Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sünnet olmasaydım lan vol 2


Chemical

Öne çıkan mesajlar

  • 1 yıl sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
o kadar kafaya taktigim bisey degil sabah kalkinca otomatik takiyorum iste aliskanlik oldu baya.

ameliyat o kadar iyi sonuc vermiyor, regenerative medicine biseyler cikacak gibi yakinda sanirim

Bilimsel olarak onune gelen bir seyler claim ediyor, islamik kaynaklar saolsun dandik makale patlamasi var sunnet uzerine. Fakat dandik olmayan ulkelerde rutin sunnet yasaklaniyor zaman ilerledikce, Danimarka, Hollanda falan. Biraz gugil bakarsan bulursun neden bu karar verilmis vs.

Da mantik olarak dusunursen, ameliyat ile bi yerinin kesilip atilmamasi icin kanit ariyorsun. Vucudunun baska bir yeri olsa, ameliyat ile kesilip atilmasi ne zaman gerekir seklinde kanit ararsin, fakat konu sunnet olunca niye kesilip atmayalim seklinde kanit arayama basliyoruz.

Kulturde var olan bir seyi degistirmek, insanlari yaptiklari bir seyden vazgecirmek zor. Insanlara yapmadiklari bir seyi yaptirmaya baslamak daha kolay. Sunnet bi sekilde baslamis niye baslamis kimse bilmiyor, hadi gel durdur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası sünnetin varlığını kabul etmemin en büyük nedeni sadece müslümlerde değil diğer gelişmiş toplumlarda da çocuklara yapılıyor olması ve çüke bulaşabilecek problemleri azalttığına dair sağlam buluntuların olmasıydı.

tabi bunları hiçbir zaman çok derinden araştırmadım. bu sağlam buluntular ne kadar sağlam çok da emin değilim şuan.

azılı bir antimüslüm olarak bu konuda hatalıyım biraz da o yüzden sana sordum sağlam araştırma yapmışsındır diye. gerçi antimüslüm olmak da saçma çok eski çağlardan beri uygulanan birşey ama şuan internetteki bilginin büyük kanserlerinden biri olduğu için oraya vurmak uygun geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sünnetin tek endikasyonu iki yaşından küçük erkek çocukta yılda iki veya daha fazla kere idrar yolu enfeksiyonu görülmesi hatırladığım kadarıyla. Daha sonrasında yapmanın hiçbir anlamı yok sağlık açısından. Hatta glans penisi (çükbaşı) keratinize ettiğinden zararlı. Çocuğun psikolojisine verdiği fallik damaj da cabası

Bu tarz insan bedenine kalıcı zarar veren afrika kabilesi inançlarının savunulabilir hiçbir yanı yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

açıkçası sünnetin varlığını kabul etmemin en büyük nedeni sadece müslümlerde değil diğer gelişmiş toplumlarda da çocuklara yapılıyor olması ve çüke bulaşabilecek problemleri azalttığına dair sağlam buluntuların olmasıydı.


Muslimanlar disinda, sunnet amerikan bir olay.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Global_Map_of_Male_Circumcision_Prevalence_by_Country.svg

Amerikalilarin kulturel, dinsel ya da politik olarak etkiledigi ulkelerde sunnet var. Bir de musliman ulkelerde sunnet var. Onun disinda gelismis ulkelerde de var diyemiyorsun. Sunnetli insan populasyonu nerede diye bakarsan gelismemis ulkelerde bulunuyor buyuk cogunlugu.

Amerikalilarin sunnete nasil bu kadar tutundugu, hristiyan grubun masturbasyon ve cinsellik karsiti hareketleri ve hastalik yayilmasini engelleme girisimleri yuzunden diye biliyorum.

Medikal olarak gelismis ulkelerde sunnetli ya da sunnetsiz olmanin, saglik acisindan bir farki yok. Temiz su ve sabun kullaniyorsan, sunnetsiz olmanin pek bir dezavantaji yok. Fakat sunnet operasyonunun kendisi bir risk (sonuc olarak bir ameliyat).

Black-ice said:

internetteki bilginin büyük kanserlerinden biri olduğu için oraya vurmak uygun geldi.

Baya zor evet duzgun kaynak bulmak bu konuda. Medikal'e karismasi can sikici bir durum. Islamik konular bilime ve muhendislige cok bulasmiyor ama biyoloji, medikal konularina cok cok bulasiyor.

Benim yaptigim arastirmada (2-3 sene oldu bunu yapali) kendimde olan bazi sorunlarin, sunnetten kaynaklandigini buldum. Mesela blowjob cok bisey hissetmemem, otuzbir cekerken fazla abanip sonra seks esnasinda ayni stimulation seviyesini yakalayamamam, surekli lube kullanma ihtiyaci vs. Bunlar sunnet derisi ile giden sinirlerin eksikligi yuzunden. Pipinin acikta kalip, saga sola surtunup derisi kalinlasinca azalan hassasiyeti yuzunden. Bir de sunnet derisinin mekanik hareketinin eksikligi yuzunden. (Sunnet derisi cukun uzerinde iken cuku bi yere ittirince, sunnet derisi geriye dogru kayiyor, ve derinin cuke degen kismi kaygan oldugu icin, toplam surtunme azaliyor. Eger sunnet derisi yok ise lube kullanmazsan, delik tarafi icin bu surtunme cok rahatsiz edici olabiliyor.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen penise fazla anlam yüklemişsin gibi geldi bana.

kapsamlı bir seks keyif bakımından kadınlar için daha uygun. ben seksten erkeğin kadın kadar zevk alabileceğini düşünmüyorum. git gel yapıp boşalan düz adamlarız sinirler minirler hissetmeler çok beklentin var gibi geldi bana. ne yapsan istediğin gibi olmayacak yap boz yapma pipiyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

keşke olmasaydım diyorum şu an cünkü cidden 1 saat sürüyor vajina penetrasyonuyla boşalmam.

bu şu an iyi güzel, spor olarak bakıyoruz da 50 lerde bu iş işkenceye döner


her defasında oluyorsa sıkıntı. ben mesela 30-40 dakkaları görüyorum çoğu zaman. o da kondom yüzünden oluyor malesef. bunun dışında düzenli cinsel yaşam varsa boşalma süresi daha da uzuyor. seks hayatını bir plana oturtmak lazım. 3 günde 1 uzun önsevişmeli falan olunca daha başarılı oluyor.

uzun seks kağıt üstünde başarı gibi duruyor ama kadın tarafı için öyle değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadından kadına değişiyo abi seks. şimdiye kadar 15 kadınla birlikte olduysam 12 si kuruyo 20-25 dakikadn sonra. kadına hem psikolojik (bende mi bi sorun var da boşaltamıyorum, acaba beni cekici bulmuyor mu, başka kadın mı var...) olarak hem de fizyolojik olarak yazık. acı veren bir hale geliyo dunyanın en güzel işlemi.

o yüzden sünnete hayır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyi nasıl kullanacağımı biliyorum abi, sağol tavsiye için.

bir de ciddiye falan alan olur, vazelin gibi bir petrokimya ürününü vajinada kullanmayın sakın. bebe yağı bile sıkıntılı malzeme. bu iş için doğru düzgün su bazlı kayganlaştırıcılar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...