Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aggressive Plumbers


Babameal

Öne çıkan mesajlar

Selamlar Herkese,

Uzun uzun süredir yapmak istediğim bir şirket aksiyonu olan Empire War-Mercenary şirketimizi kurmuş bulunmaktayız. Foruma ve oyuna ilk başladığım dönemlerde Empirede savaş olaylarını güzel güzel anlatan ilgimi çeken efe.hizar a buradan çok ama çok teşekkür ediyorum, Böyle eğlenceli bir aksiyona geç de olsa başlamama sebep olduğu için.. okumak isteyenlere onun yazdığı 1-2 forum başlığının linklerini buradan veriyorum:

Link 1

Link 2

Ben de şu an aktif 3 kişi olan şirketimizle yaptığımız aksiyonları efe.hizar gibi buradan haftalık parçalar halince anlatacağım.. ilk hafta ile başlayalım..

--- Hafta 1 ---

açıkcası şirketi kurduktan sonra bu konuda hiçbir bilgimim olmadığını farkettim. Adam bulmadır , İnteldir, hedef seçmedir hiç ama hiç bilgim yoktu.. ondan dolayı öncelikle empirede offline olmuş posu olan hedeflere bakayım dedim. hem uzun süredir ara vermiş olduğum oyunun yeni mekaniklerine alışmam yönünden, hem de savaş ilanı ve sonasında olanları iyi kötü anlarım dedim.. Bu amaçla Caldari bölgesinde olan 0.5 sistemi Yria da moonlara baktım. 2 mobile Lab ve 1 Corp hangarı olan bir pos ile 2 Mobile Lab 1 Adv Mobile Lab ı olan bir posu seçtim. Bunların biri Ministry of Silly Walks adlı bir allianceye, diğeri ise German Mining Corp. adlı bir corp idi.

İlk corp a savaş ilanı için 50m ISK, ikincisi için ise 100m ISK verdim. Açık söylemek gerekirse vuracağım pos parçalarından bişi düşeceğini düşünüyordum. Çok olmasa da akar dedik en azından :)

Savaş ilanından 24 saat sonra can fight olduğu ilk anda adamların poslarına saldırdım ve dediğim modülleri vurdum. 2 Tane çalışılmış orjinal Hobgoblin BPO dan başka bişi düşmedi.. vurduktan sonra posların towerlerine saldırmaya devam ettim ki adamlardan birileri merak eder gelir diye.. ki tüm oyun planını bunun üstüne kurmuştum. Fakat adamlardan bir kişi bile gelmedi. bu da beni 2. bir soruna götürdü. Adamların online olup olmadığına nasıl bakabilirim, sayılarını ve isimlerini bir süprize yakalanmadan nasıl bulabilirim?

Fazla uzatmadan, bunları çözebilecek bir yol buldum. -Bu yolu merak eden olursa ÖM ile söylerim burada reklam olmasın- bu sayede adamların corp memberlerinin isimlerini buldum ve watch liste ekledim. Ama anladığım kadarıyla adamlardan 1 tane bile online yoktu..

sonraki gün şirket üyelerimizden scsx'in tavsiyesi ile empire de Ice kazılan bölgelere bakmaya karar verdik. Orada bulunan bir miner corp a savaş açacaktık. scsx kamio'da ice beltte kazı yapan 3 mackinaw ın olduğu bir şirket seçti Servok's miners corporation

Savaş başlamadan önce Kamio sistemine scoutumuzu soktuk. Son dakikaları sistemin kapısında bekledik. Savaşabileceğimiz ilk dk da sisteme girdik ve önce scoutun yakın olduğu ilk Mackinaw i sonra da 70 km ötede kazmaya devam eden diğer Mackinaw i podları ile birlikte patlattık. Adamlar büyük ihtimalle başka işlerle ilgileniyorlardı. zira birini patlatırken 70 km ötede olan diğer arkadaşın kaçabilmesi gerekiyordu..

aldığımız killer ile moralimiz yerine gelmişken yan sistemde bir başka hedefin olduğunu fark ettik. Fakat hedef dominix biniyordu ve 2 af ile onu patlatmamız sorun olabilirdi.. biz de Jita'ya geri döndük ve 1 Drake, 1 Curse fitledik. Adamı bulmaya kamo sisteminin 1 yan sistemi olan Ikao sistemine geçtik. tam o sırada hedef gemisini değiştirmiş halde bizim olduğumuz kapıya geldi. onun gemisi de Mackinaw dı. Ben sırada yanlışlıkla atladım ve adamı yakalayamadık. Üzülürken Adam yan sistemde işini halledip bizim beklediğimiz kapıya geri atladı :) Tabi gate2e dönmeye çalışırken günün 3. Makinaw kill 'i aldık.. O gün daha savaş açılala 2 saat olmamış iken toplamda 3 Makinaw kill i aldık ve günü başarı ile bitirdik..

