Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme


Killer

Öne çıkan mesajlar

gazlı içecek seviyosan şekersiz kolalar zararsız, onları çıkartmana gerek yok.

ben 1 tatlı kaşığı yağla soğanı kabağı kavurup "menemen" yapıyorum. yumurtanın peynirin yağı yetiyor da artıyor zaten. yağı çok azalt. lifsiz carbları çıkart.

95ten 88'e bunun olsa olsa 2-3 kilosu sudur gayet iyi vermişsin. deadwollun disiplini bende de var ama herkes yapamıyor binge eating cycle'a giriyor diyenler var bu ara moda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

günlük kalorinin %15-%30'u yağdan geldiği sürece aldığın yağ yeterli. %30'dan fazlasının bi faydası yok, kişisel tercih. %15'ten azının zararı var. %30'dan azı da testosteron düşürebilir ama çok düşük kalori alıyorsan badiciysen bu sefer karbonhidratı ve proteini çok kısman gerekiyor ve daha çok kas kaybediyorsun. https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-11-20

et, balık, süt ürünleri, yumurta yağ ihtiyacımı karşılıyor. bundan sonrası tercih

yağ gereksizdir diye anlaşılmasın yağı kıs dediğimde

tiLi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yag derken kastedilen zaten gereksiz yag, yedigimiz cogu seyde yag var. Ama menemeni 70 100ml zeytin yagiyla hazirladiginizda ya da ne bileyim tavuk yiyorum diye kanat yediginizde bu kilo almaniza neden oluyor.

Sekersiz iceceklerde de bilmiyorum duzgun bir arastirma var mi ama kilo vermeyi yavaslattigiyla ilgili yazilar vardi. Tam hatirlayamadigimda detay vermeyecegim. Gunde bir bardaktan fazlasinin icilmemesi gerektiginden bahsediliyordu sanki. Ben eskiden gunde 1 litreye yakin normal kola ice tea vs. iciyordum. Diyet yaparken komple biraktim. Simdi yarim litre civari sekersiz icecek goturuyorum yine ama icmesem daha iyi. Daha fazla su ictigim gunlerde baska icecekleri saha az aradigimi farkettim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

-güncel-

95 ~ 79 kiloya geriledim

50-52 bedenden 48 e (suit), large ~ xlarge dan medium 

medium gömlek tshirtleri giyebilmek negzelmiş

hala hedefimden 9 kilo fazlayım. haftada 1 kez halı saha maçım var, onun dışında spor yapamıyorum çok istiyorum ama vakit yok ve pandemi nedeniyle tereddütlerim var. üni den kalma bench dumbell bar ve ağırlıklarıma yeğenim çökmüş, 0 dan almam gerekecek. göbek ve alt karin hala yagli; hissediyorum ?

günlük 1K kaloriyi geçmemeye çalışıyorum haftalık da 10.500 kalori üst sınır. hiçi 1 öğün ile idare ediyorum hsonu da çok kasmıyorum yine de dikkat ediyorum. 

en önemli değişikliğim ise sürekli yemek yemek, abur cubur düşünmemek oldu. bu çok önemli öyle ki diyete başlamadan önce sürekli tıkınmak istiyordum. yemeğe başladığımda ise 2-3 porsiyon kesmiyordu şimdi ise midemin küçüldüğünden olacak fazla yiyemiyorum. 

before & after ayarlayabilirsem caps ekleyeceğim

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
  • 7 ay sonra ...

Sunu hortlatayim hahah. Bel boyun fitigindan spor yapamayip, bir de yemege dusunce kilo aldim.

2 haftadir 18 - 6 intermittent fasting yapiyorum. Oglen 12 ile aksam 6 arasi yiyorum sadece, onun haricinde su/soda/kahve. Sekersiz de olsa tum gazli icecekleri cikarttim hayatimdan, cikolata falan yine yiyorum ama az yiyorum. Mucizevi bir sekilde kilo vermiyorum ama aldigim da cok degildi zaten, esas faydasi istahimi kesmesi oldu. Son donemde surekli bir seyler yemek istiyordum.

