Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dummies guide to Darkfall Unholy Wars


Netcafe

Öne çıkan mesajlar

Okumadan önce : Read Me


Her konunun altında birinin çıkıp başlangıç statlarıdır işte skillerdir falan sorması üzerine ve bazılarınında bilgiği üzere milyon kere role değiştirdikten ve çeşitli kafamın nasıl aldığına şaşırdığım matematiksel hesaplardan sonra adım adım bir guide hazırlamaya karar verdim. Fırsat buldukça konuyu güncelleyerek umarım sonuna kadar tamamlıyıcam.. Konunun dışına çıkılmamasını temenni eder, şimdiden Türkçeye hatta İngilizceyede verdiğim olası bir zarardan ötürü özür dilerim...

- Ayrıca la sen sanki çok biliyorsun diyen arkadaşlarımın çıkacağını bildiğimden ötürü şimdiden, Tamam abi sen bildiğini yap ben öyle post kasıyom zaten sevyom seni,öttüm bye



Guide genelde PvP üzerine kurulu olup, crafting ve harvest içerikleri bonustur.

Bu guild'da roleler ne yapar, ne eder vs vs gibi durumlara ilk başta girmeyeceğim, heleki kısayol tuşlarına kadar hiç girmeyeceğim şuan. Biraz geçikmeli bir guide olduğu için bu tip olaylara daha sonradan giricem(oda girersem ki girerim heralde) Alakasız noktalardan ve alakasız yerlerden güncellemeler yapabilirim ama nerde ne eklediğimi belirterekten ilerliyicem..

Guide mümkün oldukça güncel olacaktır..

Yanlış bilgi genelde vermem, olurda vermişimdir? Doğrusunu paylaş dingil o zaman asfsdfsdfsd...

IGN : Anron Northstar




Dummies guide to Darkfall Unholy Wars

no offance lan valla



İlk olarak hangi classı oynamak istediğimize net şekilde karar vermeniz gerekmekte. Neredeyse her classın değişik şekillerde oynama şekli mevcut ancak bu durum genelde classın early - mid game'de (5K - 20K PP arası ) oynanışını güçlendirip kimi durumdada eğlenceli hallere sokabilirken (terside olabiliyor) late game'de (25K+) ciddi bir güç kaybına yol açıyor ( İstisnalar kaideyi bozmaz )

** Henüz bütün role'ler gelmediği için şuanki roller için geçerli bir durum bu **


Bu sebebten ötürü karakterinizi yaratıp ismini koymadan önce oyuna saçma bir karakter açıp 1 - 2k prowess kasıp role deneyip stat verip az çok oynayacağınız karakteri denemenizi tavsiye ederim yada karakterinizi açtıktan sonra bir süre PP harcamadan stat vermeden rolleyi deneyin..Kesin kararınızı verdikten sonra PP harcamaya başlayın..

* Ya ne sen ne diyon hacı, oyunda skill & stat cap yok ilerde değiştiririm la nolcak peehhhh!?!?!
- Evet doğru oyunda bir stat ve skill cap yok ancak oyunda ''Diminishing returns'' dediğimiz olay mevcut. Buda şu demek total PP puanınız arttıkça kazandığınız PP o kadar azalıyor demek. Genelde featler ile kasılırken moblardan gelen PP farkedilmiyor ancak aslında featten aldınızın bir yarısını başlangıçta alıyorsunuz. Kısaca total PP arttıkça kasması zorlaşıyor, yapabileceğiniz featler azalıyor ve featler zorlaşıyor. PvP karakterlerinin 25k - 30k PP de olanları classlarını tam(göreceli) olarak kasmış sayılabilirken (ve baya bayada çok iş yapabilirken) yarı yolda başka bir classsa sapmış kişi 35k - 45k aralığında karakterini tamamlayamamış olabiliyor. ( 50 kere fikir değiştiren beni bir düşünün..)

