Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Tartışma Başlığı #2


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Streami izlerken karnıma ağrılar girdi gülmekten. Bir oyun nasıl bok edilir çok güzel gösteriyorlar herkese. 2 yılda nasıl bu kadar leş kararlar verip oyunun içine edebildiler aklım almıyor gerçekten. Utanmadan bide evente, PoF release olduğundan beri ne kadar çok content eklediklerini ve bunun son örneği olarak 500 cooking getirmelerinin ne kadar güzel olduğunu söyleyerek başladı adam ya.

-Napıyoruz?

-Yeni living story sezonu getirecez.

-Tamam bi trailer patlatın milleti 1 ay önceden hypelayıp sanki bişey getiriyormuşuz gibi announcement event yapalım.

İçler acısı...

Oyun artık zerre umurumda değil. Ama işte bu kadar hype yaptılar bir baktım meraktan ne getirecekler diye. Onu bile ellerine yüzlerine bukaştırdılar. Living Story sezon 3 ile birlikte doruk noktasını yaşadı ve PoF'la öldü oyun. 2 yıldır verdikleri bütün kararlar oyunu dahada kötüye itti. Bundan sonrada hiçbirşey olmaz bu oyundan. Anca yeni skin getirsinler gem shopa...

yazuach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eski arenanet çalışanı şöyle bir paylaşım yapmış. bu adamların neden 3-4 kişilik indie stüdyoya çevrilmiş gibi drama yaptıklarını anlamıyorum. 250 tane çalışanları var hala ama ne zaman patlak bir duyuru yapsalar "küçültmeye gidildi böyle şeyleri yapmaları bile mucize" tarzı aklamalar yapmaya çalışıyorlar.

pve ve raid contenti olarak son yıllarda en keyif aldığım mmorpg oyununun bu hallere düşmesi beni üzüyor cidden ?

a61pasd5vmj31.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adamların casual/story tayfası dışındaki hiç birşey için vizyonu yok ki yıllardır. Sürekli content akışını değiştiriyorlar.

Ls1 (living story) de geçici content getirdiler eh meh oldu, Ls 2 fena gitmedi üzerine ilk paket HoT çıkınca fena olmadı rushlanmış bir paket olmasına ve oyun çıkışından 3 yıl geçmesine rağmen. Ls 3 başlarda iyi sonra baya bayık geçmeye başladı, ama üzerine paket çıkacağı bilindiği için ls-paket-ls-paket modeli cazipti. İkinci paket PoF geldi, yeni elite spec ve binekler dışında hiç bir olayı yoktu, ls bölümlerinden farkı yoktu. Ls 4 de yavaşlayıp iyice baymaya başladılar.

Şimdi bunların üzerine firma içi drama oldu, bir sürü çalışan çıkarıldı, firmanın üzerinde çalıştığı diğer oyunlar projeler iptal edildi, biz hala güçlüyüz contente aynen devam dendi. Ls 4 üzerine Ls 5 çıkarıcaz ama expansion featureları olacak dendi. Ee bunların üzerine ' LS ÇIKARIYORUZ AMA ADI SAGA ' ve adam gibi hiç birşey duyurulmayınca millet tepki gösteriyor. Hani yıllar oldu ne build template var, ne gvg var, ne söz verilen wvw değişikleri alliance var. Pvp-wvw adam gibi ilgi gösterilmiyor, raid-fractal desen allahlık arada bir çıkıyor. Sadece Ls bölümlerine odaklanıp, gem store itemleri ekliyorlar. Oyuncularla iletişimleri de kıt zaten. Sonra gelip böyle saçmalıyorlar işte. 

Geçenki eventları zaten saçmalıktı, 45 dk durdular güya, 20 dk lore konuşması, 5 dk gelecek şeylerin anlatımı ki zaten pek birşey yok, normal bir Ls bölümü gibi herşey, 15 dk merchandise tanıttılar, build template ve wvw alliance sonra gelicek dediler. Şaka gibi konferanstı, ne paket duyurdular, ne yeni elite spec var, ne hypelanacak birşey var.  

