Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prison Architect


sabonis

Öne çıkan mesajlar

Pati'de pek merak edeni yok ama yeni updateler güzel diye yazayım dedim :F

Öncelikle oyun Ekim'de çıkıyormuş. Çıktıktan sonra updateler yapcaz yine dediler.

Oyuna ekonomi sistemi eklendi. Prison labour adı altında çalışan bütün mahkumlar artık saat başına belli bir ücret alıyorlar. Bunun yanında visitation ve mektup yoluyla para kazanmaları mümkün. Bu para yeni oda olan shop'dan eşya almak için kullanılabiliyor. Shop'da mahkumların farklı ihtiyaçlarını yükselten farklı eşyalar satılıyor. Bu eşyaları alabilmek için olan para kazanma ihtiyacı mahkumları prison labour programlarına girmek için teşvik ediyor.



Bunun dışında mahkumlar kendilerinin kullanmadığı kaçak eşyaları para değerine başka mahkumlara satabiliyorlar. Böylelikle parası olan mahkum kaçak eşyayı kendi imkanlarıyla çalmak zorunda kalmıyor. Kaçak eşyalar da sadece onları hapishaneye sokan mahkumun elinde kalmamış oluyor.

Bunun dışında en büyük yenilik çeteler. Prisoner intake ile gelen mahkumların bir kısmının farklı çetelerden olma ihtimali var. Çete üyeleri gönüllü reform programlarına katılmıyor veya hapishane içinde çalışmıyor. Kavga çıktığı vakit aynı çetenin üyeleri birbirine destek oluyor. Aynı oda da arkadaşı dövülürken uzak durmak yok yani.

Hapishaneye gelen legendary mahkumların çete lideri olma ihtimali var. Eğer bir çete, lidere sahipse organize olmaya başlıyor. Çete lideri yaklaşık on kişi başına bir adet yönetici atıyor. Bu yöneticiler daha ziyade en çok çete aktivitesine katılmış mahkumlar arasından seçiliyor. Sonra bu liderler yard, common room gibi yerleri ele geçirmek için diğer çete üyelerini organize etmeye başlıyorlar. İstedikleri bölgede kendilerinden daha güçlü başka bir çete veya güçlü bir guard temsili yoksa bölgeleri ele geçiriyorlar.

Ele geçirilen bölgelere rakip çete üyeleri giremiyor. Çete üyesi olmayan mahkumlar ise haraç ödeyerek girebiliyorlar. Böylelikle bölge sahibi çeteler para kazancı elde ediyorlar.

Çeteler bölgeleri ele geçirirken her şey dinamik olarak gerçekleşiyor. Örneğin kırmızı çete yard bölgesini tutuyor. Yeşil çete daha az güçlü olduğundan normalde yard'ı ele geçirmeye çalışmıyor. Fakat yard'ı elinde tutan çete guardlarla büyük bir kavgaya tutuşup üyelerinin büyük bir kısmını hastaneye veya cezaya düşürdüğünde yeşil çete hızla toplantı düzenleyip kırmızı çetenin o an koruyamadığı bölgeyi ele geçirmeye gidebiliyor.



Bu arada AI iyi yapılmış. Bölge ele geçirme olayı gidip herkese yumruk atma şeklinde gerçekleşmiyor. Çete istediği bölgeye büyük bir sayı üstünlüğüyle gidip agresif olmayan biçimde odayı bir süre elinde tutuyor. Örneğin kırmızı çete common room'u ele geçirmeye gitmişken bu sırada yeşil çetenin elemanları bu odaya girerse kırmızı çete bütün elemanlarıyla yeşil çeteye dalmıyor. Sadece yeşil çeteyi dövebilecek kadar adam kavgaya karışıyor. Bu sayede guardlar kavgaya karışan herkesi tutukladığında odayı ele geçirmeye gelen kırmızıların çoğu kavgaya karışmamış olduğundan ceza almıyorlar ve ele geçirme işlemine devam ediyorlar.

Yönetici ve liderler bu tip ele geçirme veya kavga olaylarına kendilerini karıştırmıyorlar. Bu sayede çete üyeleri ceza alıp, ölüm riskiyle yaşarken yöneticiler risk almadan yeni ele geçirme planları oluşturmaya devam edebiliyorlar. Liderlerin aynı zamanda çete üyesi olmayan mahkumları çeteye katabilme gücü var.

Çete üyesini öldüren birinin o çetenin hedefine girmesi ve o kişiye intikam güdülmesi gibi daha henüz oyuna eklenmemiş bazı başka çete amaçları da olacakmış.