Adamlar bundan sonra bize yakalanmamak için etrafa dağıldılar. locater agentlerle adamları arıyorduk ama girdiğimiz sistemlerde hep docklarda oluyorlardı. bundan dolayı canımız sıkılmasın diye ilk savaş açtığımız corplardan birinin posunu patlattık. sıkıcı bir iş oldu açıkcası. bu sebepten ve poslardan düşecek loot düşük olduğundan bundan sonra Pos için bir şirkete savaş açmamaya karar verdik ( tabii adamlar posu doldurmuşlardır 5 6 lab corp hangar üretim binaları ile o zaman açarız )

sonrasında miner hedeflerden birinin tee kaçtığı gallente regionunda vylade adlı bir sistemde havada olduğunu fark ettik. scout ile adamı aradık ama adamın gemi tipini bilmediğimizden pek başarılı bir arama olmadı. tam umutlar kesilirken adamın Retriever'e bindiğini fark ettik. Adam geminin ismini değiştirmemişti..

Aradık taradık ama bulamadık. o sırada adam offfline oldu. Daha sonra yakalarız diye kenera koyduk. Ertesi gün tek başıma ilk iş adamın peşinde düştüm ve adamı beltte sakin sakin kazarken yakaladım. Adam align bile değildi. Hem podunu hem de gemisini patlattım..

bu killerden sonra adamlardan haraç olarak 500m istedik. pek olumlu bir cevap vermediler.. Bizde devam edelim dedik.. Hafta sonu pek ilgilnemedik. Adamlarda rahatladı sanırım haliyle..

Pazartesi erken geldiğimde adamlardan 7 online vardı. Açıkcası ilk başta tırstıysamda adamları locate agentlerle aramaya başladım. Bulduğum hedeflerden biri Perimeter'in 1 yanı Iyen-Oursta da da bişiler çeviriyordu.. sisteme girip çıkıyordu. Girip çıktığı sistem ise low sec sistemi olan Ignoitton adlı bir sistem idi. gemisi de viator idi. içime bir kurt düştü. bu adam pos kuruyor ya da söküyor olamsındı ?

Görünmez scoutumla adamı takip ettim ve sistemde moonlardan birinde posu sökerken yakaladım. Herkese haber verdim ve Perimeter de Iyen-Oursta kapısında beklemeye başladık. Bir yandan scout ile adamı gözlüyordum.. Bu sırada adamların yöneticilerinden biri yanımızdan buzzard ile geçti yakalayamadık.. adam posu unanchor etti ve biz 30 dk dan geriye saymaya başladık. oyun planı posun toplanmasına 1 dk kala sistemde posun yanında olup posu toplayan adam online olup warplarsa da adamı da patlatmak idi. son 1 dakika kala sisteme girdik ve posun yanına warpladık. Adamı beklemeye başladık ama sanırım yöneticileri haber vermişti online olmadı.. Bizde minmatar medium posu kargomuzu yerleştirek bu şirkete savaş açmak için harcamış olduğumzu 150m çıkarmış olmanın rahatlığıyla geri döndük.. vyledeye kaçmış adama bir baskın daha yaptık - Adam gene beltte Retriever ile kazı yapıyordu. yakalamaya çalştık ama adam artık öğrendiğinden işi yanına warplayana kadar kaçıyordu..

