Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) (Mangadan spoiler vermek yasaktır)


Walrus

Öne çıkan mesajlar

Yeni bölüme az kaldı arkadaşlar bakalım bu sefer vücut sıvılarımızı tutmayı başarabilecek miyiz

Sam

Spoiler

Abi bu namussuz marley, adamlara deli gömleği giydirip deve dönüştürüp hava bombardımanında bomba niyetine kullanıyor. Nasıl oluyor da bu alçak düzeni savunabiliyorsun? Adamlar WWII almanya tier faşolar

Ama hiç merak etmeyin kardeşlerim! EREN JÄGER bu adi dünyayı parçalamaya geldi!!

 

Gizli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

abi ben sasha ile gabi'nin göz göze geldiği an açılmış olan kocamaaaan death flag'i fark edememiştim ya. şok oldum izlerken lol

hayır sasha da tam waifu kıvamına gelmişti ?

zeke ile eren nasıl bi pazarlık yaptılar neler oldu bilmiyorum ama inşallah serinin sonunda eren'i falco yer. hak ediyor çünkü. bir bir öldürtecek güzelim charları.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Gizli

Spoiler

japonlar da katanayla adam kesme yarışması yaptı, gene de "oh ne güzel hiroşima ve nagasaki nukelendi" demiyoruz. japonya'nın yaptığı pisliklerin truman'ın daha büyük pislik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. haklıyken haksız olmak böyle bir konsept işte. gidip bütün şehir yerle bir oldu, o kadar sivil öldü ve bütün yaptıkları bütün dünyanın ortak aggrosunu çekmek. pearl harbor gibi yanlış hesap. marley süper pis ama ciğer kardeşler en pis.

al bak işte jean'ın dediği gibi eren yüzünden öldü onca badireyi atlatan güzelim saşa. ve eren dangalağı bunu kendi kafasından yapmış, ülkenin yaptığı bir plan filan değil. sırf onu kurtarmak için bu kadar insan öldü bizi ekipten dahil. al zeke'i vur eren'e işte iki kardeş birbirine çekmiş. levi ziki keser umarım sonra. erwin danço'yu unutmadık, "was just a prank bro" sökmez.

gabi'yi de zeplinden atardım ben direkt sormadan, neden mani oldun jean ah.

feca7b756726a7ce1e5a3cc246a11951.jpg

rest in potatoes ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence sam haksız gene. çünkü ortada çaresizlik var.

Spoiler

adaya füze attılar yetmedi, şimdi de taramalı füze atalım konuşması yapılıyordu. sonu yok bu işin, kendi çapında adada yaşayan insanlara saldırıyosun zaten. iyi hadi ölelim de tüm olaylar bitsin diyecek hali yok ya. 

en iyi savunma, saldırıdır. savaş alanında yaşamanın acısını yaşamış birisi eren, alan değişikliğini karşı tarafa götürmek aşırı mantıklı. çene titanı alamadı ama elde edilen başarı bence baya büyük. 

bir de eren kendi başına hareket etmiş gibi de değil aslında. Zeke reisin payı büyük sanki. Armin desen başkasının yüzünden maske yapmış geziyor...

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Oce4n

Spoiler

“gönderdiğimiz filolar adadan geri dönmedi” diyorlar üstüste, gözünüzün önünde armin donanmaya tek attı. ne yapacaklar adaya, kendi başkentlerinde mağlup düştüler bir bölümde. en iyi savunma filan klişenin önde gideni, en iyi savunma savunmadır hele hele ada devletiysen ve çıkarma yapabildikleri tek bölgede colossal titanla nöbet tutabiliyorsan. yıllarca savunmuşlar zaten belli ki. şimdi gidip aggro alıp boşu boşuna ölmek dışında bir işe yaramadı eren’in fetöcü hareketi.

bu başarıysa pearl harbor da başarı o halde, o kadar gemi battı lol. sonra sillenin kralını yediler aggrolayınca. adanın bütün esprisi marley’in aptal bir black ops saldırısı dışında kimsenin sallamamasıydı. şimdi herkesin düşmanlığını kazandılar yok yere. izlanda’nın gidip londra’ya saldırması gibi zihni sinir planı tam.

eren ve zik işte tam gebertilmesi gereken iki char şu noktadan sonra. al birini vur ötekine demişim. fetöcü kardeşler devletin içine sızmış.

armin başka, yelena diye başka yeni bir char var galiba onunla karıştırdınız gene geçen sayfalardaki gibi.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

yalnız şöyle bir durum var, bizimkiler saldırmadan önce zaten tybur herkesi ikna etmişti adaya saldırmaya. hani bir savunursun iki savunursun, ama daha önceki bölümlerde de konuşulduğu gibi teknoloji ilerledikçe titanlar geçerliliğini yitiriyor, ve bi noktada o adayı sileceklerdi yeryüzünden

