Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel hali ile RIFT tanıtımı (Genel & Storm Legion)


enurale

Öne çıkan mesajlar

-----------------------------------------------------------



-----------------------------------------------------------


Yapımcısı : Trion Worlds
Yayın tarihi : 11 Mart 2011 (Planes of Telara)
Son Eklenti paketi çıkış tarihi : 13 Kasım 2012 (The Storm Legion)
Oyunun türü : Pay to Play MMORPG

-----------------------------------------------------------



-----------------------------------------------------------


Oyunun yapısı :


RIFT; raiding, guild aktiviteleri, rol yapma, derin karakter yapılandırmaları, kullanışlı ve özelleştirilebilir bir arayüz, kaliteli progress sayesinde, toplulukça PVE bazında oynayan oyuncuları hedefleyen, geniş, oyuncu diline yerleşen tabir ile "end game" içeriğe sahip bir MMORPG'dir.

Oyun betaları ve çıktığı gündeki, temiz yapısı, birçok oyundan daha bitmiş olarak piyasaya çıkarılması gibi nedenlerle takdir kazanmıştır.

Oyunda; en yüksek kademe AA, AF, texture ve shadow detayları ile onanılsa dahi, pek çok MMO'ya nispetle yüksek FPS de oynamaya izin veren, iyi optimize edilmiş, son ayarlarda gayet hoş görünen bir grafik altyapısı bulunmaktadır.

Özellikle, WoW daki raidleri, tank-dps-healer sistemini, sürekli progress'i, addonları, makroları seven, fakat WoW u yıllarca severek deneyimledikten sonra, yeni bir içerik arayan, aynı zamanda oynadığı oyunda dinamik eventler, housing ve benzeri hem kişiyi hem genel olarak guildi eğlendiren sistemler bulunmasını isteyen oyuncular, birlikte başarma duygusunu yaşamak isteyen topluluklar için dikkate değer bir seçenektir.

-----------------------------------------------------------


Oyunun kısaca konusu :


Oyun TELARA denilen, yerli olarak 6 farklı ırkın yaşadığı, ancak ırkların yaşam felsefesi olarak iki ayrı gruba ayrıldığı, çok büyük bir coğrafya da geçiyor.

Bu dünyaya bir gün, kainat'ın değişik güçlerinin yönetimindeki boyutlardan (planes) saldırılar başlatılıyor. Saldırı; başta "Plane of Death (ölüm)" olmak üzere, Life (yaşam), Air (Hava), Earth (Yeryüzü), Fire (Ateş), Water (Su) planeleri (düzlemleri) 'nden geliyor.

Bu saldırılar gerçekleştiğinde, Defiant ırkları bilimsel, Guardian ırkları inanışsal hazırlıklar içindedirler. Saldırılar sürdükçe, Telaradaki halkların çok büyük bir bölümü ölür. Ancak her iki birliğinde, bu saldırıları zamanında önlemek için bir planı vardır.

Defiantlar, kahramanlarını, buldukları bir zaman makinesi ile saldrıların başladığı zamana yollarlar. Guardianlar ise, inandıkları tansısal gücün yolladığı melekler sayesinde gökyüzüne kaldırılırlar ve yine saldırıların başladığı zaman yollanırlar.

Her iki grup da, dünyanın ölüme ve esarete boğulmasını engellemek için kahramanlarına güvenmektedirler.

İşte biz, tam bu noktada devreye giriyoruz.

-----------------------------------------------------------


Oyunun İçeriği :

İçerik kısmını maddler halinde incelemeyelim:


Oyun yüklemesi :

WoW a benzer bir launcher imiz var. Oyun, oynanabilir düzeye kadar yüklendiğinde, direkt girip oynayabiliyorsunuz. Siz oynarken downloader arka planda yüklemeye devam ediyor.

Server Seçimi :

Dilediğimiz serveri seçmekte, guildimizi istediğimiz yere taşımakta, karakterlerimizi istediğimiz zaman istediğimiz yere aktarmakta, değişik serverlerde onlarca karakter açmakta özgürüz. Bunun için bir bedel istenmiyor.