Ertesi gün tekrardan bu adamla uğraşmaya gittik. kapı ile kazılan astorid belt arası çok uzak olduğundan diğer yakın olan kapıya Dodixie sistemine geçtik ve kapıda beklemeye başladık. 2 AS 1 Drake tekrardan denememize rağmen adam kaçmayı başardı. oradan dönerken 2-3 jump önden giden scotumla bir anlık targetlerden birini gördüğümü sandım. Tam emin olamdan adam kayboldu.. açıkcası uğraşmaya da değer görmediğimden yola devam ettim.. tam o sırada gerçekten adamın dışarıda ibizim sistemde olduğunu fark ettik. bu arkadaş savaş başladığında mackinaw ını kaybettikten sonra jita 4-4'den dışarı çıkmamıştı.. Adam kapıya düştü arkaya atladı. Bizde 1 AF ve 1 Drake ile peşinden atladık.. kapıya dönecek geri atlayacak derken, Adam target olarak benim AF mi aldı ve ateş etmeye başladı.. Armor tank olan AF'nin kısa sürede shieldi gitti. Baktım adam Web atmış dist scram fln hiç bişi yok, etrafında dönmeye devam ettim. Bu sırada alakasız bir hurricane de etrafımızda dönüyordu.. Adamın tankını erittik ve patlattık. Asıl ilginç olan o sırada etrafımızda olan Hurricane'nin patlamış olması idi. Onu da lootladık.. killere bakarken anladık ki adam bize saldırmış ve concord da onu patlatmış. bu sırada scsx in droneleri de adama vurdğundan adam lossmail vermiş :) kısacası o günü de 2 BC kill i sonlandırdık..

bu adamlarla savaşmayı bir süre daha devam ettireceğiz. 1 Haftalık savaş süresi bitti. fakat 150 m vermek istemediğimizden şimdilik savaşı devam ettirmedik. yarın tekrardan bu adamlara savaş açacağız. büyük ihtimalle 50m alacak concord.. Bu adamlara şu ana kadar toplamda 1B a yakın zarar verdik.. poslarını çaldık. bunların hepsini 1 loss vermeden yaptık.. Birde haraç almayı başarabilirsek çok iyi olacak..

Haftalık plan olarak 1 Miner Corp 1 de Empire PVE corp seçmeyi düşünüyoruz.. sayımız artarsa ufak ya da büyük Incursion corplarına da savaş açabiliriz..

Canı sıkılan Empirede PvP yapmak isteyen tüm herkesi bekliyoruz. Ufak ufak sistemi kuralım, haraç alma konusunda başarılı olmaya , Mercenary olarak kiralanmaya başlayalım daha da eğlenceli olacaktır buralar. Birde Bu süreçte bize intel verebilecek herkesten yardım bekliyoruz. şöyle 100 120 kişilk 20 30 aktif memberli bir empire Miner, PVE corpu tavsiye eden olursa çok seviniriz :D

Bende sıkılmazsam efe.hizar gibi yaptıklarımıza dair olayları haftalık ya da olayın sıcaklığına bağlı günlük aktarırım.. Okuyup sıkılmadıysanız ne mutlu :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lacater agent olayını nasıl yapıyosunuz?


bide heyecanına hayran kaldım, böyle yazılar okumayı özlemişiz. Miner arıyosan Mitsolen e gelin 100 kişilik topluluk var sürekli kazan. Sirseshin de aynı şekilde. (icebelt olan sistemler gelende kalabalıktır zaten) Amarr bölgesinde Finid ve civarı var kısmen kalabalık.

Ama tekrar söylüyorum bu yaptığınız doğru değil:D

pve corpu için de lvl4 agent locationlarını gezin bulursunuz bol bol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sadman

Locater Agent olayını Burdaki Siteyi kullanarak yapıyoruz. Aslında normal agentler. Sadece görev almadan önceki sayfada "Locate Character" yazıyor. Orada istediğin karekterin ismini yazyorsun. LvL lerine gre karakterleri bulabiliyorlar. LvL 4 ler tüm EVE de karakteri buluyor. Bunun için 50k , 100k ya da 250k ISK alıyorlar.. Karakter istasyonda ise sistem ismi + istasyon ismini; havada ise sadece sistem ismini veriyorlar. Buna göre de scoutu o taraflara doğru yönlediriyorsun.. Adamın gemisine dair öceden bir intelin varsa işler daha kolay oluyor. Yoksa biraz uğraşmak gerekiyor.. Bizim standingler caldari stati için yüksek olduğundan öncelikle Caldari bölgesinde hedefler arıyoruz. Tea 30 jump gidip adamı yakalayamadan dönmek iyi g elmiyor bünyeye..

