Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AD&D 2nd Edition Blog'um


geekfart

Öne çıkan mesajlar

Reklam gibi olacak ama para filan kazanmıyorum. Tamamen zevk için yazıyorum ve yazacağım. Daha çok yeni ve çok kişinin haberi yok. İleride içeriği zenginleştirebilirsem çok sağlam olacak gibi. Şöyle anlatayım;

Bilge Rakun AD&D 2nd Edition Blogu
http://bilgerakun.blogspot.com

Yazılarım genelde haber amaçlı değil, sistemi ve evrenlerini öğretme amaçlı. En fazla oynadığım oyunlardan tecrübe edindiklerimi yazıyorum. Şimdilik pek yazı yok, dediğim gibi çok yeni. Farklı bölümler de var blog'un içeriğinde onları da sıralayayım;

Kılavuzlar:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/klavuzlar.html

Yazdığım çoğu yazı bu sayfada da yer alıyor. En azından şimdilik. Kılavuzluk eden yazıları eğer seri halindeyseler burada başlıklar altında listeliyorum. Böylece önceki kayıtları filan karıştırmanıza gerek yok.

AD&D 2nd Edition Yayınları:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/ad-2nd-edition.html

Burada ileride hazırlayacağım ve 2nd Edition'da kullanılan tüm materyallerin ayrıntılı bilgileriyle bir listesi olacak. Ama uzun bir iş, erteledim şimdilik.

Türkçe Kaynaklar:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/turkce-kaynaklar.html

Türkçe dilinde erişebileceğiniz bütün kaynakları bu bölümde listeledim. Kural kitapları, romanlar ve filmler var. Bu kaynakların çoğu uzaktan ya da yakından 2nd Edition ile ilgililer. Basım tarihlerine göre kronolojik olarak listeli olduklarından okuma sırasını belirlemede de kullanılabilir. Ama Türkçe basım tarihine güvenmeyin derim.

FRP Toplulukları:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/frp-topluluklar.html

Ülkemizde az sayıda bulunan ve güncel olan bütün FRP toplulukları burada listeli. Şimdilik değil belki ama adını duydukça ve zamanım oldukça ekliyorum. İletişim bilgileri, facebook grupları ya da web sitelerinin adresleri de burada bulunuyor.

FRP Etkinlikleri:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/frp-etkinlikleri.html

Yakında yapılacak olan masaüstü FRP'yle ilgili bütün etkinlikler burada listeli. Belli bir şehir ya da bölgemiz yok, nerede ne oluyorsa buradan kontrol edebilirsiniz.

FRP Mekanları:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/frp-mekanlar.html

Artık çok çok az sayıda bulunan ve masaüstü FRP oynayabileceğiniz mekanlar burada listeli. Eskiden daha fazlaydı bu yerler. Nerede oldukları, tanıtım yazıları ve web site adresleri de bulunuyor.

Haftalık FRP Grubu:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/haftalk-frp-grubu.html

Yeni başlattığım bir proje. Her hafta aynı gün aynı saatte (değişebilir de tabii) buluşup FRP oynuyoruz. Daha yeni ilk oturumumuzu yaptık, gayet eğlenceli geçti. Haftaya aynı kişilerle devam ediyoruz yalnız ekip ya da karakterler değişedebilir. Ne zaman olursa olsun eğer oyuna katılmak istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz. Bir çaresine bakarız.

Blog Sözlüğü:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/blog-sozlugu.html

Blog yazılarımda genelde 'Dwarf'u 'Cüce' diye çevirmek yerine öylece tırnak işaretleri içinde kullanıyorum. Çünkü Türkçe'sinin zaten kullanılmadığını biliyorum. Bu bölümde kullandığım terimlerin Türkçe anlamlarını ve açıklamalarını bulabilirsiniz. İlk cümlede direkt çevirileri bulunuyor. Sonraki cümle ya da cümleler (varsa eğer) açıklaması yazıyor.

Dice Roller:
http://bilgerakun.blogspot.com/p/dice-roller.html

Ben hiç böyle bir duruma düşmedim ama ne olacağı belli olmaz. Üşeniyor bile olsanız bu bölümdeki zar atma aparatını kullanabilirsiniz.

Bütün bu bölümlerde blog üzerinde eğer yanlış, eksik, değişmesi ya da eklenmesi gereken bir şey görürseniz bana haber verin.

Ayrıca bu işe gönül vermiş çok az insan olsa da eğer siz de yazı yazıp blog'a katkıda bulunmak istiyorsanız bana mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında yorum ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Yalnız düz kötüleme yerine yapıcı fikirler her zaman daha iyidir. Onun dışında 2nd Edition'la ilgili fikirlerinizi yazın zaten istediğiniz gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...