Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ücret karşılığında internette arama yaptırtmak


Xoo

Öne çıkan mesajlar

Belirli bir ücret karşılığında benim için birinin internette arama yapıp verileri kaydetmesini istiyorum.
Belirteceğim sektördeki ve internet sitesi mevcut yani google vasıtası ile bulunabilecek şirketlerin isim, adres, telefon, e-mail olarak kaydı tutulacak(word veya başka bir yazı programı ile) ve bulunabildiği kadar şirketin bulunmasını istiyorum.
Bunu yapacak birini nasıl bulurum ve nasıl bir ücret gerekir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum sana detaylı aydınlatma yapim;

Bir arkadaşım Henkel firmasının marketing bölümünde çalışıyordu stajer olarak. Bu medya takip ajanslarına profesyonel şekilde yaptırıyorlar. Olay şöyle oluyor; Bildiğin google'a ctrl+f çekmiş gibi aylık rapor sunuyorlar ama şu şekilde..

Örneğin henkel firmasının "Pırıl" adında bir kozmetik ürünü var. Bununla ilgili kayıt tutulmasını istiyorsun, bu ajanslar sana aylık rapor sunuyorlar. (yaklaşık 100 belki daha fazla sayfa oluyor) Ama bu aramalar filtrelenmiş şekilde gelmiyor.

Mesala bir forumda bir kullanıcı "bir altın aldım pırıl pırıl parlıyor" yazmış işe bu "pırıl" kelimesi bile senin önüne rapor olarak geliyor. Benim arkadaşım stajer olduğu için bunların filtrelenmesi-temize çekilmesi için görevlendiriyorlardı. 100 sayfa rapor geliyor.. İçlerinden senin ürününü ilgilendiren belki 20-30 sayfa çıkıyor. Gerisi çöp oluyor.

Sistem bu şekilde işliyor yani..

p.s: Benim anlattığım ile senin istediğin biraz farklı sanırım. Ben şu tv reklamlarında çıkan "siz isteyin biz takip edelim" v.s tarzı takip firmaları için yazmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aylık elemen istemiyorum tek seferlik bir çalışma olacak. basitçe anlatmam gerekirse google'a yazıp tek tek websitelerden adres isim vs. istediğim formatta yazıcak ve bitiminde bana gönderecek bende karşılığında bir ücret vereceğim. belki 1000 firma çıkacak belki 1500 belki daha az. zaman alıcak ve sıkıcı bir işi birine yaptırmak istiyorum bunu herkes yapabilir fakat vakti olması ve fiyatta anlaşmamız gerekiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...