Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Age of Empires II HD Edition


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

  • 3 hafta sonra ...

AoE II: DE'nin closed betasında oynuyorum 2 haftadır.

Oyunun grafik motoru ve optimizasyon tarafı rezil ötesi , şu haliyle release olursa yüzyılın en ağır küfürlerini işitirler.

Closed beta forumunda her gün 15-20dk vakit geçiriyorum.Misal 1080ti li adam UHD grafik seçeneğini açmadığı halde, 250 pop 4vs4 combatta 20 fps altı görüyor. Ben fazla vakit geçiremedim multide ama UHD açıp single player görevi yapmaya çalıştığımda 1-2 dk sonra memory leak olup oyun kapanıyor. Makinamda 16gb ram var, oyuna girdiğim anda ram direk doluyor, page file kullanmaya başlıyor sistem bir süre sonra cortingen. UHD kapatınca da oyun bildiğin HD editiona dönüyor ayrıca UHD kapalıyken bile 13-14gb ram allocate ediyor tek başına. UHD dediğimde 4k falan değil, High Res. texture dlc'si. Ekran kartım da gtx 1660ti

Herifler oyun single core çalışacak şekilde yapmışlar. CPU , GPU kullanımı %30 larda geziyor. Millet forumda adeta yalvarıyor şuanda release ı erteleyin diye, gerçi 1 sene ertelesense optimizasyon sorunu anca düzelir kanımca. Koskoca MS böyle bir rezilliğe nasıl izin veriyor hayret gerçekten.

 

Dark_Soul tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
10 saat önce, Aceace dedi ki:

Başlığı AoE2:DE/HD/Voobly edition diye mi değiştirsek? Malum 1 saat sonra DE yayınlanıyo.

Bu arada bizim bugün 4. evlilik yıldönümümüzdü. Şu andaki durumumu alttaki resimden daha güzel anlatamazdım ?

doC19P.jpg

Ben ❤️ Trebuşe

just has 3 holes - creates unlimited holes da eklenebilirmis trebuseye

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiç gerek yok. population'ı 500'e dayayınca 8 kişilik maçta highend pc'de yine mal takılmalar oluyor (8x200'de de olurdu eski cd sürümündeki gibi). ünitelerin topluca seçtiğinde gelen ses efektleri, binaların yıkılma sekansları falan çortluyor arada. ha daha iyi performans veriyor ama pc'ler de eskine nazaran hayvan gibi sonuçta. bilemedim hangisi sayesinde.

ai yine saçma oynuyor, belli bi noktaya kadar gelişip sonra o seviyede takılıyor (200 işçi basıp hayvan gibi kaynağa sahip olmasına rağmen işçileri öldürmüyor, hep belli bir ordu miktarıyla parça parça adam gönderiyor falan). 

diğer özellikleriyle hemen hemen hd gibi ya, sırf 2 gıdım görsellik için hiç alınmaz boşa. yeni civ'lere özel olarak bakmadım nasıl olmuşlar diye, ya da campaign de oynamadım. bizde olay 2-4-8 kişilik skirmish'ler ?

 bekleyip parayı 4'e sakla hd edition falan da varsa.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

Önceden almıştım ama en sonunda bu hafta deneyebildim. 30 GB alan istemesi kötü ama onun dışında ilk izlenimler açıkçası fena değil. Ranked match yaparken ki bekleme süreleri uzun geldi. 200 kişilik 4 vs 4 oyunda pek sorun yaşatmadı. 1-2 tur oynayabildiğim için biraz daha kurcalamam lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 7 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...