6000 PP puanına ulaştığınzda normalde aldığınız prowess puanın %50 kadarını
40000 PP puanına ulaştıgınızda normalde alığınız prowess puanının %25 kadarını almaya devam ederiniz.

Özet geç lan diyenler için çalıntı resim






Ve artık oynamak istediğiniz role'e karar verdiğinizi düşünerekten PP nasıl kasılırdanda önce hatta, karakter planlamamızı yapmamız gerekmekte, yani bu ne demek? İlk kazandığınız PP leri nereye vericez, nereye harcıyacağız?






Rollerin kullandıkları ana starlar söyleki:
Warrior : STR
Skirmisher : DEX
Elementalist : INT
Primalist : WIS


kullanaraktan damage alıyor ve skillerin vuruşları efektif haller alıyor..

Silahların Statlardan Damage Alma Şekilleri


Strength: 2 elle kullanılan silahlar ayrıca DEX'ten yüksek iste tek elle kullanılan silahların hasarını arttırır.
Dexterity: Yay+Ok / Dagger(bıçak) ve STR'den yüksek ise tek elle kullanılan silahların hasarını arttırır.
Wisdom : Daha iyi transferler ve heal self için ayrıca INT'ten yüksek ise mana verir.
Intelligence: Staffın vurduğu hasarı arttırır ve WIS'den yüksek ise mana verir.




Ve lütfen unutmayınki: Statlar > Skiller
Bunun sebebinide hasar formülünden anlayabiliriz

[ (.2*stat + .05*skill + .03*mastery) + wpn dmg - mob resist ]

10 stat=2 dmg, 20 silah skilli=1 dmg, 33 silah masterisi=1 dmg



Kolay ve Hızlı PP Nasıl Kasılır? Gizle Feat'ler Nedir?


Her ne kadar anlatacağım yöntemde öyle çok kolay olmasada şuan en kolay kasma yöntemi denediğim, gördüğüm araştırığım vs ettiğim kadarıyla bu...

Kararımızı verdik, karakterimizi açtık ve başladık. İlk olarak başlangıç tutoriallarını bitiriyoruz. Sonrasında ırkıma göre başladığımız başlangıç arenasında yapacaklarımız...

İlk olarak gidip şehirde ve şehir dışında gördüğümüz herşey toplamaya başlıyoruz..Nedir bunlar?
Agaç,Metal Madenleri,Cotton,Balık vs gibi şeyleri ilk boosterımızı alana kadar toparlıyoruz. Yani 200 PP olana kadar.

200PP'de ilk boosterimizi aldıktan sonra, Map'imizi açıp soldaki bütün işaretleri kapattıktan sonra Teleports and Portals'ı açıyoruz ve kendimize en yakın portala gidip giriyoruz.

Bu dungeonlar safe zone olmasının yanında, buradaki moblar 1-2 vuruşta ölüp başlangıç için güzel gold ve item drop ediyorlar, bunun yanında bu mobları skin ettiğimiz için hatırı sayılır miktarda rawhide ve çeşitli abuk subuk şey elimize geçiyor.

İçerideki bütün mobların spawn rateleri sapıkça hızlı durumda olup genelde içeride 10k,20k,30k PPli dayılar raw hide kasmak için takılıyorlar gayet utanmaz şekilde gidip onların lootlarına ve skinlerinede iş koyabilirsiniz.

Burdaki mobların yepinin 30 + 150 featleri mevcut olduğundan bunları bitirmeden burdan cıkmayın. Ha eğer skin knife bozulduysa gidip 2,3 tane yenisini alınız (moblardan 2,3 bazende 40+ gold düşüyor yeter yani), bu mobları keserken dawnblade yeterli olacaktır, arrow harcamayın bile.

Bu featleri yaparken elimize ortalama 500-1000 arasında raw hide geçecektir bunun yanında fena sayılmayacakta bir gold gelecektir elimize.(şansıza göre bir miktarda iron ore) 180 + Skin featleri çabası.