Karakter yaratımı :

Gelişmiş bir karater yaratımı ekranı var. Öncelikle ana classlardan hangisi olduğunuzu, sonra alt classınızı ve ırkınızı, daha sonra karakterinizin görüntüsünü oluşturuyorsunuz. Karakter yaratımında, karakterinizin yüzündeki kemik yapısını, vucut boyunu, ayrı ayrı yüzündeki her bir unsuru, birden fazla renkle saçını, makyajını, dövmelerini, kısaca istediğinize göre birçok yönünü düzenleyebiliyor, hayalinizdekine uygun bir karakter yaratabiliyorsunuz.

Karakter görünüm düzenlemesi :

Karakterinizi açıp oynadıktan sonra, dış görünümünü düzenlemek isterseniz, şehirlerdeki ilgili NPC lere gidip, karakterinizin cinsiyeti, grub'u (faction) ve class'ı hariç diğer tüm niteliklerini düzenleyebilirsiniz. Bu, yaptığınız değişikliklerin miktarına göre, bir miktar oyun parası ile ücretlendiriliyor.

Irksal Özellikler, Role-Playing ve Sınıflar :

Oyunda, savaş dışında kullanabileceğiniz, ırkların doğalarına uygun çeşitli özelliler bulunuyor. Bu hem ırklara görüntü dışında da farklılıklar kazandırıyor, hem de bu farklılıklar savaş içinde kullanılmadığı için dengeyi bozmuyor.

RIFT inanılmaz derecede çeşitli bir sınıf yapısına sahip. 4 ana grubun altında 10 ayrı rol var. 10 ayrı rol'ün her biri, 3 ayrı alt sınıfı içeriyor. 3 Ayrı altt sınıfın da, ihtiyaca göre düzenlenecek birçok kabul görmüş yapılandırması (build'i) bulunuyor. Bu da oyuncuya, raidinin, oynayış tarzının, parti ihtiyaçlarının durumuna göre, en elverişli yapılandırmayı seçme şansı veriyor. Bunun da üstünde, kendinize 6 farklı build kaydedip, istediğiniz zaman bunlardan herhangi birine geçebiliyorsunuz. Bu, duruma göre, eşsiz bir yapılandırma gücü sağlıyor kişi, party ya da raidlere. Örneğin bir rogue, hem hem dps, hem tank, hem supporter olabiliyor.

Questing sistemi :

Oyunun türe alışık olanlar için için gayet tanıdık ve kullanımı kolay bir görev sistemi var. Görevleri npc'lerden, itemlerden, ya da olaylardan alıyorsunuz. L ile quest log'a ulaşıyor, buradan questi, ekranınızdaki takip alanına alabiliyor ya da kaldırıyorsunuz. ekranınızda (tracker ınızda) yer varsa quetler otomatik olarak ekleniyor. Minimap te görevin istediği yaratık ya da objelerin bulunduğu alanlar (alanın büyüklügüne göre) sarı daireler halinde gösteriliyor. Bu dairelerin üztüne geldiğinizde, o alanda ne yapmanız gerektiği ve ne kadar kaldığı gibi bilgiler görüntüleniyor. Eğer görev bir alanda değil bir nokta'da yapılıyor ise, quest lokasyonu nokta olarak gösteriliyor. Gitmeniz gereken yönü de minimap ten takip edebilirsiniz. Questler, diğer quest lokasyonlarının hepsine gönderiyor, arada quest kaçırmıyorsunuz. Tabii bazen rare item ve npc lerden de quest çıkıyor, bunları bulmak sizin dikkatinize kalmış. Eğer Quest takip sistemini beğenmedi iseniz, Curse gaming i açıp yeni bir quest tracker yükleyebilirsiniz.

