Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kar Dpt. Devam


Absolut

Öne çıkan mesajlar

Haftada bir duş alanı ban pls

Ben her gün duş alırken karantinada iki günde bire düşeyim dedim, onu bile yapamadım. Arada gün atlıyorum anca, haftada 5'e falan düşürdüm anca dönem dönem. O da artık olmuyo havalar ısınınca.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Keywordler; solar minimum 2020, sun lockdown, güneş kilitlenmesi

Güneş 11 yıllık döngülerle tatile giriyor, aktivitesi azalıyor. Şu an son 100 yılın en şiddetli solar minimumu. 

Bildiğimiz yaz yok bu sene, önümüzdeki kış çok soğuk olacak. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Solar minimumun iklime şöyle bi etkisinin olabileceğini öne sürüyorlar; minimum sırasında güneşin manyetik alanı daha zayıf olduğu için kozmik ışınlara (güneş sistemi dışından gelen enerji yüklü parçacıklar, supernova kalıntıları vs) daha daha az etki edip dünyayı daha az koruyor, bu kozmik ışınlar yine ozon tabakası tarafından yakalansa da iyonizasyon kaynaklı bulut oluşumunun artmasına neden oluyorlar.

Bu tez doğruysa solar minimumlarda bulutlar yüzünden daha az güneş enerjisi dünyaya ulaşıyor ve havalar genel olarak soğuyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasa mayıs ayında bunun haberini ilk yaptığında yüz küsür gündür güneş yüzeyinde herhangi bir patlama olmadı solar minimuma girdik diyor. Sonra thesun gazetesi mini buzul çağı geliyor depremler olacak volkanlar patlayacak diye haber yapınca başka bilimsel kaynaklar sakin olun bu şekilde bir iklim değişikliğine neden olmaz diye açıklama yapmak zorunda kalıyor. Temmuz ayında kar yağdığı olmuş, hiç yaz olmayan seneler olmuş. Yani nasıl bir etki yapcağı tamda belli değil zaten tam ne zaman başlayacağıda hesaplanamıyor. Ama solar minimumdan sonra gelen kışların hep çok sert geçtiği ve derece düşüşleri gözlenmiş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani belkide o zaman için söyledikleri 10 yıl erken olcak. 

Benim esas kafamı karıştıran kozmik ışınlar geliyomuş dünyaya şu an bu olay yüzünden. Öğlenleri balkona güneşlenmeye çıkıyorum çıkmasam mı özel güçlerimi felan aktive etmesin durduk yere. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...