Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme


Killer

Öne çıkan mesajlar

1 gün yemek yapıp, kalan günler buzluktan alıp mikrodalgada ısıtıp yeme olayına başladım bu arada. Zaman + para olarak baya tasarruflu. Daha çok hardcore girişemedim kap falan alıp da dürüm yapıyorum ve streç filme sarıp atıyorum, ısıtırken de açıp ısıtıyorum sonra geri sarıyorum. Et +  sebze koyuyorum içine. Kap olayını çözünce sulu yemek deneyeceğim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Mealprep için tek kullanımlık mikrodalgaya uygun kap daha iyi oluyor tabii ama buzdolabı poşetiyle de oluyor bu arada. İlk 2-3 günlük yemeği buzdolabında aşağı koymak yetiyor, kalan günler için olanı buzluğa atıyorum, buzlukta 3-4 gün bekleyen şeyi yapınca da tad olarak nerdeyse hiç fark etmiyor.

Fırında tavuk+patates abandım bu hafta. arada canım sıkılınca tabağa makarna koyup üstüne su ekleyip 10 dakkada mikrodalgada makarna falan da yaptım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Tam buğday makarnası (favorim bu)

Kepekli pirinç pilavı (zor pişiyor)

Arpa şehriye pilavı (havuzlu falan güzel)

Değişik bulgur çeşitleriyle bulgur pilavı

Buğday pilavı (diş buğdayı mı ne alıyorsun, haşlıyorsun, sonra salata ya da sulu yemekle yiyorsun, başka türlü tadı bir şeye benzemiyor)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 16.04.2019 at 22:19, Black-ice dedi ki:

bulk yapıyorum. makarna yerine ne yiyebilirim öneriniz var mı? bulgur ve pirinç pilavı hariç?

nohut köfte veya yeşil mercimek köfte baya güzel oluyor.

Yakınlarda yufkacı varsa ordan taze pişirilmiş  yufka alıp onla dürüm yapabilirsin. Ben mesela chili dürüm yapıyorum yufkayla, meksika fasulyesi miktarını ayarlayıp makroları istediğin gibi yapabilirsin. kıymayı az tutup fasulyeyi çok tutarsan bi de yufkaya sararsan al sana tatlı kalori.

tavuklu sebzeli noodle veya ton balıklı noodle da güzel oluyor. makarna yerine makarnamsı bir seçenek olarak.

yulaflı-kuru meyveli-yumurtalı kurabiye tarifleri var. Baya güzel oluyor, hem besin değerleri iyi hem de kalorisini malzemeyle oynayarak istediğin gibi ayarlarsın istersen en son üzerine fındık ezmesi vs. de sürebilirsin.

fırında tavuk + patates de iyi bir seçenek bu arada. ince kesilmiş patatesi hafif yağ ve bol baharatla iyice karıştırıp fırına atınca cipsimsi güzel bir şey oluyor.

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50 dakika önce, Black-ice dedi ki:

öyle yapıyorum. ekmek de bakkal beyaz ekmeği hariç hepsinden nefret ediyorum ya. biraz seçici miyim neyim. ekmek bi makarna kadar kalori veremiyor ama bulk yaptığımdan makarnaya abanıyorum genelde. galba böyle devam. olmadı makarnaya değişik soslar yapma olayıan gireyim ben.

tahılına takılma abi beyaz seviyosan ye geç

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Black-ice dedi ki:

abi hariç dediğim ne varsa yazmışsın dffghh
 ya hani ne bileyim baklagil falan bu tarz bi şey yerini tutar mı acaba? çok sıkıldım pilavdan makarnadan.

Makarna pilav yerine ne yiyebilirim diyince ikamelerine gitti aklım. Ne bileyim makarna pilav yerine kuru fasülye yemek isteyeceğini ?

Beyaz ekmek ye kalori istiyorsan, makarnadan kırk kat hızlı kana karışıyor. Bir ekmeğin arasına bal kaymak, nutella kaymak falan sür. Doğrudan mala gider. 

İşin şakası bir yana uğraşırım dersen mercimekli bulgur köftesi falan yapabilirsin. Bozulan eden bir şey de değil, bir kere koca bir tencere yapar bir hafta on gün yersin limonu sıkıp sıkıp. Alternatifiyse boktan hazır çiğ köfte.

Lahanadan falan çakma spagetti yapılıyor bu arada ama bulk yapan adama gelmez, 3 kalori falan sanırım, besin değeri de pek yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla şu bulk bitene kadar ölmezsem iyi zaten. günde 5 öğün. 3k-4k arası kalori. gainerlar, salmonella ruletiyle yenilen yumurtalar, mekdonaldslar. bi yerden sonra her şey mide bulandırdığından alternatif arayışı başlıyo. hedef kiloya ulaşınca herşeyi organik yicem anasını satayım. 2 adım gezmemiş tavuğu ağzıma sürmicem.

Colorful+first+inconclusive+curlew_93772

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...