Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) (Mangadan spoiler vermek yasaktır)


Walrus

Öne çıkan mesajlar

mükemmel yaptılar bu arcı ya, imdbde hero bölümü 10 almış çernobil finali gibi tey tey. in memoriam:

Spoiler

erwin danço gazan mübarek olsun. hikayede en beğendiğim chardı sanırım. adeta bir yang wen-li göçtü gitti, armin yerini doldurmuyor.

marco da ilk aksiyonda gg oldu niceleriyle beraber, yazık oldu. elveda gintoki.

berthold da gg, en sevmediğim adamdı ama 104’ten, layığını buldu sonunda.

moblit de arkadan destekleyen asistandı, en anlamlı ölüm onunki oldu sanırım.

zurnanın zırt dediği yere geldik nihayet, sıradaki bölümde herşeyi göreceksiniz. yukarıda rayna, bertolto ile ilgili sorulan soru da cevaplanacak sanırım.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 01.06.2019 at 14:53, Max Damage dedi ki:

Abi ben ciddiyim. Mesela Annie female titan olarak sonradan çıktı onun bir mantığı vardı ama Reiner kapıyı kıran kişiydi. Nasıl o yaşta böyle bir görevi olsun. Keza koca devi sırtına alıp kuleden aşağı atmıştı. Özel bir gücü mü var nedir?

çocuk askerler işte

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Çok geri sayfalarda bir teoride bulunmuştum. Sanki Fransa (milleti dev yapıp duvardan aşağı atan faction) ile Almanya (bizimkiler) 18. yüzyılda savaşa tutuşmuşken zamanda kırılma meydana gelmiş de duvarların arkasına sığınıp birbirlerinden kopmuş gibiydi ortam. İsimler Almanca, dönem aydınlanma çağı, mimari Kuzey-Kuzeybatı Avrupa mimarisi keza. Şimdi öbür factionda getto ve Yahudiler girdi işin içine ama zaman aralığı WW2 değil. Zeplin falan uçuyor. 1920-1930 arası gibi.

Ben güzel bağlayacaklarını düşünüyorum. Beklemedeyiz.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ve nihayet bütün setting ve backstory gözler önüne serildi.

57 ve borlach

Spoiler

isyancıların dönüştüğü titanları hatırladınız mı? ilk sezon eren’i, mina’yı ve diğerlerini yiyen titanlar her biri. nereden nereye teey tey, tüylerim ürperdi izlerken onları gösterdikleri sahneleri.

borlach bundan daha fazla bir detay verilmedi mangada ymir üzerine, geçen sezonlarda edlerde spoil edilmişti bu çizimler hatta. iyi miydi kötü müydü, ne yaptı tam olarak bunlar muallakta.

hikaye setting bana valkyria chronicles’taki antik valkyriaları ve onların günümüzde zulmedilen torunlarını hatırlatıyor direkt, oyunlar ww2 alegorisi ve darcsenler yahudi benzetmesi yapılıyordu, burada da çok benzer bir durum. marleyin onları savaşta kullanması ve hikayenin başladığı mekanın dünyanın gerisinden bihaber bir combat test mekanı olması da claymore mangasını anımsattı.

bu noktadan sonra değişiyor hikayenin bütün atmosferi, humanity vs titans, titan kıyameti havası seriyi belli bir türde götürüyordu, o değişiyor ama bundan sonrası da fena değil. nerede kesecekler sezonu bilmiyorum gerçi.

erwin danço şu revealı göremeden öldü ya, büyük hüsran.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

RIP Moetan

aGZQWqZ_460swp.webp

 

ED2 yi de koyalım, manga için bile spoilerdı bu, hala Ymir konusunu doğru düzgün açıklamadılar.

Bu arcın sonuna az kaldı, bitirirler herhalde. Kesebilecekleri başka bir yer yok zaten.

 

Borlach: O Ymir flashbackini mangada aslında şu sıralarda filan vermişlerdi zaten, hatta arcın en sonlarındaydı sanırım. Onu nedense animede erken verdiler. Normalde o kısmın önümüzdeki bölüme gelmesi lazımdı yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok erken verdiler o kısmı herhalde milletin ağzına bir parmak bal olsun diye yıllarca beklerken.

Spoiler

yalnız erenin babasının ilk karısının ikinci karısını yemesi hikayedeki en trajik olaylardan biri olsa gerek.

ed de gene özetliyordu durumu.

Spoiler

eski ymir titan jesus gibi benim anladığım, faust meets asoiaf children of the forest. settingle ilgili daha anlatacakları şeyler ve sürprizler var ama antik kısım bundan ibaret henüz.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında erken vermekle iyi yapmışlar çünkü  mangayı okumayan biri için ciddi merak uyandırıcı.