Dinamik eventler :

Haritaların her tarafı questler dışında "rift" diye tabir edilen dinamik eventler ile dolu. Telara'nın farklı elemental yaratıklarının saldırılarını püskürtüyorsunuz. Bu savaşlar, aşama aşama ilerliyor. Bir fazı başarı ile tamamladığınızda bir sonrakine geçiyorsunuz. Eğer fazların hepsini başarı ile tamamlarsanız, bonus fazlar geliyor. Bu dinamik eventlerden son derece önemli itemler düşüyor. Düşen itemleri direkt equip edebilir, düşen tokenler ile armor, silah, sigil, gem ve daha birçok item satın alabilirsiniz. GW2gibi dinamik eventli oyunlardan farklı olarak burada dinamik eventler ciddi derecede işe yarıyor. Üstelik bu riftlerin RAID'ler, party'ler ve guidler için olanları da var. Zorluk arttıkça ödüller de büyüyor.

Dinamik Macera Senaryoları :

Tüm haritalarda bu senaryolar ile karşılamak mümkün. Sistem, katılmak isteyen grubu ya da kişiyi alıyor, belli bir bölgeye gönderiyor. Bir hikaye dahilinde, birbirine bağlı görevlerle bir macera oluşturuluyor. Maceraların tüm aşamaları tamamlanırsa, ödüller kazanılıyor. Bu maceralar, raidler halinde yapılıyor, ancak solo olarak katılmak isterseniz de, direkt otomatik olarak, çevreye açık raidlere katılabiliyorsunuz. Ayrıca, bunlar "günlük" görevler kategorisinde olduğundan, birçok değişik ödül kazanabiliyorsunuz.

Seyahat :

Oyunda çok yüksek çeşitlilikte binek var. Bunun dışında, haritalarda birçok portal noktası bulunuyor. Portallar ile (portaldan portala) istediğiniz bölgeye kolayca gidebilirsiniz.



Guild ve Personal Housing (ev) Sistemi :

Birçok haritada, sayısız çeşitlilikle, sayısız itemlerle (düşen, vendorlardan alınan, craft edilen, çevreden toplanan) döşenebilecek, kendi isteğinize göre inşaa edebileceğeiniz ev alanlarınız bulunuyor. Sırf evleri inşaa edip döşemek dahi başka bir oyun gibi. Bu içerik için Trion tarafından "dizayn" yarışmaları düzenleniyor ve ödüller veriliyor.





Evler hem kişisel ham de tüm guilde ait olarak gruplandırılabilir. Başarılı bir uygulama.

Guild Ranking Board :

G ye baştığınızda bir guild arama eklentisi karşınıza çıkıyor. Burada hardcore, raiding, pve, pvp vs. guildleri arayabilir, kendi guildinizi tanıtabilir, progress inizden bahsedebilir, guild rankınızı gösterebilir ve guild üye sayılarını niteliklerini takip edebilirsiniz.

Ayrıca bu kısımdan üye başvurularını da alabilirsiniz. Bir oyuncu bu fasiliteyi kullanarak başvuru yaptığında, yazdıkları guild liderine mail olarak iletiliyor.

Guild Perks :

Guildinizin bir talent ağacı var, level aldıkça guilidize yeni bufflar, özellikler sağlayabilirsiniz. Hem PVE hem de PVP ye uygun olarak perklerinizi dağıtabilirsiniz.

Dungeonlar :

Oyuncularu en çok ilgilendiren kısımlardan biri burası. Rift bir "instanced dungeon" cenneti. Dungeon'ların, normal, expert ve master versiyonları bulunuyor. Dungeon'un zorluk derecesine göre, kalitesi artan itemler, achievementler bu dungeonlardan elde edilebilir. Master dungeonlardan; oyuncuları tier 1 ve 2 raid instance lara ve raid riftlere hazırlayan itemler toplayabiliyoruz.

Raidlerde class'ımızdan tam olarak faydalanabilmek için, normal statların dışında, classlara özel statları içeren itemler toplamamız gerekiyor. Bunlar; hit, focus ve toughness.

