Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpeğim ve Ben (Lütfen Yardım)


ghettoboyz

Öne çıkan mesajlar

Utanarak yazıyorum bu konuyu açıkcası hayatımda hiçbir zaman şiddete meyilim olduğunu düşünmemiştim,

Olaylara başından anlatayım, sokakta bir yavru buldum kıyamadım, barınağa götürebilirdim tanıdığım veteriner arkadaşlarım var,onları dinlemedim ve eve getirdim, gerçekten çok tatlı bir köpekti, ne bileyim sokakta yaşamış kaç ay sadece ekmek yiyordu başta, mama hatta kemiğe bile başlaması uzun sürdü çünkü çok güçsüzdü dişleri.Ona açıkcası erkek olmama rağmen üvey anne gibi baktım, şu an çok sağlıklı.(ishalden kurtuldu hatta 1 kulagi neredeyse havaya kalktı)

Birkaç gündür olan olaylardan sonra onu başkasına vermeyi ya da barınağa götürmeyi düşündüm çünkü 2 defa kendimi kaybettim ve onu dövdüm, gerçekten bunu nasıl yaptım hala anlayamıyorum bazen kendi kendime acaba içimde şiddet sorunu biri mi var diye kızıyorum yani anlatamam, tamam köpek istediğini yapmış olabilir,kakasını yapar dolabınıza saklar,sizi ısırır,şımarır gelmez,maması yerine illa dışardan yemek yer tüm bu mazeretleri saymak yerine hatayı kendimde arıyorum ben neden böyle birşey yaptım? Psikoloğa gitmeyi düşündüm bugün galiba hayatımda çoğu şey ters gidiyor bu ara ve sanki hıncımı ondan çıkarıyorum.

Tüm bunlardan sonra onun barınakta veya başkasında en azından dayak yemeyip daha mutlu olacağını düşünüyorum, tüm bunların yanı sıra ilgilenmem gereken insanlar var özellikle de annem aslım hastası oldugu için onun yanına gidip köpekle kalamıyorum, ayrıca gelecek ay 3 haftalığına istanbulda olmam gerekecek, ama tüm bu mazeretlerin üstüne hala köpegime haksızlık ettiğimi düşünüyorum, çünkü onu kimse almaz ne safkan ne de birşey kırması bildiğiniz sokak köpegi, şimdi ne cevap verelim diyeceksiniz ama bu utancımı sizlerle paylaşmak istedim, acaba gercekten baskaları da böyle sinir nöbeti gecirdi mi, ya da gercekten bazen onları barınağa ya da başkasına mı vermeliyiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.si,Sen erkekmisin ? (bu hakaret değil soruydu) 2.si erkek isen nasıl erkeksin bence tarzını en kısa zamanda değiştir senden aile reisi olmaz(bu hakaretti) 3.sü köpekleri istemediğin şeyleri yapınca zaten dövmen lazım(bir kaç tane burnuna vurman gerek) Ama senin zaten konuşmandan anladığım kadarıyla köpeği dövebilicek bi tarzın da yok:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler şimdi biraz da beni dinleyin,

Evet erkeğim, ilk sorunuza cevap vereyim.

İkinci olarak hayatımda ilk defa köpeğim oldu ve dövdüm derken keyfi gidip dövmedim bunu haklı çıkarmaya çalışmıyorum ve bu durumdan utandıgım için yazdım, şimdi sizin yorumlarınız benim sorunuma herhangi bir fayda da bulunmadı yani klasik fanatik cevaplar veriyorsunuz.

Ne yani ne sanıyorsunuz eve gidip 2 patakliyim mi ufaklıgı diyorum, demiyorum tabi gezdireyim sıkılmıştır diyorum, ama bir an patlama oldu saçma sapan birşey yaptı ve bu hatayı yaptım.Köpek sizden daha affedici buna emin olun,10 dakka sonra gelip yalamaya başlıyor, tabi zamanla uzaklaşıyor benden hissediyorum.