Newbie dungeon'da işimiz bittikten sonra burdan çıkıp söyle bi featlerimize bakalım, gathering featlerimizde hala abuk subuk kücük şeyler kaldıysa bunları bir güzel bitirelim.
(Örnek : 200 cotton ,200 agaç kes,200 metal(bu zor olabilir pas geçebilirsiniz) çıkar gibi )

Classlara Göre Pro Tip'ler


Genel olarak:
Elimizde gold var! E o kadar gathering yaptık bunlarla bişiler yaparsak ve PP gelir hemde ileride kendi işimizi kendimiz görürürüz hemde PPde kasarız ya la durumu aşağıdaki gibidir..

Skirmisher
Bu noktada elimize geçen raw hide ve gold ile gidip tanning yapıp, leather ve PP elde edebiliriz. Elde ettiğimiz leather ile kendimize leather armor yapabilir, bundan PP kazanabilir,leatherworking arrtırabilir ve r10 armor yani ileri seviye yapmaya doğru kasabiliriz. Bu durum ilerde keseceğimiz ve leather düşüren herşey için geçerlidir. Daima yanınızda skin bıçağınız olsun ve acımasızça skinleyin anacım.

Ayrıca topladığımız odunlarlada kendimize bow yapabileceğimizi unutmayın.

Warrior
Eğerki 200 iron ore çıkarmayı başardıysanız ve bu feati tamamladıysanız yada şansınızdan dolayı elinizde bir miktar iron ore var ise. Bunları hemen iron ingota çevirin. Bu noktada kendinize armor yada silah yaparak güzel PP kazanabilir ve r10 armora doğru yola çıkabilirsiniz. Armor yaparken leatherda gerektiği için skinlemeye devam ve yolda metal vein görmemize karşı yanınızda daima piaxe(neydi la adı?) taşıyın! Görüncede affetmeyin..Server restartlarda birinin yanında çıkıp oyuna girmek genelde güzel bir fikir olabiliyor.

Elementalist & Primalist
200 cotton toplamak en basiti zaten, topladığımız cottonları cloth haline getirip kendi robelerimizi yapabiliriz. r10a doğru ilerleyebiliriz. Ayrıca topladığımız odun ve leatherler ile kendimize staffta yabiliriz! Ayrıca elimize geçen malzemelerden (loot, skin ve fishingden) reg'lerimizde yapmamız mümkün olabiliyor!



Kalan abuk subuk kücük gatheringlerimizide bitirdikten sonra sıra biraz dolaşmaya geldi. Şehirden kendimizi dışarı atıp safe zone içerisinde biraz turlayalım ve spawnları bulalım.
Yada akıllık edip Your Mom Map adresinden spawnları göster yapıp spawnları görelim.

Mümkünse yanımıza 2 arkadaşımızıda (spawnlarda genel olarak insanlarda oluyor..Tanımadığınız adamların lootları ve killeri mübahtır) alıp gidip safe zone içerisindeki bütün spawnların 30 + 150 featlerini teker teker bitirelim, bunu yaparken skin etmeyi, yanından geçtiğiniz metal veinleri mine etmeyide unutmayın. (Iron ore her zaman para eder ve kullanılım alanı çoktur mübarek)

Eğer gerekirse üstümüzü başımızı bankaya bıraktıktan sonra diğer safe zonlara gidip kendi safe zonumuzda bulamadığımız spawnlarıda bitirebiliriz..(sanırım bütün safe zone spawnları aynı %100 elim değilim üşendim bakmadım)

Safe zone içerinde hala yapabileceğiniz milyon tane feat bulunuyor aslında. Gathering olsun, skinning olsun daha feat dolu. Eğer diyorsanızki abi ben biraz daha kasıyım, kasın anacım. Safe zone'dan cıkmadan 29k kasmış insan mevcut(gathering&crafting ftw)

*

Artık safe zone'dan çıkmaya hazır olduğunuzu düşünelim..
İlk yapmanız gereken bineğiniz dışında pılınızı pırtınızı bankaya koyduktan sonra orc landse yola çıkmanız gerekmekte.

