Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

POKO: Paticik Online Kart Oyunu


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Yapmayı planladığım şeyler sırayla:

[list]
[*] Blog: Gelişmeleri ve oyun yapımının nasıl gittiğini özetleyen bir blog açıcam. Buraya koyduğum linkler yazılar vs arada kaynayabiliyor.
[*] Örnek oyun akışı: Oyunun başlangıcını ve oynanışını 3-5 el üzerinde adım adım anlatan resimli bir örnek hazırlicam.
[*] Proje planı: Oyunun kapsamının hafif detaylı listesini hazırlayıp ilk versiyonda hangi özelliklerin olacağa karar vercem.
[*] Teknik kararlar: Oyunun teknik olarak nasıl hazırlanacağını belirlicem (Kullanılacak framework'ler, library'ler vs.)
[/list]
Bunların yanı sıra sürekli bu başlığı takip edip yorumları ve önerileri dikkate alıyorum. Kuralları ve kartları da güncellicem paralel olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kartları 4 race olarak kurguladım. Mod, troll , standart üye, balonlu üye.

Modun troll üzerinde ekstra dmg si var. trollda standart üyeyi trollüyo. Standart üye moda atar yapıyor. Balonlu üye heleki fake özelliği aktif ise intihar bombacısı gibin basıyo küfürü hem karşı tarafa hasar veriyor bir miktar hasarda kendi kullanıcısı alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wall of text kullanarak WOT kurallarını açıklıyorum efenim:

Wall of Text (WOT) kuralları

WOT aktif özelliğini kullanan oyuncu, mesajı hangi konu başlığa atacağını seçer. WOT kartı yeni başlık açmak için kullanılacaksa oyuncu konu alanı seçer.

Diğer oyuncular aktif kartı “Incoming WOT” şeklinde görür, ancak mesajın hangi konu başlığına ya da konu alanına geleceğini görmez.

WOT yazılması bir el sürer. Sıra mesajı yazan oyuncuya tekrar geldiğinde WOT konu başlığında gözükür.

WOT konu başlığında gözüküne kadar hedeflenen konu başlığına atılan her mesaj WOT kartının vereceği puandan 2 puan düşürür.

WOT yeni konu başlığı açmak için kullanılıyorsa, WOT yeni konu açana kadar hedeflenen konu alanında yeni bir konu başlığı açılırsa, WOT kartının vereceği puan sıfırlanır. Maximum konu başlığı sayısına ulaşılmışsa WOT kartı boşa gider.

WOT kartları
Viktor - Wall of Text (3* Puan)
Bone - Wall of Text (4* Puan)

Sonunda * bulunan puanların değeri hesaplanırken oyuncu sayısıyla çarpılır. Örnek: 3* puanlı kart 2 oyuncu varken 6 puan, 3 oyuncu varken 9 puan değerinde olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fixed. ;)

Örnek oyun akışını hazırlamaya başladım. Oyunun başlangıcını ve oynanışını 3-5 el üzerinde adım adım anlatan resimli bir örnek olacak. Önümüzdeki 3 gün tatilde olduğum için devam edemicem büyük ihtimalle. Pazartesi ya da salı bitirmeyi planlıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla en son MTG oynamayalı abartısız 10 yıl oldu. O yüzden pek bir şey hatırlamıyorum. Ama olabilir. Daha yapıma başlamamışken konsepti tepetaklak değiştirmek mümkün. Fikirleri toplayıp kuralları detaylı olarak hazırlayacak biri lazım. Şu anki MTG bilgimle benim öyle bir şey yapmam mümkün değil çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
user-ability-artifact-event ve resource kartları olsun (Abilitylerle eventler mergelenebilir)




user kartları 3 e toplansın, TCG olmıyacagıan gore rarıty cıkma sıklıgı olabılır

pati
admin
moderator
user

seklınde gitsin, kartlar guc olarak asagı yukarı aynı olsun ancak user haric her tiere ozel guc olsun aynı kapıya cıkan

pati *emaleth* - Ayar "Terlik": hedef event/ability veya userı devreden cıkar

admin *fizban* - server bey: "Banhammer": hedef userı yok et

moderator *sam* - area masterz: "Minigun": hedef ability/event/artifacti yok et

bedel costu olur veya tap olur vs spam engellenir veya her kart bir kere kullanabilir vs



ability kartları memelerden oluşur zaten, yozdil kartı, bilimsel perinçek, kubat damage, saz çalan hitler, sevmesemde viktor goreve kartı, oblivion guard vs vs bin tane buluruz enteresan şeyler, illa inside kullanmamıza gerekte yok burda




eventler abilitylerle mergelenebilir ayrıda olabılır, cetintaş haber blitzkriegi, bonbon topiği, troll gecesi. lanparty vs



artifactler permanent bonuslar olur, sadece bazı userların abilityleri kaldırır misal artifact oalrak cevab veremedi, tie fighter orjinal, starcraft 3, xunn un sequya aldırdıgı ekran kartı (mısal bu oyuna gırınce bonus effect olarak xunn kartı otomatık yokedılır), chemical gibi sayko userlarda destroy target artifact bonusu konur cillop



resource aklıma gelmedi, madalya olabilir costlar hangi useri cıkarıcaksan o userın madalyalarını taplersin, 3 farklı tıp rarıty bazlı madalya kartı olur işte, user bilityleride atıyorum 3 bronz, 1 silver bi gold seklınde olabilir, user summonlayınca 2 turn, abilityde 1 turn taplenir vs vs, expert diilim balans konusund
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...