Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

26 Şubat Patch'inde PvP'de Büyük Değişiklikler


yazuach

Öne çıkan mesajlar

26 Şubat Patch'inde PvP'de Büyük Değişiklikler


Önümüzdeki 26 Şubat tarihli güncellemede, ücretsiz turnuvalar ücretli turnuvaların yerini alıyor.

En başta ücretli turnuvaları oyuna eklememizin sebebi, tamamen rekabetçi oyundan hoşlanan ve üst seviye yetenekli oyuncuların kendi seviyelerindeki oyuncular ile oynayabileceği bir platform yaratıp, ücretsiz turnuvaları daha hafif rekabetçi oyun tarzına sahip oyuncuların oynadığı bir alan olarak bırakmaktı. Fakat, artık benzer seviyelerdeki oyuncuları eşleştirebilen bir derecelendirme (rating) ve eşleştirme (matchmaking) sistemini oyuna ekliyor olduğumuza göre, ücretli turnuvalara girebilmek için varolan bilet gereksiniminin gereği kalmadı.



Bunun yerine, 1-raund ve 3-raund şeklinde ücretsiz turnuvalarımız olacak. Bu iki turnuva tipinin eşleştirme amaçlı ayrı ratingleri bulunacak. Eğer elinizde kullanılmamış turnuva biletleri varsa bunları Heart of the Mists'teki Tournament Master NPC'sinin yanına yeni eklenen Ticket Merchant NPC'sinde Gold, Silver veya Copper seviyedeki Tournament Reward Chest'ler ile değiştirebilirsiniz.

Bunlara ek olarak 1-raund ücretsiz turnuvaların ödülleri de güncelleniyor. Artık kazanan takıma yeni bir "Match Win Chest" verilecek. Kaybeden takım bundan böyle chest kazanmayacak. Ayrıca, artık ücretli turnuvalara giriş ücretini kaldırdığımıza göre, turnuva ödülleri olarak gelen QP'leri (Qualifying Points) de kaldırıyoruz. Yakın zamanda, üst seviye QP kazanmış oyuncular değerli bir oyun-içi ödül alacaklar, bunu da başka bir blog yazısında açıklıyor olacağız.




Kaynak : Guild Wars 2 Tr
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet oyun battı yarın f2p yapıyorlarmış...

Forum ilk açıldığından beri forum sistemi öyle işliyor.Fazla QQ ya kaçan başlıkları anında siliyor Anet yeni olan bir durum değil yani.İyi birşey mi? Tabiki hoş değil ancak direk kıyamet alameti gibi ortaya atmanın bir anlamı yok :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne demek istediğin konusunda en ufak bir fikrim yok. A yok fanboy demenin değişik versiyonlarını arayıp laf sokmaya çalıştıysan söyliyeyim..; Şuan bu oyun benim için haftada 2 gün spvpden ibaret.Bazende guildime commanderlık yapıyorum o kadar.Aslen wow oynuyorum zaten.

Zaten f2p olan çıkalı 1 yıl bile olmamış ve bu süre içerisinde her ay herhangi bir p2p oyunun asla getirmediği yenilikler getirmiş bir oyunla ilgili bu forumda bu kadar QQ yapılmasını komik buluyorum o kadar.Bu yüzden zaten sadece her ay yeni patch geldiğinde gelip buraya konu açıp paylaşıyorum biri vardır belki oynayanda görür diye.İlk defa bir konuda oyunu savundum.Savunmadım bile düzgün bir dille yanlış olduğunu dile getirdim.
İmkansız zaten de , bu oyuna daha önce hiç başlamamış biri sadece şu foruma girip konulardaki yorumları okusa ben nereye geldim , ne kadar rezil bir oyun bu der ve kaçar. Ki bu oyunun böyle eleştirildiğinide sadece bu forumda görüyorum nerdeyse.Yeni gelen son patchler ve WvW patchinin içeriğinin duyurulmasıyla gelen yorumlar çoğu forumda çok olumlu.Tek yakındıkları şey class değişiklikleri o kadar.

Neyse çok yazdım.Bu forumda düzgün ve uzun bir yazı yazmak yasaktı unutmuşum.Birazdan hayatlarında bu oyunu oynamamış veya aylardır bu bölüme girmeyen insanlar hiç üşenmeden girip trollerler ben kaçayım şimdiden...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@yazuach

Ben sana gercekten çok tesekkur edeiyorum. önceden paticige severek girerdim okurdum, ama şu hiç bir şeyden keyif alamayan olumsuz insanlar o kadar baydı ki... Baska bir taraftada rastlayamazsın bu kişilere, paticiğin lanetimi midir, yoksa örnek kitlesimidir bilemedim, artık buraya girme nedenim sadece gw2 ye patch geldiğinde senin bir şey paylaştığını bilmem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu yazdıklarınız demagojiden başka bir şey değil biliyorsunuz değil mi. Bir diğer oyunların başlıklarına bakın, orada millet sayfalarca nasıl konuşmuş görün ondan sonra gelip gw2 bölümünde olayın sistematiğini tartışın.

F2P miş de patchler gelmiş de bilmem ne. Suanki haliyle GW1>GW2. e-sport gibi bir laf bile ederek çıkardı adamlar, aylardır gelecek gelecek diyorlar ne gerçek bir elo sistemi var ne adam gibi bir MM var. Balance desen yakınından bile geçmiyor.

Burda adam gibi eksikleri yazmak QQ olmuyor ama gözü kapalı bir şekilde içeriği tartışmayıp, bu oyun sizin bildiklerinizden değil diye boş laf yapmak fanatiklik oluyor başka bir şey değil.