Nedenmi? Çünkü başlangıçta kesmemiz gereken moblar yakında ve safe zona fazla uzak değil. PvP'den ve gereksiz insan kalabalığından mürkün berteme uzakta..



Sonra sırasıyla kesme biçme listemiz..( 30 + 150 featleri )
Not : Bu liste kendimin kestiği en kısa olduğunu düşündüğüm listedir.. 0 PP Elementalist sonrasında STR Skirmisher olarak yaptım bu listeyi..


[list=1]
[*] Hags
Not : Hags'leri oyunda gece iken kesmeye çalışmayın, çünkü o zaman night hag olarak spawn olurlar ve can yakarlar. Ha kesebiliyorsanız kesin tabi, fiend feati içinde yararlı.
[*] Ogres
[*] Earth Elementals
Not : Earth elementaleri haritadaki işaretli yerde kesmeniz durumunda, spawn arasında neatral orb kesebilir, gizli beast featini ilerletebilirsiniz, ayrıca kendi featleride mevcut. Ayrıca hatrı sayılır derecede iron ore düşürüyorlar.
[*] Fire Elementals/b]
[*] [b]Air Elementals

[*] Arctic Bears
Not : Bu noktada gizli feat tamamlanacak ve 5k PP gelecek.
[*] Ice Elementals
[*] Hill Giants
Not : Fire elemental & Air elemental & Artic Bears & İce elemental & Hill giants bölgelerinde tehlikesiz olanı resmen yok, bu bölgelere yaklaşırken sneak durumda yaklaşın ve daima tetikte olun.
[/list]

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar


Her class bu listeyi yapabilir ancak zorlanabilir. Örneğin primalistler bu listede baya zorlanabilirler. Arada değiş dokuşlar yapmak gerekebilir...


Hags : Elementalist ( 0 PP olsa bile ): AIR spelleri 1-2 vuruşta alıyor bunları
Ogres : Elementalist ( 0 PP olsa bile ): 2-3 vuruşta alıyor bunları

Earth & Fire & Air & Ice Elementals :
Skirmish : Exploit weakness üstüne sword çekip girmek.
Warrior : Löngür löngür girmek.
Elementalist: : sabaha kadar kitelamak ve kesmek
Primalist: : Ülkü ocağından arkadaşları cagırıp last hit kasmak.

Artic Bears & Hill Giants :
Skirmish : Exploit Weakness ve kitelayarak öldürmek.
Warrior : Bleed effectleri kafayı yedirtiyor ama yapcak bisi yok, heal self bandage fln giricen. Hill giants bleed yapmıyor ama çok vuruyor.
Elementalist : sabaha kadar kitelamak ve kesmek
Primalist : Ülkü ocağından arkadaşları cagırıp last hit kasmak. (bir arkadaş inanıp kesti sanırım bunları emin değilim)


Başka bir liste örneği


[list=1]
[*] Hags
[*] Ogres
[*] Grungroc
[*] Khamsets
[*] Earth Elementals
[*] Arctic Bears
[*] Hill Giants
[*] Ice Elementals
[*] Black Knights
[/list]



* Peki abi bu iki listede birbrine benziyor? Niye illa bu sıralamada kes diyorsunuz?
- Bu sıralama gizli featlere yönelik bir kesme biçimi.
* Gizli feat ne olaki?

