Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mouse Guard


Angrboda

Öne çıkan mesajlar

Oldukça sert ve biraz da fabla kayan bir evren. Sistemi Burning Wheel-Dice Pool.

Evreni şöyle tasvir edeyim; fantastik ögeler yok. Orta çağ zamanı bir ormanda yaşayan fareleri canlandırıyorsunuz. Evrende insanlar yok. Bilinç sahibi fareler ve onları avlamaya çalışan bir sürü avcı var.

Farelerin kolay av olması üzerine bir grup fare toplanıp Lockhaven adı verilen bir askeri şehir yapıyorlar ve fare halkının refahı için muhafızlık yapmaya başlıyorlar. Şehir bir matron tarafından yönetiliyor. Lockhaven hiçbir şekilde diğer kasaba ya da şehirlerin yönetimine karışmıyor. İhtiyaç anında yardım ediyorlar sadece.

Sistem basit ve çocuk masalı gibi geliyor ama oldukça ağır. Çünkü ufak bir fare olmak hiç kolay değil. Hemen her şey tarafından yenilebilirsiniz, kafanıza iri bir dolu tanesi düşse travma geçirebilirsiniz. Kayıplar çok sık yaşanıyor ve oldukça da acı veriyor. Bir oyunumuzda grup lideri karşılarına kurt çıktığında diğerleri kaçabilsin diye kurdun dibine kadar gidip kendisini yemesine izin vererek geri kalanları kurtarmıştı.

İzmir'de isteyenlere tanıtım oyunu oynatıyorum. Bu da meraklıları topladığım Facebook sayfası: http://www.facebook.com/groups/mgturkey/

Bu sene gelebilirsem METUCON'da da bir oyun açacağım.

Sorularınız olursa buradan yanıtlayabilirim.




Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bu sistemin şeklini baya sevdim, böle bir sistem olduğunu gösterdiğin için teşekkürler :) . Oyuncularıma haftaya bu sistemde bir oyuna başlatmayı düşünüyorum, evrenin ismi Forgetten Cheese, Forgetten Realms ın farelere ve bu sisteme uyarlanmış hali olacak . Tüm ünlü karakterleri hayvanlara uyarladım filan eğlenceli bir hikaye olacak diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...