Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Mamaları Hakkında Araştırma


souldarkorn

Öne çıkan mesajlar

benden baska benefit kullanan yok sanirim. yerli bir mama, sokak kedilerine veriyorum. (evdeki kedim proplan steril yiyor su anda). veterinere sordum, onerdi. kullanmaya basladim. o pansiyon verdigi hayvanlarda bunu kullaniyor.

ama kotu bir sey mi yapiyorum iyi bir sey mi yapiyorum bilmiyorum.

http://www.petburada.com/?B=Arama&Arama=benefit&Kid=139
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kediler için yazılmış ama bazı markaların (orijen, acana, brit care gibi) üretim fabrikalarına bakın. TR de her hangi bir gıda üretimi yapan hiç bir firmanın böyle tesisleri yok.

Bazılarına biraz gelişi güzel sallanmış. O listeye bakıldığında güvenilir marka yok denecek kadar az. Var olanlarıda tr piyasasında bulman çok zor. Çok güvenilir değil denilen mamasın fiyatı bile 300tl civarı.

Köpek için bonacibo kullanıyorum. Ara sıra param oldukça acana alıyorum. 2 ay düzenli kullanıldığında tüylerinde fark oluyor. Bonacibo ile arasındaki kalite farkını buradan anlıyorum.

şu site güzel review çekiyor.

http://www.petfoodratings.org/cat-food-listings-reviews/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

KEDİ MAMALARI

Bonacibo: Türkiyede üretilen ucuz ve kalitesiz mamalar. Kristal oranı fazla olduğundan kanlı idrar, kusma, sonunda da damar tıkanması ve bağırsakların yırtılmasına sebep oluyor.



Kaç aydır bunu kullanıyordum. Hatta etrafımda senelerdir kullanıp gayet mutlu olan kedi sahipleri de var.

Bu liste biraz abartılı geldi bana. Hani bizim yemekler için de söylenir ya "organik beslenin!" diye ama hiçbirimiz tası tarağı toplayıp köye gidip kendimiz yetiştiremeyeceğimizden yapamayız, biraz da onun gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
liste bildiğin boşa sıkış ya. hangi mamanın pr çalışmasını yapmaya çalışmışlar merak ettim açıkçası.

bu listeye göre kediye hiçbir şey verilemiyor. çünkü hepsinde problem var.

micho, alice, bonacibo, whiskas, royal canin ve bonnie ıslak mama kullanıyorum, kullandım. hiçbir problem yaşamadım. üçüncü nesil kedim büyüyor evde. ananesiyle anası da var yani öyle diyeyim. hep bunları yediler ama ne bağırsak ne de başka bir problem yaşamadılar.

kilosuna 300 lira verilir mi lan mamanın. iki kedim 1kg mamayı maksimum 6 günde yiyor benim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acana ile Orijen aynı firmanın ama Orijen daha premium. Daha premium dediğim yağ kaynağı daha değişik ve proteini daha fazla sanırım, bu nedenle bazı kedilerde bünyeye göre daha ters etki yapabiliyor.

Bizimkinin bağırsakları biraz hassas. Orijen'e düzenli geçişte bile daha cıvık ve kokulu kaka yapan, ara sıra kusan kedimiz Acana Wild Praire ve Grasslands'e bayılıyor, kakası da hem kokusuz hem beton gibi. Topaklanma önleyici ödül mamasını da verince kusmuyor da hemen hemen hiç. Sonunda bulduk dengesini. Günde 40-50 gram yazan şeyi de kontrolsüz verirsen 90'a kadar yiyor ayıcık, kontrollü veriyoruz artık mecbur :p

TLDR; Orijen fazla saflıktan ağır gelebiliyor, Acana ve N&D ideal gibi duruyor tahılsızlarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nd yüzünden bizim minnoş ağlayıp duruyo ya. Ölçüye göre verirsek ağlamaktan harap bitap düşüyo (beynimizi mikiyo), fazla versek de iki katına kadar yiyebiliyo. Ağladığı da yalandan ya itin dölünün, hemen yanındaki mama kabında acana var leyla'nın, ona elini bile sürmüyo. Napıcaz bilmiyorum. Nd kısırlaştırılmış harici düşük yağlı tahılsız mama önerisi olan var mı? Acana'da böyle ağlamalar yaşamadığından günde diyet ölçüsünde vererek zayıf tutmak çok daha kolay olacak gibi duruyo çünkü. Eğer evdeki tek mamanın acana olduğunu bilirse onun tadını sevmediğinden ağlamaz gibi geliyo bana. Diyet ölçüsünde veririm öyle bi durumda. Erkek kedi diye de tırsıyorum ama gerçi :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Eğer çok sık mama değiştirmiyorsanız 10kg olarak alın; ilk açtığınızda bekletmeden cam kavanozlara ağzına kadar doldurarak kapatın. Son kavanoza geldiğinizde hala taptaze oluyor. Kavanozdan mama dökmek de kolay oluyor. Ciddi de fiyat avantajı var.

ND'nin tek sevmediğim tarafı aşırı fazla çeşitleri var. Yeni mama alırken ne alacağımı şaşırıyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eski başlıkmış. 2013'te bonacibo KESİNLİKLE ALMAYIN kategorisinde sunulmuş. ben şu an bonacibo kullanıyorum. ama bi şey hikayesi duymuştum, eskiden baya kötüydü de sonra yönetim değişti bi şeyler oldu, iyi oldu kaliteli oldu falan diye.

 

bi sorun da yaşamadım. yani sanırım yaşamadım. bi tane kedimde 1 sene aralıkla 2 kere mantar çıktı da, diğerinde hiçbi sorun yok. Mantar da yani illa mamadan mıdır bilemeyiz, bunlar ayakkabılara falan çok sürtüyor. ben ondandır diye düşündüm. 