Gizli Featlerin Listesi


[list]
[*] 10 Varmints - 4.786 Prowess [Code: 1001154]
[*] 100 Varmints - 47.86 Prowess [Code: 1001155]
[*] 1000 Varmints - 478.6 Prowess [Code: 1001156]
[*] 9 Creeps - 9.1521 Prowess [Code: 1001157]
[*] 90 Creeps - 91.521 Prowess [Code: 1001158]
[*] 900 Creeps - 915.21 Prowess [Code: 1001159]
[*] 8 Freaks - 17.0376 Prowess [Code: 1001160]
[*] 80 Freaks - 170.376 Prowess [Code: 1001161]
[*] 800 Freaks - 1703.76 Prowess [Code: 1001162]
[*] 7 Beasts - 30.87 Prowess [Code: 1001163]
[*] 70 Beasts - 308.7 Prowess [Code: 1001164]
[*] 700 Beasts - 3087 Prowess [Code: 1001165]
[*] 6 Fiends - 54.309 Prowess [Code: 1001166]
[*] 60 Fiends - 543.09 Prowess [Code: 1001167]
[*] 600 Fiends - 5430.9 Prowess [Code: 1001168]
[*] 5 Villains - 92.1705 Prowess [Code: 1001169]
[*] 50 Villains - 921.705 Prowess [Code: 1001170]
[*] 500 Villains - 9217.05 Prowess [Code: 1001171]
[*] 4 Terrors - 149.2264 Prowess [Code: 1001172]
[*] 40 Terrors - 1492.264 Prowess [Code: 1001173]
[*] 400 Terrors - 14922.64 Prowess [Code: 1001174]
[*] 3 Scourges - 225.2508 Prowess [Code: 1001175]
[*] 30 Scourges - 2252.508 Prowess [Code: 1001176]
[*] 300 Scourges - 22525.08 Prowess [Code: 1001177]
[*] 2 Monstrosities - 300.7958 Prowess [Code: 1001178]
[*] 20 Monstrosities - 3007.958 Prowess [Code: 1001179]
[*] 200 Monstrosities - 30079.58 Prowess [Code: 1001180]
[*] 1 Horror - 300 Prowess [Code: 1001181]
[*] 10 Horrors - 3000 Prowess [Code: 1001182]
[*] 100 Horrors - 30000 Prowess [Code: 1001183]
[/list]

Gizli Featleri Takip Etme Yöntemi


İlk olarak oyundan çıkın. Sonrasında bir dosya açığ adres çubuğuna

%appdata%DarkfallCharacter22 yazınız.
Buradaki 0 dosyasını sallayın. Ve 1 dosyasına (genelde) girin. Eğer başka numaralarda dosyalar varsa bu 1den fazla karaktere girdiğiniz içindir.
Hangi dosyanın hangi karaktere ait olduğunu anlamak için dosyanın değiştirme tarihine bakın sonra oyuna girip feat barınıza rastgele bir feat koyup oyundan çıkın. Sonra dosyaların değiştirme tarihlerine bakarak hangisi o karakterin anlayabilirsiniz.

Şimdi FeatsBar.cfg notepad ile açıyoruz ve karşımıza

Netcafe said:








tarzında birşey çıkıyor.
Baştaki TrackedFeat1,2,3 ü değiştirerek ve sonraki Cod'u
değiştirerek hidden featleri feat barımızda görebiliriz.

Netcafe said:











sonrasındada böyle birşey oluyor kısaca..




* Peki sonuç olarak nedir?
- Sonuç olarak şudur, kestiğiniz mobların spawnlarına haritadan bakarsanız yanların creep,fiend,terror vs. gibi şeyler yazar. Listemizdeki moblara bakarsanız bu moblar gizli featleri tamamlama üzerine kurulmuş moblardır. Böylece mobların featleri dışında gizli featleride tamamlayarak daha çok PP alırsınız.


Bu noktadan sonra biraz random'a bağladım, ve şuan Grungroc,Khamsets,Dune Shaper o bu diye gizli featlere yönelik devam etmekteyim..


*



Şimdi yeterli PP kastığımızı ve kasmaya devam ettiğimizi fazederekten PPleri nasıl kullacağımıza gelelim..

Örnek olarak WARRIOR olduğumuzu düşünelim yani STR kasıcaz elimizde klasik yakın dönüş silahımız bide okumuz olsun.. Yani alacağımız boosterlar STR boosterları olacak bunuda hatırlayalım..