PoF çıkışı ile bitti oyun.

Edit: Yukarda Yazuach aynı şeyi yazmış ? Komple katılıyorum yazdıklarına.

Qali tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 03.09.2019 at 00:38, marksman dedi ki:

Geçen  gw1 in bilgisayarda yüklü olduğunu gördüm rasgele. Geç saatlerdi, karanlıktı.

Oyuna girdim. O müzikler beni nerelere götürdü be 

Biz oynuyoruz 1 haftadır falan 7-8 kişi toplandık. Tomb falan yapıyoruz. Prophecies'i bitirmiş ama Nightfall'ı Eye of the North'u falan satın almış ama hiç başlamamışım zamanında, tam WoW'a dönüş yaptığım zamanlardı. Onlara giriş yaptım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gw2 de bi mesmer açtımda gözüm bayağı korktu ya. Bineği, masterı, eşyası derken... pek zahmetli olmuş oyun.
 

 dungeon, raid ve world event/boss ları düşünmek bile istemiyorum. ?

ek: neyse en azından wow classic gazı ile ona başlamadım. bunu oynamak beni eğlenirir ?

Densiz tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalım, umarım ilerde bir şeyler yaparlar eski oyuncular için. Var olan content beni bir yıl rahat götürür gibi duruyor.

Fakat adamları hikaye yönünden takdir ettim. Bitmiyor resmen. Tek kişilik oyunlarda böyle hikaye hikayelere denk gelemiyoruz.
ek: ana hikayeyi bitirip, pof a geçtim. Hotu yapmadım henüz. Binekleri toplamaya çalışıyorumda ?

Densiz tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

https://www.guildwars2.com/en/news/a-message-from-mike-obrien/

Kurucu üyelerden en son Mike kalmıştı. Oda ayrıldı Anet'den. Kendi şirketini kuracakmış. Hatta adıda ManaWorks. Reddit'de bulmuşlar şirketi. Bütün eski orjinal Guild Wars devlerini toplamış adam yanına. Umarım Gw1 tadında bir corpg veya mmorpg çıkarabilirler tekrar.

https://mana.works/About.html

8 kişiler toplamda. Hepsi beraber ayrılmış aynanda.

Ncsoft artık gittiği yere kadar living storylerle götürmeye çalışır oyunu. Heryerde batan gemi diyorlar oyun için yazık...

yazuach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu oyunun yapımcılarının benim açımdan yaptığı en büyük hata neredeyse tüm enerjilerini living world zımbırtısına aktarmış olmaları. 2k saatten fazla oynadım, living worlde 10 saat bile harcamamışımdır. Oyunun %80'ininde WvW'de kendi kombatımı kovalıyordum. Geri kalan %20'de eşle dostla dungeon, zergle WvW az biraz sPvP vs. Guildwars title'ının hakkını hiçbir zaman veremediler. Büyük PvP guildleri oyunu terk ettikten 2-3 yıl sonra GvG vari içerikler sunmaya başladılar. PvE communitysinin bir bölümü oyunu terk ettikten sonra raidler gelmiş anca. Yeni çıkan ek paketleri hep bir umutla inceledim, aradığımı bulamadığım için almadım. Living worldünüz batsın!

Arondrin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim açımdan da Lion's Arch dışında harita yapmış olmaları. Oyun süremin %90 ı Lion's Arch da tp önünde harcadım.
asdf

şaka bir tarafa, lw direk farm işi. Açık haritada hızlı farm yapma imkanı sunuyor. Bir comm arkasına takılıp gidiyorsun. Bot gibi farmını yapıp bitiriyorsun ? Gerekli gereksiz bilemem. O zamanlar oynamadım. Fakat gold kasma yönünden iyi bir alternatif olmuş.

--

@yazuach

mmo ya kafa patlatcaklarını sanmıyorum. Ancak warframe in mmo versiyonu, arpg havasında denerlermiş gibi geliyor. Bütçe sorunu çözüp, ekibi 100 e katlasalar bile mmo riskini almazlarmış gibi geliyor. Umarım yanılırımda güzel bir şey ortaya çıkartırlar.