Gelecek herkesi bekleriz. Maksat keyif eğlence. En önemli kuralımız "Gemi kaybetme ki adamlar daha da umutsuzluğa düşsün :)"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaç gündür yakalamaya çalıştığımız Retrieverle kazı yapan adamı sonunda yakaladım :)

Adam her oyuna girdiğimde daha dikkatli oluyordu. Scout ile takip ediyordum ama yok denk düşmüyordu bir türlü... Akıllanmış işte ilk Retriever'i kaybedince ondan farklı bişi düşünmek gerekiyordu. ilk önce belte yakın kapıdan gelmeye çalıştım ama onu yemedi. 6AU yu Warplayana kadar adam kaçmış oluyordu..

Bugün gene aynı yöntemle yakalamaya çalıştım. ama adam dockta oturmuş bekliyordu. bende ana karakterle Beltlerin birinde ( adamın wrecklerinin olduğu ) ana karakteri offline ettim.. Scout ile beltleri takip ediyordum. çok geçmeden adam offline ettiğim belte değil farklı bir belte geldi. konumunu aldı. Bende scout ile keep at range 15 km cloack olarak yaklaştım. adam kazmaya başladı. ana karakteri online ettim. Scout ile fleet attım. sonra da belte warpladım. o sırada adam hala hareket etmemişti.. sonrasında ise Link 1 Link 2

Bugün EVE saati ile 20:41 de savaş sonlanacak. O zamana kadar adamalardan online sadece 1 kişi olacak gibi. Ki Adamların 59 kişilk şirketinin 49 kişisi watch listte.. Bakalım yarın tekrardan savaşı açacağız adamalra karşı :D biraz rahatlasınlar.. bende bugün savaş bitene kadar adamlar patlatmaya devam edeyim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar olaylar çok oluyor. Yazasım davar en azından bahane de oluyor :)

Bugün itibariyle bir high Sec şirketinden ilk haracımızı almış bulunuyoruz. Biraz az oldu ama olsun..

Savaşlarımız bittiği için bugün savaş açılacak corp arıyorduk. Ben high sec de görev bölgelerine bakarkan scsx ise Ice beltlere bakıyordu.. bir türlü uygun sayılarda corplar bulamadık. ilginçtir empirede görevciler ve minerler artık 3-4 kişilk şirketlerde takılıyorlar. Savaş açsan en iyi ihtimalle 4 online olacak ki belli bir süreden sonra adamlar istasyondan çıkmayacakları için sıkıcı olacak.. ya da çok büyük sayılarda Şirketlerle takılıyorlar ki bu da istediğimiz gibi bir durum değil. Şirket başına sayı 130 un altında oldukça 50m ve savaş sayısının katı kadar para ödüyorsunuz. 1 savaş var 50m 2 var 100m 3 varsa 150 m gibi..

Bir türlü istediğimiz member sayısına sahip bir şirket ya da alliance bulamıyorduk. en sonunda scsx 24 kişilik şirket söyledi. işin garibi o Ice beltte adamlar 20 21 kişi beraber kazı yapıyordu.. Bizde hemen onlara savaş açtık. Savaş ilanından 2 dk sonra adam bize convo açtı ve neden savaş açtığımızı sordu.. anlattık derdimizi ve adam para ödemeyi kabul etti. daha önceki şirketlerden 500m-400m aralığında bişi isteyip kabul edilmediğinden bu seferlik 250m isteyelim dedik. ve adam kabul etti :) hemen surrender offer yolladı ve bu şekilde ilk haracımızı kesmiş olduk..

Ucuza gittiğini düşünsem de artık ilk olması açısında iyi oldu.. bunun yanında 50 küsür kişilik bir şirkete daha savaş açtık. Onlara da aynı teklifi yaptık ama daha bir cevap alamadık. son oalrak 250 m veren şirkete ileride yardıma ihtiyaçları olursa bizi Mercenary şirketi oalrak tutabileceğini de anlattım..

bu şekilde en azından bu 2 savaş teklifii bedavaya getirdik. Birde 2. savaş açtığımız corptan da bir haraç ve güzel killer alabilirsek değmeyin keyfimize..