İnsanları linç etmek hoşunuza gidiyor bunu farkettim, bence başkalarına tavsiye verirken böyle vermeyin yarın birgün çocugunuz falan olur? Karşınızdakini psikopat yerine koymadan önce empati kurun biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en başından eve almayıp dışarda baksaydın keşke. tüm küçük köpekler ısırır. 2. aydan sonra eğitime başlanabilir. mama yememesi dişlerinden değil dışarıda çöpten vs beslenmeye alıştığı içindir. köpeğe eğitim illede döverek verilmez. yan yatırıp sen kalk diyene kadar bekletmen yeterli ceza için ama ille vurcaksan burnuna vurabilirsin. ha bunuda kafana göre durup dururken yapamazsın. köpek neden cezalandırıldığını anlamazsa hiç bi faydası olmaz. dün yapmış kakayı sen bugn gördn gidip dövmenin bi manası yok hayvana eziyet. almadan düşünseydin keşke sıçarmı, kemirir mi diye.. küçük köpekler daha çok ilgi ister gezdirilmek ister sosyalleşmesini sağlamalıydın. uzağa gittiğinde veterinerine bırakablrsin ücret karşılığı bakıyorlar. ama temelli bırakmadan önce git belediyeye aşılarını yaptır küpelesinler. sonra getir bahçede sokakta vs bakmayı dene çünkü barınakta küçük köpekler çok yaralanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen haftaya kadar hergün iş yerime de götürüyordum komşular istemediği için malesef evde kalması gerekiyor, dediginiz gibi sabır istiyor, asla kaka ve çiş olayından dolayı onu dövmedim, sadece sokak kültürünü asla atmaması belki de bilemiyorum , son olayın patlak vermesi yolun ortasında durmasından oldu mesela yani mantık kuramadım gezdirmek isterken durdu öyle,birşey de koklamıyor bunu genelde başka ortamlarda diğer kisilerle oynadıktan sonra yapıyor, çok sevimli olduğu için kimse ona hayır demiyor, yani bir nevi belki de ben istedigimi yaparım olayına geliyor sosyal ortama girince , mesela plajda hayır desemde 10 defa gidip yemek yiyenlere gitti 3 tane krep verdiler yine gitti, çünkü kafasında 10 tane krep alıp onları gömmek ve daha sonra yemek var :)

İlk başlarda köşeye saklanıp yemek yiyordu bunu da sokaktan öğrenmiş biraz zor olsada artık ben varsam yanında korkmadan yiyor ya da yiyordu diyebiliriz dedigim benden uzaklaştı dünden sonra, bugün kendime söz verdim isterse kafama kaka yapsın ona kızmıcam ama dediginiz gibi ona daha iyi bir yuva bulmak benim görevim.Barınakta eğer viral bir hastalık yoksa belki de bir süre oranın köpegi olabilir ya da bahçeli bir bekçi köpegi isteyen birisi onu alabilir.

Tüm bunlardan sonra köpeklerden korkan insanları anlayamıyorum en büyük korkmamız gereken şey insanlar, tüm şiddetin temeli biziz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada kopeklerin yavru doneminden yeni ciktigi zamanlarda
yerinde duramadigi, dislerinin kasindigi donemlerde kopege (abartmadan) bir iki tokat atmak normal bir sey. hic mi hayatinizda kanis cinai kopekte baska kopek beslemediniz ?
sanirim zegna forumda bu konuda en bilgili
isterseniz sorun ona. bu donemlerde kopeklere abartmadan bir tokat atmak normaldir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 yıl sonra ...

Yani okurken bile canımdan can gitti ama yapıcı olmaya çalışayım.Köpek bakmak başlı başına zordur. Çocuk bakmaktan da zordur çünkü köpekler dediğinizi anlamaz sadece şartlanır ve koşullanırlar.Eğer eve gelmeden ya da bir süre görmediğinizde olacakların en kötüsünü düşünürseniz. (Örneğin ben eve vardığımda her yer kaka çiş içinde olucak eminim vs.) ve bu fikre alışırsanız. Eve gittiğinizde haklı olursanız çok sinirlenmezsiniz.Haklı olmazsanız da sevinir köpeğinizi kutlarsınız. Ben hep böyle yaparim sizde işe yarar mı bilmem ama.

Bence hemen pes etmeyin , köpek değil sahiplerin de öğrenicek çok şeyi oluyor bu süreçte. 1 yaşında ancak oturur bir köpeğin hareketleri. O zamana kadar da usanmadan pozitif pekiştirme gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...