Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Audiophile'lığa giriş ve gerekli ekipmanın temini


Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

3 tanesini dinledim. Madem odyofillere sorulmuş, 1 daha dengeli, 2 ve 3 fazla parlak geldi. ?

Bu arada youtube 480p'nin üzerinde ses kalitesi degismiyor.

Ha odyofillikle de şöyle alakası yok, odyofiller müzigi dogal, kaydedildigi gibi dinlemek ister, elektronik enstrumanın gerçegini çok iyi taklit etmesini degil, kendi sesinin kayıtta ve çalımda oldugu gibi duyulmasını ister.

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de oyumu nord'dan yana kullanıyorum, ama GERGE'nin dediği gibi bu öyle "çünkü p değeri 1 daha fazla" gibi anlatılabilecek bir şey değil. piyanoların kendileri de birbirine göre daha parlak olabilir piyanoya, duruma ve ortama göre zaten. ama gerçeğine en yakını o geldi.

daha iyi kelimelere dökebilecek biri varsa o da @Gimli reyizdir forumda herhalde.

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Mino dedi ki:

Dijital piyanolarda tını biraz zevk meselesi, Nord'un piyanolarında tel titreşimi ve pedal sesi ayarları var, yüklediğin sample kitine göre detay artıyor. Onun Yamaha ve Roland karşılığı CP ve RD serileri gerçi. Kawai'de de MP serisi var. 

sorduğum soruyla alakasız gerçi ama,
bir süredir bu orgları piyanoları inceliyordum. Yamaha PSR SX700 çok sağlam bir modele benziyor, bir Yunan-Türk / Celtic / Balkan / Latin paketleri de yükleniyormuş, ama fiyatı 9500 TL. Korg PA1000 beraberinde Türkçe pakedi ile de geliyormuş, ama onun da fiyatı 13500 TL. Buradaki Nord Stage 3 25750 TL.
Yamaha PSR A350 seçtim ben de, 2500 TL'ye gelecek. kit felan yüklenmiyor buna sanırım ama Yunan, Türk ve oryantal paketleriyle birlikte geldiğinden, benim gibi profesyonel iş yapmayacak birisini gayet iyi tatmin eder gibi duruyor.
sample kitlerinin ne kadar detaylı olduğunu bilmiyorum da, cihaz amatörü eğlendirir gibi geldi ?
 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, GERGE dedi ki:

Yanlış yapmışsın, 61 tuş bu. 88 tuşlu bir şey bul bence, yok yakınken iptal et siparişi. En azından damper takıp piano öğrenmeye de çalışabilirsin böylece.

Ne iyidir bilmem ama.

 

"recreational" amaçla aldım ya, grand piano yerine geçsin veya profesyonel amaçla kullanayım diye değil. Türk melodilerini destekleyen ve 2500 TL'ye satılan bunu buldum.
profesyonel kayıt felan yapmam gerektiğinde Yamaha CVP-805, Nord Grand, Korg G1 gibi bir model alabilirim, şimdilik ihtiyaçlarımı karşılayacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selam odyofiller. şimdi benim 5.1 surround bir sisteme ihtiyacım var. ve belki de birkaç ekstra şeye, bilemiyorum. 

istediklerim:

-5.1 olacak işte, gerçek surround

-dolby atmos destekleyecek

-mümkünse ekstra kart/dac/amp gerektirmeyecek (doğru terimi bilmiyorum, anlayanlar anlamistir). dahili bir şey takmam çok zor waterloop pci slotlarinin tam üzerinden geçtiği için, ama mecbursa harici düşünebilirim. harici olacaksa aynı anda kulaklıkla da kullanabileceğim bir şey olmalı, zırt pırt sürücü sorunu çıkarmamali. mümkünse anakartla kullanmak istiyorum, ses için alakalı özellikleri sunlarmis:

Realtek® ALC1220 codec

ESS9018Q2C chip

Support for Sound BlasterX 720°

High Definition Audio

2/4/5.1/7.1-channel

Support for S/PDIF Out

-ne kadar az kablo o kadar iyi. özellikle arka uydularda. bunun için ek masrafa açığım.

-mahalleyi yıkacak subwoofer vb. bir ihtiyacım yok, makul bir güçte olması yeterli.

-mümkünse referansa yakın ses verebilecek veya ayarları ile nötre çekilebilecek. kaydeden studyolar referans monitorleri ile çalışıyor nihayetinde, onların niyetledigi şeye yakın bir şey duysam iyi olur. çoğu izleyici hayvan gibi basli sistemler kullandığı için inanılmaz önemli de değil ama. 

