Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Snowboard vol1.5


KidLazer

Öne çıkan mesajlar

selam

Ekaterinburg/Rusyadan bildiriyorum 8)

snowboard yapanlara (Ya da nasil tabir ediliyorsa artik) birkac sorum var.

Dun ilk kez denedim kiz arkadasim dogru yontemle saga ve sola donmeyi gosterdi ama malum biraz zor geldi. ilk ilk denememde canagi kirmak uzereydim nerdeyse. kendisi su tepeye cikaran zimbirtiyi denememi onerdi 2 kez denedim ama yine de beceremedim dustum -_- ilk sorcagim sey bu meretin ustunde nasi durucaz yahu bildigin hizlaniyo birden :/

ikincisi de ayaklarla ilgili normalde saglagim. sola dogru giderken sol ayagimla iyi bir sekilde kontol edebiliyorum ama saga dogru giderken sag ayagimla istedigim yonu veremiyorum. bunun icin bir teknik ya da yontem var midir? (su ayagini yerlestirdigin zimbirtinin yonunu degistirmeyi de denedim ama sonuc farketmedi)

bugunku denememde neredeyse hic dusmedim ama sorularimla ilgili durum hala devam ediyor.

help needed.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kız arkadasına sorsan daha iyi sanki. Yazı okuyarak ogrenilecek bi sey degil. Ancak bir kac puf noktası verilebilir ki bunu uygulamaya gecirecek olan yine sensin. Soyle hatuna kayarak ogretsin iste madem biliyor.

Birden hızlanmamak icin boardu yan konuma getirip topuk uzeri ya da parmak ucu yapman lazım. Bu sekilde hızlandan capraz yaparak yavas yavas inebilirsin.

Egimi az olan yerlerde sadece belini cevirerek donebilirsin, ayaklarınla hic bir mudahalede bulunmadan. Yavasca donersin bu sekilde.

Duse kalka ogrenilecek bi sey. Dusmesini ogren once. Dizindeki bagları koparırsan gg.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaydigin ayaga gore onde olan kolunu kaldir yukari,ne tarafa gitmek istiyosan kolunu o tarafa cevir zaten sen cevirdikten 1-2 saniye sora board otomatik o tarafa dogru hareket etmeye baslicak. .slalom yapmaya basladiginda bu omuz hareketine bide egil kalk ekliceksin.donuse baslarken egilip bitince kalk.bide youtube'da how to snowboarding videolari izle en azindan fikir verirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
t bardan nasıl çıkılıcağını öğrenmek istiyor önce tepeye çıksın sonra düşe düşe öğrenir.

hangi ayağın önde ise o ayağın bağlı kalacak diğer ayağını çözeceksin(diyelim sağ) emniyet açısından bu gerekli sonra t barın yanına yaklaş adam senin bacak arana koyacaktır barı ellerinle sakın destek almaya çalışma tut ama çekiştirme dik durmaya özen göster sol olan boşdaki ayağını yine bağsız bir şekilde boardun üstünde tut bağlı olan ayağının üstüne ağırlık ver barın seni çekmesine izin ver sen çekiştirme. genel anlatım bu anlatabildiysem deneye deneye yaparsın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tbar'a asılmak, onun üstüne oturmak, onu çekiştirmek ve destek almaya çalışmak en büyük hatalar. tbar seni sürükleyecek, sen de dengeni bozmadan kayağın üstünde kal. biri seni tutmuş yukarı sürüklüyor gibi. tbar var nasılsa diye yokuş aşağı bırakma ağırlığını, tbar destek çıkmaz sana düşersin. geri de kalkamazsın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

dün ilk kez kayak yapmaya çalışan biri olarak söylüyorum.
kayak/snowboard herkese göre bir spor değil çok net.

pateni öğrenirsin windsurf öğrenirsin ama kayak ı-ıh.
şu an dizimde kocaman bir morluk ve kıçımda çürüklerle bildiriyorum bunu.


geçmiş olsun.. düşe kalka öğreniliyor işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
İlk defa snowboard denedim 3 gun önce. Daha önce kayak da yapmamistim. Elli defa düştüm, tam 3. Gun öğrendim biraz, dedim daha üstlere çıkayım. Sansa tam ilk kısmında hayvan gibi sıkışmış, sert kar var e dik. Oradan inerken düştüm, bolarda kas saplandı takla attım dizim dondü amk. Şimdi tatilin son 2 gunü gg oldu. Denedim buun bakalım ne alemde diye de i-ih olmuyor.

Hani zaten hayvan gibi düşüyorsun, heryer ezik, noelim icinde ama onlara dayanılıyor bir sekilde. Bombok oldu son 2 gunüm ya. Tam zevk almaya başlamıştım.

Bu arada hafif dik yerlerden inebildim ama o t-bar ile 20m gidemedim. Cok saçma zor sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bansko. Yapay kar. Dün yağdı iste biraz. Ama cok iyi durumda değil pistler. Abi düşmek dert değil. Diz gg suan. Demin denedim kayilmiyor. Son 2 gunüm pic oldu.

Kar konusunda da son diyeceğim ben olsa daha beklerdim. Fena değil, kayiliyor ama daha guzel olur ılerde, yer yer buz ve cok sert kar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tbar zor hakikaten.. Daha çok sola uyumluysan benim bildiğim boardlarda tek taraf, çift taraf oluyor. Tek taraflı alarak hep sol ayağın önde olacak şekilde manevralar yaparak daha çok alışabilirsin. Fazla hızlanmamak için zigzaglar çizmek gerekiyor. Şu videonun belki bir yardımı dokunur. Bu arada nasıl düşmen gerektiğini ve nasıl durulacağını kız arkadaşın öğretmiştir umuyorum. Videoda nasıl durulması gerektiği gösteriliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=yCToC_MN2Wc

Konu açılmışken sorayım en iyi kayak pisti şu an nerede? Uludağ, Ilgaz ve Elmadağ'ına gittim. Ilgaz'daki pistler bayağı kısa.. Uludağ da çok iyi gelmedi gözüme.. Elmadağ zaten en beteri kayılmıyor zıplayarak iniyordum snowboardda resmen.. Erciyes'e gitmek gerek sanırım sezon kapanmadan..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
hortlatayım konuyu. Tbar stresi aldı beni.

aradan geçen senelerde snowboard'umu geliştirdim. orta seviye pistlerden inebiliyorum işte. acemi pistleri direk bayıyor artık.

ama bu sürede tbar a hiç binmedim. ilk öğrenirken binmiştim. onda da hiç bir ilerleme yoktu. grubun kaymasını bilen insanı olarka 3-5 metre gidemeden yapışıcam yere.

acayip kafaya taktım lan. İstanbul'da filan yok mu böyle kapalı yerde tbar dersi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...