Pro Not!

Bütün boosterları almış bile olsanız sadece 1 tane booster aktif oluyor yani DEX booster ve STR booster aynı anda kullanılamıyor. Aynı zamanda değişik stat boosterları aldıkça fiyatlarıda artıyor, PPniz 35k+ seviyesine kadar ana stat dışında başka booster almayın. Boosterlarda Role değiştirir gibi değiştirebiliyor ancak dediğim gibi 30-35k+




1. İlk boosterımız - 200 PP
2. İkinci boosterımız - 400 PP
2,5. Bu arada bir kaç stat arttımanın daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum ancak değerleri tam ezberlemedim yeni karakterde deniyorum bilgilendircem, küçük bir matematikle kendinizde bakabilirsiniz, beyin bedava spoilerında açıklaması mevcut
3. Üçüncü boosterımız - 800 PP
4. Kullandığımız Silah, Heal self ve Transfer skillerimize : 50şer Puan. - 1000 PP
5. Base STR : 40 Puana çıkarıyoruz ( Boostersız STRmizi yani) - 1000 PP
6.
6.a) Rolümüzün ultimate olmayan bir skillini almak ( warrior için stampede, skirmisher için evade gibi ) - 1500 PP
6.b) 4. Boosterımızı almak - 1600 PP
7. 6a ve 6b'de yapmadığınızı yapmak.
9. DEX ve WIS statlarını 40 puana yükseltmek. - 2000 PP
10. Heal Mount Skillni almak - 500 PP
11. ANA rolumüzün kullandığımız skillerine 50şer puan vermek - 1000 PP / 3000 PP (ANA rol kavramını açıklıyıcam.. Ayrıca bu noktada archery skilli 25 - 50 falan olmalı)

Aşağı yukarı toplam : 10000 PP


Booster vs Stat ve Beyin Bedava!

- Burda kücük bir matematik yapalım. Her stat puan artışımız başlangıçta 20 puan tutuyor. Ki bu puan stat arttıkça artıyor. ( Bunun artış listesini çıkarıyorum koyucam yakında, çalcak yer yok iş başa düştü..)Yani başlangıçtaki boosterlar bü yüzden mantıklı. Çünkü +10 Stat ve ekstra HP/STAM/MANA vs veriyorlar.

Booster fiyatlarına gelirsek:
+10 STAT = 200 PP
+10 STAT = 400 PP
+10 STAT = 800 PP
+10 STAT = 1600 PP

Başlangıç planındaki : +30 Stat : 1400 PP

Toplam : +40 Stat = 3000 PP

Bu durumda başlangıçta booster vermemizin mantığı ortaya cıkıyor.. 1400 PP vererek aldığımız +30 Statı normalde daha pahalıya almış olacaktık.. Ama beyin bedava..booster aldık olay bitti!





* Buraya kadar geldiyseniz işin zor kısmı bitti ve artık bol PvPli ve daha bir grup oyuna dayanan yere geldiniz demektir, ilk olarak tebrikler..Şimdi işin zor kısmı bitti demiştik ya ha daha zoru başlıyor :) ( şaka..gibi? yani kısmen.. ) *


Not : Bu dakikadan sonraki PP miktarlarında abartı mevcuttur, amaç göz korkutmak..Niyemi? Çünkü eşşeğin...Neyse matematiğini yapmaya üşendiğimden dolayı..İlerde yapcam..