-fiyat birincil endişem değil ama gidip on binlerce lira vermek de istemiyorum tabii. 

-halihazırda türkiyede satılıyor olması, vaktim biraz dar. zaten kargolar da çalışmıyor pek yurt dışından bu aralar. 

-ikinci el olamaz, sıfır olmalı. 

amaç: dublaj kayıtlarının kanal/miksaj/mastering/surround/oyuncu seçimi/ses tutarlılığı-yüksekliği vb. teknik yönlerinin izleyici gözünden kalite kontrolünü yapmak. 

fikir verenlere teşekkür ederim şimdiden. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadım hem 5.1 surround hem referans ses falan?

Media pc gibi bişi yapıcaksan, surround istiyorsan. AVR kullanabilirsin. 2 3 nesildir vr çıktıgından beri ekran kartları ses konusunda gayet başarılı en eski geforce7xx serisi bir ekran kartın varsa hdmi ile avr baglayabilirsin. USB daclar genelde müzik dinlemek için yapıldıgından surround ses çözmezler.

Tam olarak ne iş yapacaksın anlamadım da o amaçladıgın bence ses bizim dinledigimiz formatlara encode edilmeden önce yapılıyordur bence.  Dolby digital dedigin zaten bildigin mp3ün 6 kanallısı, hangi teknik kontrolü yaparsın ki bununla?

 

AVRlerin çogunda room correction var ama model düştükçe room correction algoritmaları da ucuz versiyonlara düşüyor. Kaldı ki en iyisini bile alsan onlar yansıma kontrolü ile farklı hoparlörlerin ton eşlemesini yapıyor. Ha bi de mesafe ölçümü en fazla. İzleyici gözünden studıo da yapılan işin kalitesinin kontrolünü anlamadım ben açıkcası. Konu ile ilgili teknil bilgin az, ikinci el istemiyorsun, 10bin tl harcamadan studionu yaptıgı işin kontrolünü yapacaksın? Hakikaten anlamadıgımdan soruyorum hollywood da falan degil dimi bu studio?

 

Evde böyle bi iş yapılıyosa biz de yapalım?

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sırayla gideyim, referans derken stüdyoda niyetlenen şeklini kastettim. sonuçta belli ölçütlerde kayıt yapılıyor, ben gidip atıyorum EQ'da basları kökleyip dinlersem "aa çok baslı" derim doğal olarak. bunu yaşamamak açısından söylemiştim.

ekran kartı ipucu için teşekkürler, 2080ti kullanıyorum şu an, AVR olayını bir inceleyeyim.

"teknik" deyişimden fazla ileri bir şey anlamışsın abi, kastettiğim şey şu: filmin orijinalini izle, dublajlı halini izle. çeviri gibi unsurları görmezden gelerek diyaloglar için izleyici gözüyle dublajın genel kalitesine dair yorum yap. benden istenen bu. örnek: adamın sesi x noktasında fazla muffled, 34. dakikada sağ arka kanal tamamen düşmüş ses yok vb. bu tarz şeyler. ortalama seyircinin de fark edeceği eksiklik ve aksaklıklar yani, ötesi değil. ve sadece dublaj kapsamında, filmi yapanla ilgisi yok. SFXler zaten aslından geliyor, dublajın dokunduğu yerlerle benim işim. sürecinin kendisine hakimim ancak donanım konusunda bilgim yok işte, bu yüzden yardım istedim. bunu yapabileceğim bir ses sistemi istiyorum.

stüdyodan kasıt dublaj stüdyosu, film stüdyosu değil. dolayısıyla hollywood falan değil tabii ki ehueh. on bin tl harcamak istemiyorum demedim, on binlerce dedim ? ucuza oluru yoksa vereceğim yani yapacak bir şey yok. derdim minimum masrafla kurtulmak değil yani, hakkı neyse odur. onu yazmamdaki mantık şuydu, 150k'ya sub-zero buzdolabı da var sonuçta ama gidip almıyoruz elzem değilse. hiçbir şeyinden anlamadığım için fikir istemedim, burada senin gibi benden daha iyi anladığından emin olduğum insanlar var, o yüzden yazdım.

evde yapılan bin tane iş var, spesifik olarak bu daha önce yapılıyor muydu ben de bilmiyorum açıkçası. zaten ana rolüm değil, benden de yeni istendi. istenen spesifikasyonda güzel bir şey peşindeyim ben de, o da 5.1 surround with dolby support yani. gidip stüdyolara danışamıyorum çünkü conflict of interest oluyor, buraya da kabak gibi yazamıyorum başka sebeplerden ötürü.

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...