Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yansımalar


Prawler

Öne çıkan mesajlar

grubun adı yansımalar zaten....ilk albümlerinin adı, yanılmıyosam aynı isme sahip... her nekadar hiçbir albümlerini dinlemediysem de, geçen aylarda, violoncelli grubuyla birlikte konserleri vardı, ona gitmiştim... hiç fena değiller cidden.. ama kişiye göre değişir, etnik müziği andırmakla beraber, türk müziği ezgileri taşıdığı için ayrıca güzel...

"Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor.

Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansimalar" ve "Bab-ı Esrar" isimlerinde iki albüm yayınlamışlardır. Yine 1996 senesinde topluluğa vurmalı çalgılarda Engin Gürkey ve klavyede Alper Berksu katılmıştır. Klasik müzik perküsyoncusu olan Engin Gürkey topluluk içinde daha ziyade Asya kökenli vurmalı çalgılar çalmaktadır. "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız..." diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...