Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deezer


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://www.deezer.com/tr

Muzik bolumunde konusu vardi ama acildi tam olarak, fiyati filan belli oldu, bir suru yeni ozelligi geldi; tekrar acayip anlatayim dedim ben de.

Ilk once bu site muzik dinlemenize yariyor =) Otekilerle kiyasladim temel olarak bu isi yapan, ne oldugunu hic bilmiyorsaniz sitesine bir bakin ya da suraya: http://forum.paticik.com/read.php?12,5953090,page=1 Rdio ve Spotify'i kullandim daha once; bu arsiv olarak yine hepsinden farkli. Sadece Rdio'da, sadece Spotify'da, sadece Deezer'da olan seyler var yani. Ama genel olarak hepsi ayni gibi 20m kadar parcayla. Deezer, arsivi bir yana birakirsak, otekilerden daha ustun geldi bana. Eksik yani var ama ve kisiye gore cok onemli olabilir bu:
[list]
[*] Programi yok. Isterseniz Chrome ile programa cevirirsiniz ve web tabanli tamamen. Spotify ve Rdio hem programla hem web ile geliyor.
[/list] Digerlerinde olmayan, ve bence kendini en iyisi yapan yonleri de var ama:[list]
[*] Icinde mixing desk var. Ben ilgilenmiyorum ama EQ ozellikleri bazen kullaniliyor, ilgilenen vardir ama.
[*] Google Music gibi kendi mp3'lerini upload edebiliyorsunuz. Bende Rdio'da bulunmayan, iTunes'den aldigim bir suru sarki vardi mesela, hepsini Deezer'a upload ettim.
[*] Favorim dediginiz sanatcilarin yeni eklenen albumlerinden ve sehrinizdeki konserlerinden haberdar ediyor.
[*] Icinde Last.fm onerileri var.
[*] Turkce oluyor bu sonuna /tr eklerseniz adresinin.
[*] Tamamen 320 kpbs muzik. Rdio hakkinda hic bir bilgi yok ve Spotify'in sadece yarisi boyle.
[*] Turkiye'ye ozel icerik var. Mesela kim oldugunu bilmiyorum ama Bilal Karaman diye birinin Patika diye bir albumu ilk burada cikmis, fiziksel olarak satilmaya baslamadan once. Dinliyorum su anda, epey de guzelmis.
[/list] Bazen Rdio'da, bazen Spotify'da olan seyler de var:[list]
[*] Rdio'da olmayan ama Spotify'da olan bir ozellik bu; parcalari bilgisayar uzerinde de offline sync edebiliyorsunuz. Chrome eklentisi yukluyor bunun icin. Internet yokken cevrimdisi modda kullanabiliyorsunuz yani Chrome eklentisini yuklerseniz.
[*] Bu da Rdio'da vardi, playlistlere bagli kalmadan sanatci, album diye koleksiyon kurabiliyorsunuz.
[*] Radyo olarak Rdio'nun cok otesinde temali radyolarla ve ayri bir radyo sayfasiyla ama Spotify'in playlist bazli radyolari yok. Ama radyoda calacak kisileri ayarlayabiliyorsunuz.
[*] App destegi var. Spotify'da da vardi bu. Daha cok gelismis degil ama Spotify playlistlerini import eden bir app var mesela.
[/list] Genel olarak iyi. Ama oyle bir ozelligi var ki kullanmayip korsana yonelmek icin bir nedeniniz kalmadi artik dedirtiyor. Fiyati. Cok ucuz:[list]
[*] Akilli telefonunuz yoksa 4.99TL.
[*] Cevrimdisi dinlemek icin sync edebileceginiz bir akilli telefonunuz varsa 9.99TL.
[/list] Sitesinden uye olarak 15 gun bedavaya kullanabilirsiniz telefonunuzla birlikte. Eski uyeliginiz varsa o uyeligi hesap ayarlarindan silip yeni hesap acmaniz gerekiyor yoksa eski fiyat gorunuyor yine. En azindan benim icin oyle oldu.

Hepsinde olan ama bunda daha bir iyi olan bir sey daah var: Sync cok hizli. Spotify'da 100 sarki sync etmek 2 saat suruyordu, Rdio bir saatte yapiyordu; bu hattimin son hizini kullanarak hemen indirdi.

Mobil programina gelirsek; Rdio'dan cok ustun, onda sadece dinleyebiliyordunuz, playlistlerle filan oynayamiyordunuz ama Spotify'dan daha kotu gibi. Spotify ile ayni islevsellige sahip ama tasarimi onun ki kadar hosuma gitmedi.

Deezer 160 ulkede servis sunuyor su anda. ABD aralarinda yok ama bunlarin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Android appını kullanıyorum dünden beri ilk 15 gün trial, playerı pek iyi değil ama işimi görücek kadar iyi widget'ı kötü ama belki çıkar ilerde,

Onun dışında albüm önerileri tür önerileri offline çalışması çok başarılı spotifyı ülke nedeni yüzünden telefondan çalıştıramıyordum satın alamıyordum yani Türkiyeden, bu o konuda çok iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi 15 günlük trail için CC falan girdim. Premium+ açıldı. Telefonu de ilişkilendirdim de albümleri mobile'a yollayamıyor muyuz?

edit.

login, logout yaptım sorun düzeldi.

bide web browser üzerinden send to mobile diyebilsek iyi olurmuş. İlla telefondan albümlere gidip DL ettiriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Ucuncu kez ceviriyorum, Deezer'dan baska yerde yok su anda. Kesin dinleyin, sahaneymis: http://www.deezer.com/en/album/6225065


Güzelmiş albüm free de takılabiliyoruz sınırlaması nasıl free nin ? reklam filan giriomu hiç bende girmedi şuana kadar ? MOG kullanıyorum mesela geçsem + ları ne olur ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Satın aldım şuanda ... ama sanırım geri ödeme isteyeceğim henüz 320kbps lik bir müzik bulamadım, çoğu 128kbps ciktı :(

Sonra baktımki "up to 320kbps" yazıyor, birde bunun üstüne bir bakayım ki stream de etmio bu yüzden internetiniz etkileniyor olabilir çünkü FLV yüklüyor, ohhh sux dedim MOG foverevaa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
API'ye baktim simdi, HTML5 kullaniyor, audio tagiyle mp3 stream ediyor. Sample var burada:

http://cdn-preview-a.deezer.com/stream/ab0bfbbefa874ea33b26c984793fc22e-0.mp3

Sample oldugu icin 128, 320 oluyor para verince. Dinlerken kalite farkli anlasiliyor zaten. Sample olmayanlar dosya olarak indirilemiyor ama, kalitelerine nasil baktin? Merak etme bu arada, ilk uye oldugunda para almiyorlar, 15 gun deneme var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FLV direkt IDM gördü indirip ordan baktim. sample lar dediğin gibi direkt mp3 veriyor zaten 128bps çoğu yabancı müzikler yenileri 320 veriyorda hepsi değil eksiklere çok denk geldim.

FLV player var adobe nin onla bakabiliyorsun, sanırım birde vlc ile bitrate kısmından kontrol edebilirsin . Dedim acaba FLV daha mi iyi sıkıştırıo acaba... (mp3ten iyinası olabilirki dedim ki zaten 320kbps mp3 e göre iyi) ve MOG ta açtım aynı müziği yuh dedim bas vuruşu değişti resmen.

Aslında müzik ile uğraşmayanlar için sorun değil ben hobi olarak evde ve eskiden baya bi dj lik yaptığım için algılayabiliyorum farkları bide sistemimden kaynaklı olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...