 

yani aslında özetle, bonacibo kullanan var mı, memnun mu, yakın zamanda sorun yaşamış olan var mı diye sormak istedim. ben de isterim kedime lüküs mama vereyim de 1 euronun 10 tl olduğu dönemde olmuyor malesef.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bonacibo'yu bilmiyorum da hayatımda yalnızca 1 ay civarı iyi olmayan mama verdim kedime, hayvanın idrar yollarında sıkıntı oldu, aylarca ilaçlı mama yedirdim, defalarca veterinere götürdüm. Hala çükünü yalarken gördüğümde endişeleniyorum.

10kg mama almak bayağı hesaplı oluyor, ben de 10+2kg'lik proplan alıyorum. En son aldığımda 330 lira falandı, kaç aydır yiyor hatırlamıyorum bile. Ağzında seal var zaten, kilerde serinde saklıyorum falan hiç bir şey olmuyor. Eğer toptan alamıyorsanız bazı petshop'lar açık proplan satıyor, onlardan alabilirsiniz. 250gr, 500gr falan poşetleri oluyor. Bonacibo'dan çok da pahalı olacağını sanmıyorum o şekilde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun bir süre mama sektörünün içindeydim. Veterineriyle ayrı, çiftlik üreticisiyle ayrı uğraştım. Diyeceğim o ki kimse aldığı mamanın içeriğini yani paketin arkasını okumuyor. Firma araştırması ve mama içeriği, mama seçiminde tek etken olması gerekirken yoruma ve gözleme dayalı seçim yapılıyor. 

Adama diyorum ki bu mama kalitesiz şöyle şöyle riskleri var. Bana diyor ki ben köpeğimi gözlemliyorum köpeğime en iyi gelen mama bu. Adamda nasıl bir gözlemleme kabiliyeti varsa iç organlarından tut, sinir sistemine kadar her şeyi görebiliyor. 

Veterinerler de yalnızca sattığı mamayı öneriyor. Ne sattığını, mamanın içeriğini bile bilmiyor. Etikete göre veriyor. Onlar da Proplan, Hill's, Royal Canin, Advance. Çoğu fiyatını haketmeyen mamalar. Mama konusunda bilgili ve doğruyu söyleyen çok az veteriner gördüm. 

Bir de hepsinin ağzında sakız olmuş bir laf var. Falanca mamada fazla protein var. Hiçbir mamada fazla protein yok. Türkiye'deki köpek mamalarının içerisindeki protein oranı genellikle %25 ve %40 arasında olur. İki tane mamayı alın karşılaştırın mesela biri Acana cobb chicken olsun öteki de muadili Proplan chicken rice. 

Acana'daki protein oranı %26, Proplan'ınki %29 . Bu iki çeşit arasındaki fark günlük verilmesi gerekilen gramaj miktarlarıdır. Tahılsız mamada 5 kg köpeğe 60 gram verirken Proplan'da 5 kg köpeğe günde 120 gram mama verilmelidir yazıyor. Yani düz hesap Acana ile beslenen köpek günde 17 gram alırken Proplan'la beslenen köpek 23 gram protein alıyor. 

Ha ama kalkıp Acana ile beslenen köpeğe 120 gram verirsen işte anlatmaya çalıştıkları sorun orada başlıyor. Bunu da çok gördüm. Çoğu hayvan sahibi kedisine köpeğine verdiği mamanın miktarına bakmıyor. 

Alıntılanan yazı ise çok üstün körü.  Salmonella olayı FDA Recalls & Withdrawals listesinde çıkan ve toplatılan ürünler. Çoğu markada tespit ediliyor.  Purina her sene 3-5 farklı ürünüyle listeye giriyordu takip ettiğim dönemlerde. Champion Pet Foods bu konuda en güveniliridir bana kalırsa. Yanlış hatırlamıyorsam bir kere toplatılma kararı alınmıştı o da 2012'deydi. 

Litminov tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşin bir de hayvan tarafı var yalnız sdf. Benim kedi Acana yemedi mesela, zaten çok hareketli zayıf falan Acana yedirdiğim dönemde daha da zayıflamıştı hayvan. ND'yi falan sevmeden yiyor yine de az tahıllı ya da tahılsız diye geçen mamalardan nefret ediyor.

Orada bir denge kurmak önemli sanırım, hayvanın sevdiği kağıt üzerindeki en sağlıklı mamayı tespit etmek gerekiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kedinin sevip sevmediğini nerden anlıyosunuz? ben mesela bugüne kadar çok kez değiştirdim(gerçi hep kaliteli proteinli, tahılsız aldım) hepsini yiyor.

dandik mama almıştım onu bile yemişti bir keresinde.

gerçi siz galiba öğün öğün veriyosunuz mamayı. ben bütün gün kabında mama bulunduruyorum.

yavruluğundan bugüne kadar orada hep mama olduğunu bildiği için aç gözlü de olmadı. ihtiyacı kadarını yiyor bırakıyor. eti butu ideal. gideyim ısırayım ya.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yemiyor benimki direk, aç kaldığı için yemediğini de biliyorum çünkü acıktığı zaman verdiği çok bariz tepkiler var. Daha önce bir kez hastalandığı için gözlemliyorum sürekli hayvanın alışkanlıklarını.

Yalnız toplamda 3 tane sarman var (benim, annemlerin ve kardeşimin) hepsi proplan tavuklu yiyor, diğer mamalardan hiç biri haz etmiyor. Proplan'da bazen bir dalga olduğunu düşünüyorum. ULAN ORGANİK OKYANUS SOMONLU, GEYİKLİ DOMUZLU MAMA VERİYORUZ YEMİYOR HAYVANLAR!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...