 

iyi ki saldırdılar ohh herkesler öldü demiyorum ama iki ucu boklu değnek, zaten bu sezon savaşın ne pis bişey olduğunu gösteriyorlar sürekli

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Saeros

Spoiler

hani öleni kalanı bir yana koyalım da elde ettikleri birşey yok, kendileri bu bölümde “zaman kazandık” dedi. pearl harbor gibi işte amiral yamamoto da “6 ay iyi gideriz sonra o tersaneler çalışmaya başladı mı gg” demişti.

teknoloji namına ellerinde birşey yok şu anda işte adaya karşı, ha gelecekte atom bombası mı olur ne olur ama hayaller üzerinden “ilk biz vuralım” işine hayhay dersem o zaman netanyahu’nun iran bombalama planlarını da desteklemem lazım. yokum ben o mantıkta şahsen. dediğin gibi anime zaten gerçek dünyaya bağladı time skip ile zaten, mankind vs giant zombies gibi iyi kötüye karşı ölüm mücadelesi denecek noktadan çıktığı için olay değişti.

mangaka da herhalde “peki hep böyle diyordunuz hadi bir de bu cepheden bakın” diye çevirdi zaten perspektifi time skip sonrası bu şekilde işte ki “EREN ÖLDÜR HEPSİNİ” diyenler boşa düşsün diye. ben şahsen sevmedim zaten bu yüzden time skip sonrasını ama madem böyle yapmış o zaman durum değişti. gabi, reiner filan hepsini silme yoketsinler np ama adanın dışında çok daha büyük nüfuslu başka bir dünya var. sen gidip bunlara kafadan dalarsan o zaman benim gözümde zaten bitti ahlaki haklılığın. o zaman israil’in bütün pre-emptive savaşlarına da okey demem lazım. bütün bu eldia zaten israil göndermesi büyük ölçüde.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lan tam yazıyordum internet kesildi, sayfa da DNS bilmemne sayfasına dönüştü tüm yazdıklarım gitti sdhfgs

Spoiler

Sam iyi güzel diyorsun da sayroz'un da dediğini gibi dünyanın kalanı adaya saldırmaya zaten ikna olmuştu erenin saldırısı gerçekleşmeden önce

Bir de Eldia, israil'in tasviri değil. Kol bantları falan aynı haklısın da. Eğer ibraniler atom bombasını diğer milletlerden 1000 yıl önce geliştirip dünyaya egemen olsalardı. Ardından, Kral Süleyman halkını yeni zelanda'ya toplayıp maji falan yapıp hepsinin hafızasını silseydi. Nazi Almanyası da düzenli olarak adaya saldırıyor olsaydı işte o zaman aynı olurlardı. 100 yıl boyunca neden savaştıklarını, neden öldüklerini bile bilmeyen insanlar gerçeği öğrenince bir zahmet karşı saldırıda bulunsunlar. 

Hayır savaşçıların saldırısı olmasa duvarların ardında habersiz yaşayıp gideceklerdi zaten. Cuck kralları saldırmayı falan planlamıyordu. 

Ben asıl suçluların reiner, annie ve berthold olduğunu düşünüyorum zaten. Gerçeği öğrendikten, kendilerine anlatılanların yalan olduğunu anladıktan sonra görevlerini bırakıp her şeyi erwin'e anlatabilirlerdi mesela. Hatta eve dönüp eldia birliği falan örgütleyebilirlerdi bile belki ;ama onlar üç maymunu oynamaya devam ettiler.

Bu animede gaz yerler çok heyecanlı olduğu gibi duygusal yerler de burnun direğini sızlatıyor. Sabah sabah durağanlık çöktü üstüme. Sasha'yı da son birkaç sezondur baya seviyordum ?

Zeke'ye şaşırdım yalnız ama aslında böyle olacağının sinyali verilmişti. Savaşçılarla bir odada konuşurken "odada marley'li yok hiç, rahat olabiliriz" gibi bir şey diyordu. Marley gavatları da telsizden dinliyorlardı hatırlarsanız

 

Sırık armin değilmiş ya la sdf

 

Gizli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Gizli

Spoiler

orada maksat adaya saldırtmak mı yoksa komutanla arabadaki konuşma gibi kumpası ortaya çıkartmak mı, işler karışık. bu bölümde kesin olan şey gördüğümüz eren kendi başına pre-emptive strike yaptı, bütün paradis adasını savaşa sürükledi. böyle bir kararı adanın hükümeti verebilir, eren gibi dangalak çocuklara bırakılacak iş değil. zaten zeplinde görüyoruz işte bir kısım fetöcü tipler "YENİDEN İMPARATORLUK OLDUK YİHUUU" diye coştu, bizim eski topraklar üzgün ve kızgın. oradan anlayın yani olayı.