Dungeonlar son derece zevkli. Bosslar ciddi derecede taktiksel ve yüksek seviyelerde gerçekten zor. Daha önce kesilmemiş bir yaratığı/boss u kestiğinizde ya da düşürülmemiş bir itemi düşürdüğünüzde bu servere yayın yapılıyor. (Benim de dahil olduğum ekip, bu sayede ünlü olmuştu)

Raid Instance'lar :

Bir guild için en önemli ve oyunculara birlikte başarmanın hazzını yaşatacak öğelerden biri de doğal olarak raid instance lar. Rift de şu anda birçok raid instance var ve bunların yenileri contentler tamamlandıkça geliyor. Raidler WoW dan alıştığımız tarz'da, çok zevkli ve gerçekten zor. Birçok sınıf, birçok build, gelişmiş bir UI, addon ve macro desteğinin güzelliklerini raidlere tam olarak yaşıyorsunuz.

Ayrıca yaptığınız achievementler, gerekli bağlantıyı kurmanız halinde, Facebook, Twitter ve Tumblr dan da yayınlanıyor.

Raid Dinamik eventler (Raid Riftler) :[/color][/b]

Bu riftler siz açtığınızda sizin oluyor. Raide riftlerin de tierleri var. Tier 2 raid riftler gerçek anlamda zor olabiliyor. Bir raid instance daki taktik yapı raid riftler için de geçerli. yüksek zorluktaki riftlerin ödülleri de yüksek oluyor.

Addon desteği :

WoW oyuncularının aşina olduğu üzere, Curse gaming den Rift e özel çeşitli addonlar (görev, arayüz düzenleme, buff-debuff takip etme, damage/heal/threat/dispel meter, boss mods, grid benzeri raid ayayüzü) yüklenebiliyor. Oyundan çıkma zorunluluğu olmadan addonlar aktive edilebiliyor ya da kapatılabiliyor. Bu da size, tam olarak size özel ve işinizi çok kolaylaştıran bir UI yapmada, ne yaptığınızı takip etme de büyük kolaylık sağlıyor.

Tabii raid leader de, herkesin ne yaptığını takip edebiliyor bu sayede. Eksik yönleri görmek ve tamamlamak daha kolay oluyor.

Macro desteği :

Oyun'da son derece kolay kurgulanan bir makro düzenleyecisi var. Oluşturduğunuz macro bir ikon haline geliyor. Bu ikonu barlarınzdan birine taşıyorsunuz. 5-6 macro ile 10 larca farklı tuşa basarak yaptığınız işi 5-6 tuş da yapar hale gelebilirsiniz. Abilitylerinizi ister macro tuşundan İster tek tek ikonlarından çalıştırabilirsiniz.

Arayüz düzenleme modu :

Hiçbir addon yüklemeseniz bile oyunun içinde o kadar etkin bir arayüz düzenleme motoru var ki, tam isteidğiniz gibi tertemiz ya da kompleks arayüzler oluşturabilirsiniz. 12 ye kadar bar açabilir bunları yatay-dikey-küçük-büyük hale getirerek istediğiniz görüntüyü oluşturabilirsiniz. Bu da oyun oynama performansınızı ciddi derecede arttırır.

Twitter, Facebook ve benzeri sosyal ağlarda sürekli aktif bağlantı :

Oyun adres verdiğinizde, sizin sayfalarınıza bağlanıyor, screenshotlarınızı, achievementlerinizi yayınlıyor. (Hala eskiden yaptığımız achievementleri sosyal ağlardan görebiliyoruz)

Oyun içi video çekme motoru :

Oyunun içine konmuş bir video çekme aygıtı var, bunu istediğiniz zaman başlatıp bilirebiliyorsunuz. Video klasörüne videolarınız kadediliyor.

