgame'e rushlama gibi bi olay yok zaten. kendi tempondan oyna yani. gören de patiden mmoya başlayanların aylarca oynadığını sanır lel

yalnız pvp kısmı baya hardcorelara hitap ediyor, competitive oynayacaksan. çünkü pvp skill based değil, gear based. zaten pazarda böyle bi açıklık vardı onu kapattı black desert. pvp grup üzerinden döndüğü için guildler önem kazanıyor bu noktada. blade & soul'dan sonra bu geçince anladım her gün dailyleri tamamla derken bi koşuşturma sürekli, burada huzur buluyorsun resmen oynarken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

horse breeding'ten sonra çok büyük bi hata yapmışım, yazayım da siz de düşmeyin tuzağa. dişi atları markette sakın satmayın. breed count 0'a düşünce levelladığım dişi atı daha breeding yapamaz ve stable'da yer açılsın diye yok pahasına markette sattım. meğer horse exchange diye bişi varmış. 1 male, 1 female ata karşılık yeni bir at veriyormuş. breeding countları 0 bile olsa son bir breed alıyormuşuz bu takasla. ben de son breed şansımı tepmişim :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

Xenus said:

çünkü pvp skill based değil, gear based. zaten pazarda böyle bi açıklık vardı onu kapattı black desert.

:) buna katılmak mümkün değil.
gear based olmayan tek mmo gw2 galiba. wowundan esosuna kadar hepsi gear based pvp.


blade & soul geldi yeni, equalized pvp. wow'da eso'suna kadar hepsinin pvp gearing baya casualdı. yanlış anlaşılmış burada, pvp'si hardcorelara hitap ediyor demek istemiştim. burada aylarca pve mob grindi ya da life skilleri (crafting-gathering-fishing-trading vs.)'e yoğunlaşıp para kasıp gear satın alman gerekiyor. oyunda bound item diye bir şey yok, her şey tradable.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...