Son olarak guardlar da çeteler gibi odalara yığın yaparak hapishanenin bölgelerini çetelerden korunan yerler haline getirebiliyorlar. Çete bölgesi haline gelmiş yerlerde çatışarak çeteleri yerinden etmek de mümkün. Guard yığını yapabildiğimiz gibi çeteler de güçleri yettikçe karşılık olarak odalara yığın yapabiliyorlar. Eğer guard sayısı çok daha fazlaysa yenme ihtimalleri olmadığını görüp geri de çekilebiliyorlar. Bir çeteye savaş açıp bölgelerinden edip hepsine ceza verdikten sonra fırsattan istifade eden başka bir çetenin hamle yapması da mümkün.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
valla uzun zamandır oynamıyorum bunu kim bilir nasıl şeyler eklenmiştir.

eskiden olsa cevabını bilirdim kesin ama valla hiç hatırlamıyorum atölye falan.

atölye kapalı alanda mı adam atadın mı içinde gerekli olan aletler var mı adamların gidebileceği kapı var mı vs onlara bidaha bak istersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüneller hücre tuvaletlerinden kazılmaya başlanıyor. Hücre, hücre bloğu veya tuvaletler için search emri verdiğinde belli bir olasıkla bulunuyor olmaları lazım. Ayrıca köpekli devriye kazılmış tünel üzerindeyse bazen toprağı eşeliyor(durup dururken yapma ihtimali de var). Belli hücrelerin dış taraflarında belli bölgelerde köpekler sürekli huylanıyorsa o hücreden büyük ihtimalle tünel kazıyorlar demek.

kzpmaza said:

redeagle'ın yazdıgını okudum yine başlıcam oyuna.

ama çok karışık olmuş gibi duruyor nasıl başa çıkıcaz o olayların hepsiyle ya.


Yeni gelen eventler ve çeteler falan opsiyonel olması lazım. Çeteler hapishane büyüdükçe oluşan yapılar olduğu için daha önce oynadıysan açabilirsin. Eventler hardcore mod gibi. Alışmadan tavsiye etmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gecici win8 yukledim de buaksam musait olursam win7 64bit yukleyip win10 a upgrade edicem.

Su an driversiz falan kullaniyorum bilgisayari sdfd. Zaten kullanamadim da, 1 saat ancak oturdum basinda onda da os kurdum iste.

Ama malzeme olarak gayet iyi. O klasik plastik gibi diil kasa, eski laptop da oyleydi benim zaten. Asusun plastikleri bi degisik oluyor.

Zorlamadim gerci ama ice cool diye bahsettikleri bileklerin temas ettigi bolgenin sicak olmamasi olayi dogru. Eski laptopta touchpad etrafi da isinirdi benim bunda oyle bisey yok su an.


Touchpadi begenmedim ama. Click tuslari da dokunmatigi algiliyor. Hem tus hem touchpad yani. Tiklama yaparken parmagin hareket ediyo duzgun tiklayamiyosun. Touchpad kullanan biri olmadigim icin onun da bana zarari yok ama kullanani deli eder.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bundle'dan aldım ben bunu. Eğer almak istiyorsan steam'in indirimleri var ya onlarda düşüyor bayağı. O zaman yapıştırırsın. Açıkçası son iki senedir her ay oyun değişiyordu(bu ay sonunda son alfa değişiklikleri gelip release oluyor). Korsanını indirdiğin vakit sürekli geri versiyonda kalıyorsun hotfixler yetişmiyor bilmemne. Ben bir iki ay hekırzlayıp bakim dedim. Sonra her ay oyun değişince baktım olmuyor, indirim denk geldi direk aldım. Şimdi releaseden sonra content eklemeye devam edecez dediler(iki tane yapımcısı var youtubeda yeni contenti videoyla gösteriyorlar, o işi çok sevdiler, sırf onun geyiğine bile devam edebilirler). Ama tabi son iki senede olduğu gibi her ay oyun baştan aşağı değişmez herhalde. Daha seyrek update gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
Release oldu. Story mode geldi. Oyundaki mekanikleri yavaş yavaş ekleyerek gittikçe kompleksleşen bir yapısı varmış. En sonunda yeni oyuncuyu sandbox moduna hazır hale getiriyormuş.

Escape mode da geldi. Yaptığın bir hapishaneden veya steam workshoptaki bir tanesini seçip oradan kaçmaya çalışmaca. Sorun çıkarıp reputation puanı toplama, puanı trait toplamaya harcama, contraband çalma, adam recruitleme, ganglerle kapışmaca falan var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...