PvP :

Oyunda open map pvp, duel ve Spvp bulunuyor. Warzone, battleground benzeri alanlar mevcut burada ekipler birbiri ile savaşabiliyor. PvP ile PvP ye özel, özel stat lı itemler toplayabiliyor, rank arttırabiliyorsunuz.

Artifact toplama, koleksiyonerlik :

Haritalarda, duvar diplerinde, kütük arkalarında, kulelerin tepelerinde, zindanların diplerinde, lambaların içlerinde, dağların tepelerinde, artifact ın az bulunurluğuna göre çeşitli zorluktaki yerlerde pırıl çırıl parlayan noktacıklar görüyorsunuz. Bunları toplayarak yüzlerce koleksiyon serisi hazrılayabilirsiniz. Serileri tamamladıkça, bunların tamamlanmasından çeşitli ödüller, itemler, petler, paralar vb. kazanıyorsunuz. En dikkatli olanlar, en zor artifactleri bulabilir.

Harita Puzzle ları:

Her haritada en az bir adet bilmece alanı bulunuyor. Bir bakmışsınız; kocaman bir solo test i çözüyorsunuz, bubi tuzaklarının içine dalıyorsunuz, labirentlerden geçiyorsunuz, akıl oyunlarına takılıyorsunuz. Bunları çözdükçe haritaların levellerine göre çeşit çeşit itemler kazanıyorsunuz.

Evlilik Sistemi:

Oyunda karakterler birbirleri ile evlenebiliyor. Evlenmeye karar verdiğinizde ana şehirden evllilik cüzdanı benzeri bir item alınıyor, bunu kullandığınızda tüm arkadaşlarınızı evleneceğiniz yere, düğün alanına gönderebiliyorsunuz.

Diğer öğeler :

Oyunda elbette ki, birçok meslek var. Bu mesleklerin hepsi yararlı itemler üretiyor. Güzel crafting recipeleri düşürdüğünüzde, hem iti itemler yapabiliyor hem de bundan çok ciddi paralar kazanabiliyorsunuz.

Oyunda bir market yok, kimse para ile hiçbir avantaj sağlayamıyor.

Oyunda herşeyin (pvp, craft, faction) daily görevleri var.

Oyunda auto sort var. Çantanızdaki itemları sayı ve sınıfına göre auto düzenliyor.

İtemlerinizi craft yaparken bankadan direkt görüyor.

Quest itemler için ayrı bir tab var, çantanızda gereksiz yer kaplamıyor.

Oyunda saygılarını kazanmanız gereken birçok birlik var. Bnnlarla ilişkileriniz geliştikçe çeşitli ödüller kazanıyorsunuz. Bazı görevleri açıyorsunuz ya da biryere giriş hakkı kazanıyorsunuz.

Oyunda birçok stat var, yani 3-5 tane stat a bağlı olan değil, gayet kompleks karakterler oluşturabiliyorsunuz.



-----------------------------------------------------------


Sonuç:

Rift 2 yıla yaklaşan bir süre önce çıkmış bir oyun ve WoW a çok benziyor. Bu nedenle, GW2, Tera ve birçok F2P oyun oynamış kişiler, özellikle daha önce Rıft, WoW gibi oyunlar oynamadılarsa) oynanış tarzını ve Grafiklerini yadırgayabilirler.

Ayrıca, birkaç server hariç oyuncu sayısı, özellikle de Türk oyuncu sayısı, mevcut revaçtaki ilk birkaç oyundan düşük olabilir.

Bunun yanında oyun devamlı WoW ile kıyaslandığından, beklenen trend'i yakalayamamış da görünebilir.

Bu konulardaki kişisel görüşüm: Grafikleri dünyanın en iyisi olmayabilir, ancak en yüksek ayarlarda ve 70 gamma seviyesi ile gayet çekici. Oynanış tarzı, klasik raiding oyunlarından farklı değil, tüm kontrol oyuncuda, bu da bosslara taktik tasarım esnekliği sağlıyor. Oyuncu sayısı, ICEWATCH gibi yüksek oyuculu serverlarda sorun değil, dungeon sıraları yavaş değil.