11. Class/role skillmizi ve/veya ANA rol Ultisini almak. -
1500PP / 3000 PP
12. Base STR 50 - 60 puana yükseltmek - 5000PP
13. Kullandığımız Silah Skillini 100 puana çıkarmak - 2000PP ( Bu aralarda archery en az 50 puanda olmalı..Hatta 100 olsa çok güzel olur )
14. Base STRimizi oha be buna puan dayanmıyor biraz başka birşeye veriyim sıktı lan denilen seviyeye arttırmak - 5000PP/10000PP+
15. Kullandığımız Silahın Masteryisini Almak ve Masterye 100 puan vermek - 2000 PP
16. Heal Self ve Transfer Skillerimizi 100er puana çıkarmak : 5000PP/10000PP
17. Base STRmizi 100 puana yükseltmek. - 10000PP?!?
18. ANA rol skillerimizi 100 puana çıkarmak - 5000PP/10000PP+
18. DEX ve WIS statlarımızı 50şer puana yükseltmek. - 5000PP
19.Archery mastery almak ve 100 puana çıkarmak - 2000PP
20. Dex ve WIS başta olmak üzere statları 100lemek.

21. Kalan herşeyi masterlamak ve allahsız derecede her önüne gelene dalmak? Mümkünse kesmek?
22. Profit?!?

Bu noktada bir class'ın PP dağılımları az çok nasıl olmalıdır anlamış olmalıyız diye düşünmekteyim..

Ama Genede

Yukardaki örneğimiz WARROR örneğiydi, diğer classlar için statları örneklemek gerekirse..

--> = Yerine

Skirm :
STR --> DEX
DEX+WIS --> STR+WIS
Kullandığın Silah + Archery --> Archery + Swords(One Handed+Shield için)

Elemantalist :

STR --> INT
DEX+WIS --> STR+WIS
Kullandığın Silah + Archery --> Staff + Swords(One Handed+Shield için)

Primalist :

STR --> WIS
DEX+WIS --> STR+INT
Kullandığın Silah + Archery --> Staff + Swords(One Handed+Shield için)





* ANA Rol Kavramı? - Primary/Secondary Roles *


Oyuna başlarken bildiğiniz gibi iki rol seçiyorsunuz. Bu rollerden ilk seçtğiniz primary ikinci seçtiğinizde secondary rol oluyor. Yani ilki ANA ikincisi ikinci ulan işte??!?!

Peki bu ne olayıki?

Olayın kısa özeti şu :
1. Primay/Ana rolünüzün Ultisini ( 3000PP tutuyor bu ) alıp kullanabilirsiniz. Ancak secondary seçtğiniz rolün sadece ultisini kullanamassınız.

2. Ana rolünüzün skillerine puan verdiğiniz zaman cooldown/stam&mana cost/ casting time vs düşüyor ve bu ciddi işe yarıyor tabiki. Ancak secondary roldeki skillere puan verdiğiniz zaman bu hiç bir işe yaramıyor.

Örnek : SKIRMISHER olduğumuzu hayal edelim

Ana/Primary Rol : Deadeye
Secondary Rol : Brawler

Bu durumda Deadeye'ın ultisi Salvo'yu alıp kullabilirim ancak brawlerin ultisi HS'yi alamam.

Deadeye skillerinden: True Shot/Puncture vs skillerine puan verebilirim, puanlarım işede yarar. Cost/Casting/Cooldown düşer.

Ancak

Brawelerin, Dash/Evade vs skillerine puan verebiliirm AMA bu aptal olduğum içindir çünkü hiç bir anlam ifade etmezler..

Gene ancak..

Brawler skillerinden SADECE BRAWLER ROL skilline verdiğim puanlar işlevsellik gösterir!
(Genelde Casting Time Düşürür bu rol skilleri
)

Not

*Panpa benim 100k PPm var her skille veriyorum cünkü rol değiştiriyorum heee?!?!?
- He işte o zaman olur o kadar puanla ne pok yersen yiyebilirsin, rol değiştiğinde primary ve secondary değiştirebişiyorsu konuyla alakalı değil bu dediğin zaten patates seni




Guide Updates & To be continued..

