Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dexter (2006) - Showtime


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • 4 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

fena değil, 1-2 zorlama sahne vardı ilk bölümün konseptine oturtalım diye kastıkları.

 

Spoiler

geyiği vurmaktan vaz geçince umarım tırtlık yapıp silah sattığı adama vurdurtmazlar dedim, gitti sevmeye sevindim yapmamışlar diye. sonra daha leşi çıktı lol. çok kasıştı ya dexter'ı yoluna sokalım derdine, hayır adam da tek başına avlanıyomuş sabah sabah, diğer tüm mekanlarda sürekli kankileriyle gördüğümüz ortamcı adam yani, ava da arkadaşlarıyla çıkacaktı da şans işte demek.

debra da tez zamanda kaybolur umarım. ama kesin tüm sezon yandan fırlayacak babası yerine.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Spoiler

harrison üzerinden yeni dexter çekecekler büyük iht. böyle bi sezon ile geçiş yapmak mantıklı o yüzden. dex olmadan direkt yeni çocuk ile çekseler millet garipseyecekti. ayağımızı alıştırdılar bu şekilde.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

millet esasında başka şeyi puanlamış, fena değildi yine

Spoiler

çocuğunun normal biri olmak istiyorum diyip de sonra dexter'ın yaptığı şeyi yapmasıyla sonuçlandı (kötü olanı öldürmeyi doğru bulduğu için öldürmek). bu aynı zamanda oğlunun (eğer devam edecekse) kendi dark passenger'lığı için ilk kurbandı ve zirvede başlamış oldu (en büyük seri katili öldürerek).

güzel bir detay daha var ki, o da normal sayılan bir insanın da, söz konusu kötüyü öldürmek olduğunda buna onay verdiğini ve hatta destek olmak için kendini riske atarak yardımcı olduğunu göstermeleri hoş olmuş. polis amiri çıkıp da oğlu teslim olmaya çalışırken sen doğru olanı yaptın (dexter'ın neredeyse hep yaptığı) diyip göndermesi yani.

bi de finali gerçek kötü kabul ettikleri kurt'ün throphy odasıyla pekiştirerek kontrast yaratmaları dexter'ın biraz daha aklanmasını sağlıyor. hani işte asıl kötü böyle diyerek. tabii dexter'ın tüm olaylar bağlansın ve böyle sonuçlansın diye sevgiye ulaşmak için masum birini öldürmesi en kötü yönüydü. oğlunun da süper duygusuz bir şekilde anında 180 dönmesi de sırıtıyordu.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

dediğin gibi en kötü ve tepki çeken şey basitçe bayıltıp anahtarı alabilecekken masum birini öldürmesi hiç dexlik değildi. ya da kaçmayıp kurt un oğlu da babası ile birlikte çalışıyodu vs gibi bir durumla ikna edebilirdi. butcher da zaten o imajda bi seri katil. şef ömrünü adayıpta yakalamayı beceremediği kurt gibi onlarcasını temizleyen birisini yasal olarak aklayamasa da kayıplara karışmasına göz yumabilirdi. batistayı kurt durumunu öğrenmeden erkenden uyandırması yüzünden butcher kimliği açık olmuştu artık o yüzden kayıplara karışmak şarttı. 

harrison zirveden başlasın diye kodu unutup saçma bi durumla geçiştirdiler orayı sonuç olarak.

dexter ilk defa gerçek manada butcher olduğunu itiraf edip kaçınılmaz noktada kaldı. o yüzden panikleyip survive içgüdüsü ve oğlunu yalnız bırakmama içgüdüsü ile yaptı diye tessellimiz var. oğlunun bakışı ve sorgusu ile kendisi de farkedip avladığı adamlara dönüştüğünü anlayıp oğlunun kod için babasını bile affetmemesinden tatmin oldu. en azından burada dex lik bi tutum sergilemiş oldu. 

1-2 dediğim sıkıntılı şeyi yok sayarsak bence iyi bir sezondu. kurt ü sevdim düşman olarak. kül dex bağlantısı vs zekice düşünülmüş bence. şefinde olayı çözmesi basitçe ketamin değildi bazı yorumlarda çok basit denmiş ama batistanın şüpheli olduğunu söylemesi, molly nin çavuşu aklayacak delilleri sunması ve dövdüğü çocuğun iğne detayını söyleyip ketamin sürecini başlatması güzel yedirilmişti. hiçbiri gökten vahiy inmiş gibi hissettirmedi bana.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...