Tek bir beklentim var, oynanış gw2 kalitesinde olsun. Hatta tab targetı daha bile azaltabilirlerse sevinirim. Şu oyundaki dövüş mekanikleri bana çok iyi geliyor. Buff / debuff mekaniği olsun, skillerin menzili dışında da basılıyor olabilmesi, tab targeta seviye atlatmalrı, skillerin ortasında hedef değiştirebilme imkanı (bknz:"Allow Skill Retargeting")   benim en çok sevdiğim özelliklerinden.

 

 

Densiz tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok mmo takıntım yok valla corpg çıkarsınlar daha çok sevinirim. Hem geliştirme süreci hem devamlılık açısından ufak bir şirketin çok daha rahat altından kalkabileceği bir tür. Guild Wars kadar zevk aldığım ve uzun süre oynadığım bir kaç mmo var sadece. Guild Wars 2 yanına dahi yaklaşamaz. Hala girip oynuyorum arada. Oyun zerre güncelleme almadığı halde bunca yıl sonra hala oyuncusu var. Bir oturup düşünselerdi keşke bu adamlar niye ısrarla ilk oyunu oynamaya devam ediyor diye...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 saat önce, Densiz dedi ki:

benim açımdan da Lion's Arch dışında harita yapmış olmaları. Oyun süremin %90 ı Lion's Arch da tp önünde harcadım.
asdf

şaka bir tarafa, lw direk farm işi. Açık haritada hızlı farm yapma imkanı sunuyor. Bir comm arkasına takılıp gidiyorsun. Bot gibi farmını yapıp bitiriyorsun ? Gerekli gereksiz bilemem. O zamanlar oynamadım. Fakat gold kasma yönünden iyi bir alternatif olmuş.

 

 

Bana hitap etmese de living world sistemini getirmeleri kötü birşey değil tabii. Ama adamlar bütün oyunu bunun üzerinden kurmaya başladılar ona gıcık oldum. Mesela oyunun başlarında hardcore WvW oynarken neredeyse hiç para kazanmıyorduk. sPvP'de takılanlar direkt üvey evlattı hatta. Bunları ayarlamaları çok uzun zaman aldı. 2k saat oynamama rağmen 300 küsür gold yapabildim ben mesela legendary işine falan hiç girmediğim halde. Hatta onun bi 100 goldunu da oyuna bir ay ara verip Darkfall Unholy Wars oynarken yapmıştım Lion's Arch'da tp'de :D. Gerçi her class'dan level 80 karakter yapmamın ve bunların hepsine full item set çekmemin de bir etkisi olabilir bu işte. Ana karakterlerimin 4-5 set armorı vardı mesela. Millet living world'de paraya para demiyormuş hakikaten ama ilgi meselesi işte. Bu saatten sonra herhalde WoW gibi Vanilla çıkarırlarsa geri dönerim. D/D thief oynamayı özledim. Forumdan Crescent'le ik itane D/D thief yapmıştık, çok tanky değilse önümüze gelene tek atıyorduk aynı anda girip WvW'de. Crescent saykosu 5 tane adamı tek başına kesmişti hatta D/D thiefle. Unutmadan, ascended setleri de batsın ?

Arondrin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

tam newbie yorumu yazmışım ziğğra yazdığımı yuttum. grifon ve commanderlığa kadar götürdük işi. adamların da günahını almışım yine ziğğra lws başladığı zaman login olursanız beleşe geliyor zaten. newbieler varsa iletişime geçebiliriz millete run yaptırmak gibi hobilerim var artık. hp mp event treni kuruyoruz.

auric basin'de saatte 50-70 gold civarı kasıyoruz. trophy chest material derken miktar bu kadar oluyor genelde. leg işine girmeyeceğim için para sıkıntım da kalmadı. hoşuma giden lws chapterları aldım. beetle'ımı grifonumu commander tagımı aldım sosyal casual gibi takılıyorum.

 

skin falan kovalıyorum artık. arada fractal' giriyoruz kafa yemek için.

sylvanas tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...