Türk oyuncular an itibari ile çeşitli yabancı guildlere dağılmış durumda. Ancak kendi oyuncu kitlesini barındıran bir guild ile oynanacaksa ve WoW a alternatif aranıyorsa, şu an itibariyle piyasadaki pek çok pve raiding oyunundan daha fazla eğlence sunabilir.


-----------------------------------------------------------


Hazırlanın Notları:

1- Pek çok ingilizce kelime ve terim, oyunda ya da oyunlarla ilgili konuşulurken çok sık kullanıldığından ve pek çok kişi bu kelimelere Türkçe karşılıklarından daha fazla aşina olduğundan tüm kelimeleri Türkçeleştirmedim.

2- Yukarıdaki yazı; kendi yazdığım, Coexist guild sitesinde bulunan yazıdan alıntıdır. Yazıyı mümkün olduğu kadar genelleştirmeye çalıştım.

Bu yazı; oyunu tanımak isteyen, daha önce RIFT oynamış olup, oyunun şimdiki halini merak eden, oyuna dönme niyeti olan bu nedenle çevre ge guilleri araştıran kişileri bilgilendirmek amacı ile yazılmıştır.




-----------------------------------------------------------

Okuyan herkese teşekkürler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yapılan hatayı sende yapmışsın. Çoğu şeyi WOW ile kıyaslamışsın.
Halbuki o kadar fazla alakası yok WOW ile. Ha ikiside Themepark MMO sonuçta bir themepark MMO da olması gereken hersey var. Onu da WOW ile kıyaslamak olmaz. Bu yüzden hakettiği ilgiyi göremedi ama yinede RIFT ile finansal olarak Trion gayet kazanç sağladı/ sağlıyor. RIFT Themepark MMO larda çıtayı çok yükselten bir oyun. Hala denemeyen varsa bir şans verin şu oyuna. Pişman olmazsınız..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@wuriss

Teşekkürler wuris.

@jonq

WoW la kıyaslama hakkındaki eleştirince tamamen haklısın. Kendi içinde ele almak konusuna katılıyorum. Tabii karşılaştırma olayı, kimi yerde anlaşılmayı ve uygun bakış açısını yakalamayı kolaylaştırıyor.

Raiding konusunda da aynı şeyi düşünüyorum. Bu nedenle, ilk çıktığında çok eğlendiğimiz bu oyuna, hakettiği şansı guildce yeniden vereceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş. İznin olursa bu konunu linkini de kullanarak başka bir forumda paylaşmak isterim.



her zaman söylüyorum bugüne kadar oynadığım mmorpg oyunları arasında en sorunsuz açılışa ve en stabil oynanışa sahip oyundur rift. İlk başladığında almıştım. Daha sonra ne oldu bilmiyorum bıraktım. Geçen sene bir aylığına açtırmıştım mage oynayıp level 50 olmuştum. İcewatch'da bir türk güildindeydim.


inşallah trion bu kaliteyi defiance ve sabırsızlıkla beklediğim archeage'de de sürdürebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

oyun eskidi. Tera ya geçin bedava, grafikler güzel, pve de var. Allah ta oynuyor hem.



Rift e geçtik bile.

Tera'yı denedik. Raid anlayışına göre yapılmış bir oyun değil, sonradan ekleme raidleri olacak ve bunların başarısı pek çok sebepten muallakta. Ayrıca oyunun bedava olması ile ilgilenmiyoruz :)

Hakikaten RIFT yeni ek paketi ile çok iyi olmuş.


----------------------

Bugün keşfettim daha "planar attunement" talent tree gelmiş oyuna, bu da zaten zengin olan carakter özelleştirme olayını daha da iyi hale getirmiş. Oyun bizim bildiğimiz Rift'den çok daha iyi şu anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vildan, umarim uzun soluklu olur oyuna adiniza.