Bu tavırlar başka forumlarda iş yapar ama burda insanlar döte döt diyorlar çünkü oyun oynamaya 10 yıl önce başlamış çocuklar dğeiller herkes neyin ne oldugunun az cok farkında. Tonlarca MMO'nun nasıl yitip gittiğine birebir şahit olduk.

Dolayısıyla oturup doğru düzgün tartışmayacaksanız lütfen kalkıp da ama burda uzun yazı yazmak yasaktı =/ falan yapmayın rica ediyorum. trollden, ciddiyetsizlikten yıkıldığı zamanlar olsa bile bu forumdaki insanlar oyunlardan anlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BEYLER SAKİN !!11!

her iki tarafında haklı olduğu noktalar var, birbirinizi kırmayın.

gw 2 iyi oyun eyvallah ama çıktıktan bir kaç ay sonra (özellikle benim gibi gw1 oyuncuları açısından) farklı beklentiler oluştu, şuan ki tablonun bekleneni karşıladğı söylenemez.

betada zevkle oynadık, beğendik, hala oynuyoruz ama eksikler var. gw1 de -aha lan end game oldu, yapacak bir şey kalmadı, bırakalım artık- durumunu hiç görmedim. gw 2 bırakan oyuncu sayısı az değil ama şuan oynayan player sayısı anet ve gw2 ye yeter de artar bile.

özet: uzun vadede böyle gitmeyeceğini anlayan anet köklü değişikliklere-yeniliklere gidecektir. şimdi sakince o yumrukları cebinize sokun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey diyim de şu guesting olayıyla fena sıvadılar benim gözümde. Kendi serverımda dragon eventlara katılamıyorum; çünkü başka serverlardan gelen guestler yüzünden overflow servera atılıyorum.

Üstüne chest düşen group eventlarda zaten gerizekalıca olan lootları, sözde, düzeltip; üstüne günde 1 kere düşecek şekilde ayarlamak kimin fikri idiyse ona da saygılar gönderiyorum. O zekayla en kısa zamanda gen havuzundan silinmesini diliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun resmi forumlarında, özellikle pvp kısmında direk sorumlu kişiler (john peters, jonathan sharp, sonradan tyler diye biri de çıktı) eşşeğin kıçına sokup çıkarılıyorsa, burada oyuna kötü demek gayet makul.

Benim ilgi alanım sadece pvp üzerine, şurda başlasam eksikleri yazmaya TL;DR diyeceksiniz eminim.Adamlar ilk oyunda çıtayı çok yükselttiler, ikinci oyunu daha casual yapalım herkes oynasın üzerine bir de "e-sports" etiketini yapıştıralım bakalım ne oluyor diye dipsiz kuyuya taş attılar, bariz sıçtılar.

Beta forumları wipe yemeseydi de şurda bir bir John Peters'dan alıntılar yapsaydım.Adam resmen tarih veriyordu şu değişiklik gelecek diye CBT3'ten sonra.Kazın ayağı öyle değilmiş.

İlk oyunda ister competitive ister casual seviyede pvp yapan herkesin ortak görüşü "oyun kötü". Buradan zaman ayırıp yazılanlara bir bakın derim.İlk oyunun veteran çoğunluğu amerikalı olan pvp tayfasının forumu.CBT1'den bu yana uzun uzun oyun incelemeleri de mevcut.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GW2'yi bile nasıl patlatmayı başarıyor bu insanlar anlamıyorum ya, ellerinde GW1 gibi bir efsane varken insan niye tuhaf maceralara yelken açar anlamak mümkün değil.

WoW belkide bu sebeple hala 10m insan tarafından oynanıyor, oyun genel yapı olarak cizgisini hep koruyor (bu cizgiden nefret eden milyonlara rağmen). Yani bir WoW ek görev paketi aldığınızda neyle karşı karşıya kalacağınızı tahmin ediyorsunuz. Bu da büyük değişiklik bekleyenleri hayal kırıklığına uğratsa bile standart kitleyi 8 yıldır peşinden sürüklüyor.

Şöyle GW1'i hiç bozmadan, çok daha büyük harita, daha güzel meslek sistemi, daha çok sınıf-silah-armor, daha fazla PvP imkanı ile çıkarsalar bütün PvP aşıkları ölümüne GW2 oynuyordu şimdi. Müşterin olmayan kitleyi kendime çekecem diye, kendi kitleni küstürmek senin neyine yarar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Oyun tam bir hayal kırıklığı, hem de kocaman bir hayal kırıklığı, başka bir platform'da bu Yazuach denilen ŞAHIS ile tartıştım kendisi aynen burada yaptığı gibi orada da GW2'yi atgözlükleri bağlayarak savunuyordu. Buraya tesadüfen bakarken gene aynı kişinin aynı şeyleri savunduğunu gördüm, ve kararımı verdim. Yazuach sene atgözlükleri bağlamış koca bir fanboysun. Bu bir hakaret değil, bu senin yaşadığın gerçekliğin.

A-net ise tam bir gerizekalı gibi oyunu yönetiyor, getirdikleri patchlerde elle tutulur hiç birşey yok, oyunculara pvp server kiralama imkanıymış.. peh peh...

GW2'nin oynanışı çok güzel olmasına rağmen içerisindeki çeşitliliğin yetersizliği ve aptalca planlanarak yönetildiği için malesef bırakılmayı hak ediyor. Yazuach gibi fanboylarda kendini parçlamakla kalıyor. kale almayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

Nasıl bir nefret biriktirmişsin kardeş içinde ki adamın nickini google'da arayıp; bulduğunda her sitede adama saldırmışsın


Alakası dahi yok, neden böyle bir senaryo ürettin anlamadım, bu foruma şans eseri bakıyordum ve Guild Wars 2 bölümüne bakayım dedim yine bu elemanı gördüm burada da aynı şeyleri yaptığını gördüm, nefret falan değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...