Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spotify


Mayhem

Öne çıkan mesajlar

On 29.04.2019 at 13:09, Mal dedi ki:

ya ne saçma şey bu konuşunca konuştu diyosunuz. albümü save et diyorum albümlere kaydediyor tamam, birde ayrıca albümdeki bütün şarkıları songs bölümüüne ekliyor. songs dediğin yerde tek tek beğendiğin şarkılar olur albums te beğendiğin albümler olur. yani tüm dünya kullanıyor olmasın şöyle saçmalıklar ya.

BU EN BÜYÜK GERİZEKALILIK YA. sarkıyı kitaplığa ekliyorum sonra bakıyorum albümlerde bilmediğim saçma sapan bi album var neymiş bu girip bakıyom tek bir şarkı içinde ?

 

bu silikon valley bebeleri reklam yapmak dışında bi bok yapmıyor belli butun gun ofiste ps atıyorlar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü abi, gidip sorsan, hıyar herif bi ton bla bla sıkıcak, yok anket yaptık yok deney yaptık işte arayüz böyle olunca kullanıcıların %67.52 sı daha rahat tıklıyor falan diye sallayacak mal

 

bak mesela dun update yaptı, tüm download şarkıları silmiş 3k sarkıyı tekrar dl yapmaya calısıyor şuan ? ve bu bug yıllardır var.

Flassh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici

Loseless vermeleri lazım önce, öncesinde pek kullanılır gelmiyor bana Deezer gibi, Apple Music gibi loseless alternatifler varken.

Olay şu, Spotify 320 kbps Ogg/Vorbis ile loseless arasındaki farkı anlamak elbette pek mümkün değil, eskiden daha düşüm bitrate ile ya da daha kötü algoritmalarla fark ediliyordu ama artık öyle bir sorun yok. Sorun farklı bir yerde.

Spotify kendi algoritması ile 320 kbps Ogg/Vorbis yapıyor. Sonra eğer Bluetooth kullanıyorsanız asıl sorun geliyor. Bluetooth loseless değil. LDAC bile değil. Bluetooth tekrar çeviriyor müziğinizi. Olay şöyle oluyor: CD > lossy compression > lossy compression > kulaklık

Her iki lossy algoritması da farklı olduğundan ses bu sefer etkileniyor, kalite farkı anlaşılır oluyor. En azından bir lossy compression'ı ortadan kaldırmak için loseless streaming servisi gerekli.

Deezer'dayım ben.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Radyo DJ'lerine benzer şekilde müzik zevkinize göre oluşturulmuş listeleri sesli anlatımla sunacak bir yapay zeka özelliği yapmışlar. Haftalık Keşif listesi gibi şarkıları birisi hem şarkıcı hem de şarkı ile ilgili bilgiler sunarak çalacak. Kısaca kişisel radyo gibi bişi olmuş 📻

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...