Uzun zamandan sonra donenler icin veya yeni baslayanlar icin muhtesem bir oyun. Yapacak, grind lanacak cok sey var, ve eglenceli de.

oyuna ara vermistim, bakalim donmem icin sebep olabilir sizin burda olmaniz ;)

ps. gerci son boss haric content bitirdim sayilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunları, keyif verecek içerik olduğu sürece oynamaya devam ediyoruz. RIFT şu anki hali ile gayet dolu görünüyor.

Şu anda oyuna yeni geçtiğimiz için karakter leveling ile uğraşıyoruz. Bu süreci bizimle yaşamak isteyen, raide başlamak için acelesi olmayan arkdaşları şimdiden bekleriz.

Bu arada yeni oyun araştırması aşamasında aliveingames.com ile yaptığım bir röportaj var, ortamımızı tanımak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir.

[video]http://aliveingames.com/videolar/2776-coexist-guild-i-ile-roportaj.html?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyle ama cok aptal bug lar da var , bazi build lar bildigin oyun mekanigine karsi cikip cilgin dps yapmani sagliyordu , raid de kullaniyordum bazi boss larda yalan degil.

conquest de bir kac hafta yaptiklari buyuk hatalarla milleti 2 gunde lvl 50 pvp rank kastirttilar, sonra da da iptal etmediler.

genelde evet cok basarililar, cok ozvirili davraniyorlar, ama arada dandik hatalar da can sIkIyor.

bu arada :

RIFT’s 2.2: Carnival of the Ascended update is scheduled to hit to live servers on Wednesday, February 27th and is part of the second anniversary celebration. 2.2 will see the return of the Carnival of the Ascended event with two new games, new prizes, a dragon parade, and more. Additionally, the update will also add the new Steppes of Infinity zone event, new 2nd Tier PvP Planar Attunement, and the Tier 3 regular Planar Attunement.

As part of the anniversary celebration, Trion is inviting former subscribers to return to RIFT for free from March 21st through March 25th. Current subscribers will also receive an anniversary bonus event from March 21st through April 4th that will provide a 20% increase to gains in Guild XP, Prestige, Favor, Planarite, dungeon currency, zone event currency, and normal kill XP and Planar Attunement.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu oyuna çok yazık oldu. Daha fazla ilgiyi hak ediyordu ama olmadı malesef. İki ay oynadım ve bırakmak zorunda kaldım. Çünkü arkadaşlarımı bu oyun için ikna edemedim. Quesleri , dinamik eventleri ve zoneların etkileyici atmosferi aklımda kalanlar. Oyunun her anında yapacak bir şey bulunabiliyor. Ayrıca oyunun interface'i çok kullanışlı. Mutlaka denenmesi gereken bir oyun.

WoW kıyaslaması her oyun için geçerli. Sekiz sene wow oynamış biri olarak diyebilirim ki , wow alışkanlıktan başka bir şey değil. Şayet wow yeni çıkan bir oyun olsa kimse dönüp bakmaz bile. Zamanında yokluktan topladı oyuncu kitlesini. Rakibi yoktu. Birazda çevresi yönlendiriyor insanı. Aynen benim sıkılara 8 yıl wow oynamam gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bir patch geldi oyuna.

Adı: Carnival of the Ascended

Sadece carnival de gelen yenilik bile başka bir oyunda major patch olarak lanse edilirdi.

RIFT de planar attunement denilen; RIFT türleri için karaktere yeni özellikler veren, skiller açan ve kullandığı silaha göre bonus power sağlayan ve ana statlara da yönelebileceğiniz bir talent sistemi var. Bu patch da bunun tier 3 talent ağacı getirildi.

1 aydan fazla sürecek ve çeşitli aşamalardan oluşan bir festival var şu anda. Herşey %20 bonuslu. Akşamları özellikle özel bosslar haritalara saldırıyor vs.

Bundan önce de sürekli böyle bedava içerik geliyormuş. Önümüzdeki patch da ise koca bir harita ve yeni raid getirmeye çalışıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...