Eger aranizda bogazima duseniniz varsa o istahi kirmak icin intermittent fastinge goz atabilirsiniz. Ben hayatimda ilk kez deniyorum, kilomdan bagimsiz olarak surdurmeye calisacagim bu duzeni. Bagirsaklarim, midem falan da rahat etti. Aclik ya da sislik gibi rahatsizliklar hissetmiyorum gun boyu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

her su orucundan çıkışımda mutfakta harikalar yaratıyorum. başkalarına da aynısı oluyormuş. ne gurme pizzalar ne fantastik burgerlar tamamen orjinal sırrı bende saklı browniler, böyle al götür dubaide en lüks otelin restoranında şefin spesyali diye bi mercedes parasına sat adam yedikten sonra ben buna niye bi mercedes parası verdim lan demez o kadar yani. o kadar aç kaldıktan sonra yaptığı yemeğe acayip özeniyor insan.

ama bu sefer geleneksel bişeyler yapmak istedim. patlıcanlı zeytinyağlı börülce, kepapçı usulü bulgur pilavı, yoğurt

Spoiler

IMG-20210805-1709131.jpg

IMG-20210805-1713401.jpg

IMG-20210805-1740071.jpg

 

Mal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 21.05.2020 at 10:55, tiLi dedi ki:

şekersiz içeceği akladılar ya. su über alles tabi ama diyetine yardımı oluyosa bas zeroyu.

Devamlı heryerde çıkıyor hâlâ ya, beyni kandırıyor ama vücut tepki veriyor gene diyabet yapar çalışmaları. Bilemiyorum, haftada 5-6 lt cola zero içen biri olarak zararsız olduguna inanmak istiyorum xd

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

intermittent fasting yapanlar varsa bana bir anlatabilir mi nasıl oluyor bu mevzular?

bugün Endokrinoloji'ye gittim, benim sağlık durumu için doktor bunu önerdi.

fasting'in yıllardır çok popüler olduğunu biliyorum. ama tam olarak niye ve nasıl çalıştığını anlamıyorum. yani mesela diyetisyene gidiyorsun ve sana sabah 8, akşam 20'de yiyeceğin şekilde bir program sunuyor. 12 saat aç kalıp 12 saat yemiş oluyorsun. ne farkı var ki bunun fasting'ten? 

bazen 36 saat hiçbir şey yemeden geçirebiliyorum ama bu bilinçli bir şekilde yaptığım bir şey değil. bu durumda 36 saatlik fasting'lere uygun çalışmam daha mı faydalı olur benim açımdan?

 

426cb422a47533d4db4c75633362fae0.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diyetisyene gitmen doğru seçenek. Vücudunu fasting e alıştırarak başlaman lazım, öyle bazen 36 saat aç kalıyorum diyerek başlamamalısın. Haftalık rutinin, işin, sağlığın farklı etkileyebilir. Ben de bazen 24 saat yemek yiyemiyorum çalışırken ama normal bir günde 6 saatte acıkıyorum baya. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

ya çok detaya girmiim ama if yapıyorum diye baklava börek gömmüyorsun o yeme saatlerinde ona dikkat et. 

16-8 ile başlamıştım ben sonra 18-6 ya döndüm günlük rutinime daha çok uyuyor diye. 12'de et-salata öğle arası meyve çerez istediğim kadar sonra saat 6'da artık ne bulursam sebze-baklagil ağırlıklı olmak üzere.

kalan aralarda da bitki çayı, kahve. 

spora da haftasonları sabah gidiyordum if bitmeye yakın, pek gücün olmuyor ama inanılmaz yağ yakıyorsun zorlamadan. 

normal diye ile farkı için de basitçe şunu izlesen yeter;

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Bone dedi ki:

yani mesela diyetisyene gidiyorsun ve sana sabah 8, akşam 20'de yiyeceğin şekilde bir program sunuyor. 12 saat aç kalıp 12 saat yemiş oluyorsun. ne farkı var ki bunun fasting'ten? 

Temel fark hormonlar üzerindeki etkileri.

https://www.bbc.com/news/magazine-20243692

Burada birkaç bin yıl içinde nasıl öğün sayılarında değişim olduğunu güzel anlatmışlar. 

Elektrikten önce insanlar milyonlarca yıl güneşe göre yaşadı ve evrimi ona göre gerçekleşti. Haliyle bu evrime ters gidince vücutta sıkıntılar çıkıyor.

Bu IF in işe yaramasındaki temel nedenin de if yapanların gün ortası yemek yemesiyle alakası olduğunu düşünüyorum. Gece 12 gibi yatan birinin akşam 8den gece 12ye kadar yaptığı iften o kadar hayır gelmez bence.

IFten daha önemlisinin zamanlama olduğunu düşünüyorum ve bu da bizi chrono-nutrition konusuna getiriyor. 

https://www.strongerbyscience.com/chrononutrition/

Uzun ama güzel ve bilgilendirici bir yazı tavsiye ederim.

Fili tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...