Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) (Mangadan spoiler vermek yasaktır)


Walrus

Öne çıkan mesajlar

  • 7 ay sonra ...

ya o kadar tiksinmişim ki hikayenin finalinden şu son iki bölümü izlemedim aynısının yapıldığını okuyunca burada.

manga başlığında çok yazdım ama burada da yazayım neden nefret ettiğimi, wot aşağıda, @Saeros da sormuş:

Spoiler

bu hikaye bayağı alegoriye döndü timeskip'ten sonra bir kere bunu netleştirmek lazım. o fantezi setting'ini okurken birdenbire yahudilerin yaşadıklarını importladı. üstüne emperyalizm ve kolonizm koydu, bir kere orada hikayenin canına okundu. öldü o eski konu, bambaşka birşey geldi, ben orada direkt soğudum. yetmedi üstüne game of thrones mind control, time travel da koydu, daha da berbat etti. eklenen herşey daha da berbat etti, finale gelmeden önce zaten komedi meme tier'deydi hikaye. adam kendi editör yardımı olmadan darbe arc'ını bile kendi başına bitiremediğini, içinden çıkmadığını itiraf etmişti yıllar önce, hikayenin bitişi yaklaştıkça gitgide saçmalayan yeni konseptler ithal etti ve o kadar sırıtıyor ki. düşünün yani emperyal britanya o kadar yetişkin titanı varken 3 tane çocuk yolluyor israil'i kolonileştirmek için. inanılmaz cringe braindead hikaye ya son kısmı, çok örnek var böyle. neyse finale geleyim.

şimdi eren'in planı (total soykırım veya kısmi soykırım) bir kere toptan kabul edilebilir değil. hani "dünyayı yokedeyim sadece yahudiler kalsın" da, "dünyanın %80'ini yokedeyim kalan %20 ile barış yapıp öyle devam etsinler de kabul edilebilir değil, hani fiktif bir dünya için bile değil, kaldı ki RL alegorisinde hepten saçmalık. düşünün yani israil ile ingiltere savaşıyor diye israil BÜTÜN DÜNYAYI nukelüyor biz dahil. yani hitler çarpı 1000 filan gibi bir canavarlık, o noktada hikayenin bir de son sayfalarda utanmadan "barış oldu artık herşey yolunda" anlatımına girmesi, o hitler1000'i barış güvercini yapıp uçurması filan.

adam gidip watchmen bitişi gibi birşey yapmaya çalıştı ama orada milyarları kurtarmak için milyonları öldürmek gibi bir plan vardı, hani greater good diye bir argüman yapılabilecek bir durum da yok. ki orada bile bir kişinin çıkıp "hayır ben bu şiddetten doğan yalandan barışı kabul etmiyorum" deyip sabote ettiğini görüyoruz ki hikayenin zirvesi zaten onun bunu sabote etmesi. burada bizim BÜTÜN EKİP bu küresel soykırıma karşı güya savaştıktan sonra meyvelerini sahiplendi, herkesin keyfi yerinde, ok yani milyarları öldürdün ama sağol eren:

gmhzbbap16591.png

bu ironik hani gülünsün diye ama aynen olan şey bu, hikayenin absürdlüğünün mükemmel özeti. hitler sayesinde israil kuruldu, yahudilere ebedi bir victim kart açıldı, vs vs milyonlar öldü ama sonraki nesiller ekmeğini yiyecek. hani bu kadar beyinsiz bir netice "pax erenicus". benim gözümde bütün hikayede sona sağ kalan cast'i de zehirledi bu. o sona kalıp keyif çatan 'barış elçisi' ekibi komple sildim defterimden. önceki kısımlarda ölenlere üzülürken final itibariyle ölenler adına sevindim, onlar en azından kaybetmemiş oldu saygınlıklarını. bu isayama 10 yıl sonra aç kalınca tite kubo'nun bleach'i reslediği gibi reslemeye çalışırsa benden komple pas, ne ölmüşler ne kalmışlar hiçbiri umrumda değil.

ha bu arada israil ve yahudiler kelimelerini filistin ve filistinliler diye de değiştirebilirsiniz hani "evet israil için dünya ölsün" diye düşünen varsa. putin'in "rusya'nın olmadığı bir dünya olmasa da olur" kafası hepsi. samson doktrini kafası.

keşke time skip'te okumayı bıraksaydım, öncesinden de soğuttu çünkü bütün o charlara duygusal yatırımın vardığı nokta hepsinin güme gittiği bu tren kazası.

p.s: o son dövüşler filan da o kadar kötü ki yani toptan berbat. bahsetmeyi bile unutmuşum silmiş kafam tamamen.

Sam tarafından düzenlendi
  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok dandik bitti...

manganın son bölümlerini de okudum. harbiden çok bir şey değişmemiş. BİZ 1 SENE NEYİ BEKLEDİK?!?! demek istiyor insan illa ki... attack on titan hikayesi ilk sezonlarda bitip attack on humanity e döndüydü zaten son sezonlarda. ama bu bitiş? 

Spoiler

hiç bir şey çözmeyen şekilde bitti. hani bari git bütün insanlığı yok et %80i temizlemişsin zaten %20 kalmış zaten geriye onu da öldür, rahat rahat yaşa? savaş yok, sen de yaşıyorsun, üreyip çoğalın istediğin gibi. neyin kahramanı oluyor kalanlar? tüm non-titan ırk ölse kalanlar zaten kahraman....

hani dr strange'deki gibi milyonlarca yol aradım kazanmamızın sadece tek bir yolu var muhabbetini yaşatmaya çalışılmış gibi olmuş da ortada kazanan yok?! ortada santranç oynanırken gelip masayı devirmekten farkı olmadı bu olayın.

yani sırf şu sahneyi gerçek yapmak için:
Ftl1VNuWcAAA5Ye.jpg

"tüm titan özelliklerini yok ettim xD dünyadan titanları temizledim" demek için zorlanmış bir final izledik resmen.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

manga'da nasıldı çok hatırlamıyorum ama burada onu da değiştirmeye çalışmışlar sanırım

Spoiler

sizin için ada için vs yaptım demiyor direkt aptal olduğum için yaptım, aptalın eline böyle bir güç geçerse sonu böyle olur işte diyor. bi de özgürlüğün kölesiyim muhabbeti var yanında.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...