@ShadowFury 2. sezon yayınlanırken sen ve sam ed spoiler demiştiniz zaten de çözememiştim ben tam olarak mevzuyu. şimdi taşlar yerine oturdu ahahha

bi de denk geldiğim bi teori;

Spoiler

time loop olabileceğini, eğer time loop varsa da  historia ile ymir'in aynı kişi olduğunu söylüyodu. hatta işte foreshadowing falan yapılan sahneleri de koymuş. yani çok ihtimal vermedim ama olmayacak şey de değil.

 

Borlach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Zeke kısmını kaçırdım sanki. Ailesi tarafından tam bir Eldian milliyetçisi gibi yetiştirilirken neden birden döndü. Peki daha sonra Marley ulusu neden nefret ettikleri ırktan birini savaş beyi yapıp duvarı yıkmaya gönderdi?

Diğer taraftan Marley'den başka bir faction daha var herhalde çünkü donanma ve hava kuvvetleri için petrol ihtiyacı arttığından adayı işgal etmeyi düşünüyorlar. Demek ki başka bir ulusla savaş halindeler.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Time Loop Teorisi:

Spoiler

Tam olarak time loop denebilir mi emin değilim, fiziksel time travel la settingin alakası yok. Ama Titan Memory konusu omnitemporal olabilir, animede kehanetimsi bazı şeyler vardı çünkü. Bran gibi kendisi mevcut zamanında yaşıyor olsa da bilinci aynı anda hem geçmişte hem gelecekte var oluyordur belki, bilemiyoruz. Mangada o kehanetler yoktu ama manganın ilk bölümünde Eren şöyle uyanıyordu:

https://www.mangareader.net/shingeki-no-kyojin/1/19

Spoiler

shingeki-no-kyojin-1813121.jpgshingeki-no-kyojin-1813123.jpg

Bir şekilde bilincini geriye yollamış olabilir yani, ama bunun devamında hiç gelecekten gelmiş gibi hareket etmiyor. Tabi bütün 100 küsür chapter Eren'in gördüğü rüyayı hatırlamasıydı diyip ilk bölümden Eren'in uyandığı kısma geri sarıp oradan tekrar devam edemezler mi? Ederler, ama şu noktada geri sarmaları çok zorlama olabilir. Mangaka açısından çok ciddi bir risk yani, saçmalayıp bütün hikayenin içine etme ihtimali var öyle bir hamlenin.

 

Historia'nın Ymir'le aynı kişi olması ihtimali de var çünkü Eldia hikayelerinde Ymir'den Christa diye bahsediyorlar (Bu açıdan bir ucu da Titan Jesus teorisine de bağlanıyor tabi ^^)

 

Tabi nasıl bağlayabilirler hiçbir fikrimiz yok. Mangaka konuları doğru düzgün açıklamayı pek sevmiyor. Tek lokma açıklamayı çok görüp aylarca yıllarca boşlukta bırakıyor, sonra bir anda kamyonla infodump yapıp kaçıyor şu sıralarda animede gördüğümüz gibi ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Max:

Spoiler

Grisha da babası tarafından tam bir Marley köpeği olarak yetiştiriliyordu ama tutmayınca tutmuyor işte, kendisi de dedi (detaya girmeyelim tabi, manga spoilerı olur.)

Marley Eldianları kullanmak zorunda çünkü sadece onlar titana dönüşebiliyor. Marley human titanları kullandığı için ihtiyacı var. Arada böyle seçmece alabilmek için çiftlikte yetiştirir gibi bir gettoda yaşamalarına göz yumuyorlar yani, yoksa çoktan hepsini katlederlerdi zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Max Damage

kaçırmış gibisin sana özet geçeyim;

Spoiler

marley hükümeti, duvarın arkasındaki  eldian'ları top yekün yok edip kaynakları ele geçirmek için savaşçı titan alımı ilan edince (bunun istihbaratını owl'dan alıyorlar)  grisha ve dina kraliyet kanı taşıyan oğullarının eldian'ların kurtarıcısı olacak kişi olması gerektiğini düşünüp zeke'yi savaşçı titan olması için hükmete veriyor. 

bu şekilde içeri sızıp  zeke'nin liderliğinde savaşın gidişatını değiştirmek istiyorlar ama hükümetin ve özellikle dede-nine'nin beyin yıkaması baskın çıkıyor. o da isyancıları satıyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

^

Spoiler

Geçen sezonda anlattılar, bu bölümde de tekrarladılar.

1. King Fritz gavatın teki işte, savaşmamak için Paradise Islanda kaçıp duvarları yapıp bütün Eldianların hafızayı siliyor.

Founding Titan sonraki nesillere aktarıldıkça Titan Memory'si de aktarıldığından onlar da pasif kalıyor. Titanları kontrol edip Marley'e salamıyorlar o yüzden.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...