Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gözlük


yildirimokur

Öne çıkan mesajlar

Bu gözlüklerin yaptığı şey baktığınız yerin renk düzenini matlaştırması böylece göze daha rahat gelmesini sağlamaktır. Bunu gözlük takmak yerine monitörünüzün renk ayarlarını değiştirerek yada f.lux adlı programı yükleyerek de yapabilirsiniz. ( http://stereopsis.com/flux/ ) Program kısaca günün saatine göre renk ayarlarınızı düzenliyor ve gece oynuyorsanız mesela renk tonlarını daha sarıya dönük hale getiriyor böylece gözleriniz yorulmuyor.

Bir de örneğin ben zaten gözlük kullanıyorum. Gözlük üstüne gözlük takmak veya böyle birşeyi ayarlayabilmek de ayrıca dert olur o yüzden bu tür bir yöntem daha mantıklı ve uygun geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre televizyon seyretmenin ve bilgisayar başında oturmanın gözleri bozduğu düşüncesinin tamamen yanlış olduğu söyleniyordu. Hatta bizim Amerikadaki ünlü türk Dr. Öz de televizyon seyretmenin ve bilgisayar ekranına çok bakmakmanın göz bozduğu düşüncesi sadece şehir efsanesidir demişti. Bu yazdıklarım benim televizyondan ve Dr. Öz'den duyduklarım. Ben bunların yalancısıyım.

Ama bildiğim kadarıyla göz bozukluğu genetik ve aileden gelen bir şey. Yani bozulacağı varsa zaten bozulacaktır. Böyle saçma sapan ürünler satın alarak bunun önüne geçemezsiniz diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o programı ben de izledim dr.öz şöyle birşey diyordu *göz kendi görevi olan görmeyi yapıyor diye bozulmaz*(ki benzerini göz doktorum da söylemişti merak etme senin gözler çok bilgisayar kullanmaktan bozulmuyor, bozulcağı varmış -genetik vs- diye bozuluyor) uzun yıllar gözü bozuk biri olup da 8 yıl gözlük, 6 yıl lens kullanıp, sonunda gözleri çizdiren biri olarak göz üstüne baya kaynaklar okudum açıkcası ki bu gözlükler de zaten gözlerin bozulmayacağını söylemiyor ve ana görevi göze gelen ışığı filtreleyerek yorulmasını ve kurumasını engellemesi ki gün boyunca ekrana uzun süre bakan biri olarak ödevler, kodlar, sc2 vs. baya kuruyor gözler gün sonunda kızarıp, acıyabiliyor(evet bozulmuyor ama o günlük sıkıntı çıkarıyor), aelfricin dediği gibi flux gerçekten iş görüyor uzun süredir kullanıyorum yardımı da oldu,

http://steelseries.com/products/other/steelseries-desmo şurda aşağıda anlatıyor vaadettiklerini.

ha bu arada kıyıp da 100$/€ vermemiştim zaten gözlüğe, 6gv2'yi almak isteyip de pahalılığından alamayan biri olarak bundle olarak olunca almadan duramadım.

pek bi hater çıkışlar olmuş ama gözlüğe :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gözlüklerin radyasyonu süzme gibi bir özelliği yok mu arkadaşlar peki? Sonuçta güneş gözlüğü güneşten gelen zararlı ışınları süzüyor bu gözlüklerin de monitörden gelen zararlı ışınları süzdüğünü düşünüyordum ama yapılan yorumlar genelde olumlu değil o yüzden caydımm biraz :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...