eldia bugünkü israil gibi işte, o 'rumbling' dedikleri kralın tehididi israil'in nükleer samson doktrinine gönderme birebir. "bize saldırırsanız hepinizi yokederiz tamamen, kimseyi bırakmayız" hesabı. "gerçek dünyayı birebir koyup adını değiştirmiş" demiyorum zaten, adam belli konseptleri alıp bunu hikayeye uygulamış. warhammer veya conan'da doğrudan gerçekten alınan şeylerin sonra fantezi konusuna oturtulması gibi.

marley beyinsizlerinin o saldırısı işte emperyal ingiliz kafası, hem adanın kaynaklarını hem titanları alıp kullanacaklardı güya, ellerinde patladı beyinsizlerin. hem akılsız hem ahlaksızlar. bizimkiler üstlerinden geçti işte yanlış hesap bağdat'tan döndü.

saşa'nın iki katili var işte biri geber gabi. öbürü de eren. adada durup saldıranları halledeceklerdi, zeplin de edinmişler bir şekilde. eskisi gibi 17. yüzyıl teknolojsi takılmıyorlar belli ki.

ayrıca kabahati zik'e yüklemeye de karşıyım. eren "kandırıldık affet halkım" mı diyecek.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Ya bir de elinde tüfekle sana koşan birini çocuk diye vurmamak nedir ya Lobov? Bak Jean'a gebeş'i mıhlıyordu direkt. Falco'nun rasyonelliği bile gebeş'in fevriliğini dengeleyemiyor.

Bir de bu ülkeleri yunan şehir devletleri gibi mi düşünmeliyiz? Tersaneyi patlattık, zamanımız var deniyor; Marley'deki tek tersane, liman orası mıydı?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

yok ama yine de çoğu ülkelerde ana donanma tersanesi bir şehirdedir, orası da başkenttir genelde. başka limanlar da olsa o kadar donanmayı sıfırdan baştan inşa etmek yıllar alabilir. osmanlı ile savaşırken ilk bölümde zik batırınca hepsini o yüzden kazanmış sayıldılar.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Sam neyin savunmasından bahsediyorsun ki? Bir kere adadakilerin en büyük bölgesi devlerin eline geçtiği için insan gücünü indirmek zorunda kaldılar. Tarım ve hayvancılıkta zaten en az 200 yıl gerideler. Bu kadar az sayıda insanla karşı tarafı caydıracak bir savunma yapamazlardı. Teknoloji hırsızlığı yapmış olsalar dahi aradaki farkı kapatmak uzun süreceğinden geliştirebildikleri kadar silahla önleyici saldırı yaptılar işte. Sürpriz etkisi olmadıktan sonra colossal titan veya Eren birleşmiş dünyaya karşı savaş kazandıramazdı ama bu şekilde adayı savunurken verecekleri hasarın kaç katını verdiler sen düşün. Eren'in zaman kazandık demesi de bununla alakalıydı. Bir de haklı dava falan kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum. Adayı net bir şekilde doğal kaynakları için istiyordur Marley. Yani kaşının üstüne gözün var deyip gene dalarlardı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

ya filo üstüne filo gönderiyor marley ve HABER BİLE alamıyor, korku filmi böyle "oraya giden dönmedi" durumu. pieck dedi ya "oraya yolladığımız askeri tanıdım bize tuzak kurmuştu" diye. time skip öncesi gibi düşünmeyin adanın durumunu, armin tek başına zaten dengeyi bozdu. marley'in elinde kalanlar zayıf kaldı, warhammer katılmıyordu zaten koruma idi sadece aile için.

önleyici değil saldırı işte, sürprizle de birşey elde etmediler zaten bütün yaptıkları ertesi gün BÜTÜN DÜNYANIN gazetelerinde "titanlar hepimizi kesecek" diye okunacak ve herkes üstlerine gidecek. ışid gibi düşünün. herkesi tehdit ettiler ve dünya da birleşip ümüklerini sıktı. gidip de bütün delegelerin vs'nin olduğu yere saldırmak zaten belli ki eren ve zikin planı, adayı geri dönülemeyecek bir savaşa sokmak.

marley'i teketekte halletiler işte, bütün dünyayı aggrolamaya gerek yoktu. neyse önümüzdeki haftalarda daha çok exposition olur herhalde yelena, onyankopon filan kimmiş neymiş, dünyayı gördük ama adanın durumunu görmedik henüz.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Evet ya ben de eski ereni özlüyorum. Özellikle Reiner ile berthold ereni kaçırıp ellerini kestikten sonra tatlı dille reinera yaklaşıp, boş anını kollayıp, üstüne zıplayıp kesik elleriyle reinerın yüzünü yumruklarken bir taraftan da titana dönüşmek için elini ısırdığı sahneye çok gülmüştüm 

Eren kes şu saçı maçı kardeşim ya

 

Gizli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...