[list]
[*] 14.05.2013 - Tarihinde yarım yamalak şekilde guide hazırlandı ve yayınlandı.
[*] 20.05.2013 - Kolay & Hızlı PP & Gizli Featler
[*] Yakın bir tarih - Henüz karar veremediğim bölüm eklenecek
[/list]



Didn't Read Koyacaklara Kolaylıklar




Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

lan simdi ben defansif warrior oldum. stampede e skill verirsem bi boka yaramayacak mı? skillsiz ne kadar zıplıyor stampede?


Yok malesef ana rol eğer battle brand ise skill vermen işe yaramaz. Skillsiz ne kadar zıplıyor malesef bilmiyorum warrior skillerini test etmedim henüz. Ama büyük bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Kaldı ki battle brand'de ulti stoic defense var 12 saniye immune, yerim stampete yani..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef warrior skillerini almadığım için göremiyorum ben neyi artırdığını. Ayrıca her ne kadar artırmayacakta olsan kesinlikle alınması gereken skill yani stampede oda ayrı..

Ve teşekkür ederim, bakalım devamını getirmeye uğraşıyorum bir iki güne PP kasmanın yollarıyla ilk güncellemeyi yaparım diye umut ediyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel olmuş eline sağlı.

boosterların ayrıca verdiği bonuslar da var dexin yanında stamina vermesi veya str ile birlikte hp de vermesi gibi. o yüzden ilk alınması daha da önemli hale geliyor.

class skillere puan vermekte acele etmeyin. zaten versenizde aman aman bi fark yaratmayacak. biraz oynayın, pvp de dayak yiyin. sonra karar verip ona yönelirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

Harika olmuş, ellerine sağlık sticky yapıyorum.


Teşekkür ederim!

imamizer said:

şimdi düşününce ilk etapta 5k ya kadar gathering+crafting ile kasmak baya mantıklı. çünkü featlerin verdiği pp zaten sabit. ama gather+craft ile alacağınız pp 5-10k dan sonra yalan oluyor.

5k alık tutma, mining, fishing vs. ile semi afk kasılabilir.


Aynen kesinlikle katılıyorum! Çünkü 6000 PP'den sonra %50 az PP alıcağımızı düşündüğümüz zaman başlarda craft ve gathering ile kasmak çok ama çok mantıklı, böylece kolay yaratık kesme featlerini ki bunlarda PP azalması olmuyor dediğin gibi, 6000PP sonrasında tamamlamlarsan bildiğin kar etmis ve kendini hızlandırmış oluyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yunusemre said:

Heal moutn skill'ine 500 PP harcamaya değer mi hakkaten?
Kolay yapılıyor zaten mount baya


Değer cünkü full hp mouthla dolaşmak cidden çok önemli, bineğin çabuk yatması kadar kötü birşey yok..

Featlerin oranlanması konusunda bilgim yok, ancak 8.7 falan almanın sebebi aslında o feating 8.723232 gibi birşey vermesi durumundan ortaya cıkıyor ama genede hemen bir dene yanıl falan fişman yapıcam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben teşekkür ederim!

Janissaries said:

şimdi bu gathering skilleri işe yaramaktamı, yani 50 den fazla vermek saçmamı olur yoksa hiçmi vermeyelim? mining konusunda mesela...


Şimdi söyleki bu gathering skillerine puan verirken gösteriyor ne işe yaradıkları. Success ratemi yoksa time şeklinde hızmı kazandırdıkları. Success rate arttıranlara verilebilir 50 puan kadar ancak time verenlere başlangıçta vermenin alemi yok cünkü toplamda %3'lük bir hız artışı sağlıyorlar ki bununda pek bir anlamı şu aşamada yok. Ha evet uzun vadede iyi ama..Başlangıçta gereksiz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gatheringlerde bazılarının hala success rate var, digging mesela. Bakalım bügünkü patchle neler gelicek..

edit : derken patch gelmedi sanırsam, 3 saat maintance diyince patch gelir content diyordum ama yalan etti AV gene..optimizasyonda bişiler düzelecekmiş sadece sanırım ki onada inanmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...