Bakalım eylemlerimiz devam edecek ve devam ettikçe buradan pyalşamaya da devam edeceğiz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yarına yardımda ihityacımız var..

Savaş açtığımız şirketlerden birinin oldukça yüklü 2 posları olduğunu fark ettik. Bu posları vurup ransom almamız için BS binebilen ( tercihen Armor ) arkadaşlara ihtiyacımız var.. Adamlardan ransom koprabilirsek bunu paylaşırız. Koparamasak da PvP olur diyorum...

aklına uyan uygun olan arkadaşlar şirketin ismini biliyorlar. şirkete başvursunlar. hemen alırız gelen arkadaşları..

Bakalım sayımız ne kadar artarsa o akdar kısa sürer işimiz ve sonuç o akdar başarılı olur. Herkese bekliyoruz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Babameal said:

Selamlar Herkese, Adamların online olup olmadığına nasıl bakabilirim, sayılarını ve isimlerini bir süprize yakalanmadan nasıl bulabilirim?

Fazla uzatmadan, bunları çözebilecek bir yol buldum. -Bu yolu merak eden olursa ÖM ile söylerim burada reklam olmasın- bu sayede adamların corp memberlerinin isimlerini buldum ve watch liste ekledim. Ama anladığım kadarıyla adamlardan 1 tane bile online yoktu..


as
şu yazıya kadar okuyabildim devam edecem ama biz şoyle bakıyoruz

evvelinde dotlana girip oradan corpun adını yazııyoruz
akabinde corp uyeleri

1 corp mesela bizim corp

http://evemaps.dotlan.net/corp/INSePaRaBLeS


2 adım corp pilot

http://evemaps.dotlan.net/corp/INSePaRaBLeS/pilots

3 adım ise tum listeyi veriyor


http://evewho.com/corp/INSePaRaBLeS
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o linkten bio yu okudumda,
alt karakteri başka corpta olan adamın alt karakterinin başka corpta olduğunu hatta alt karakteri olduğunu nası anlıonz ki?
hani adama güveniosanız zaten alt karakterinin başka corpta olmasının ne zararı var ki?

ben hep merak etmişimdir bunu. Yediririm de, ana karakterimi bi arkadaşım die çağırmışlığıum var ssdsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Haftalık bilgilendirme dedim ama bu haftaki patch dolayısıyla pek bir aksiyon yapmadık. Önceki savaş açtığımız şirketlerden biri poslarının bulunduğu base de beklediler. Posu vuarcak yeterli adamımız olmadığını bildiklerinden pek ses çıkarmadılar.. Sonrasında ceolarıyla konuştuk ve savaşı bitirdik..

Bu hafta 1 şirket 1 allianceye savaş açtık. Şirket Alliance sayıları fazla olmasına rağmen gün içinde takiplerimden anladığım kadarıyla 2 grubun bir kısmı WH içibde yaşıyor. Bizim için hem iyi bir sonuç oldu. Hem de kötü.. Hedeflerimizinde şirket olan arkadaşlar Polonyalı bir grup. Alliance olan arkadaşlar ise büyük oranda İsveçli oyuncular..

Genellikle savaşların ilk dakikaları önemlidir. Savaş açılan şirketler ne olursa olsun bazı üyelerini tam uyaramazlar ya da üyeler savaş saatlerini kaçırır.. Bunu bildiğimizden savaşın başlamasına 15 20 dk kala hazırlıklarımızı yaparız ve adamlara saldırmak üzere sistemin kapısında bekleriz.

Savaş daha başlamamışken Polonyalı gruptan bir Skiff Kamio sisteminde ice beltte bekliyordu. Bu yüzden hızlıca scoutu sisteme gönderdik ve savaş saatini beklemeye başladık. O sırada ben Jita'dan hurricane ile yola çıkacaktım. Polonyalı oyuncularla olan savaş 19.04 İsveçli arkadaşlarla olan ise 19.11 de başlayacaktı. jitadan undock edip Kamio sistemide doğru yola çıkarken saat 18.58 gibi bişi idi. Undock edince ne göreyim İsveçli arkadaşlardan bir karakter Providence ile Sobaseski taraflarına warplayacak.. Hemen diğerlerine söyledim. bir yandan skiff i gözler iken bir yandan Providence ile beraber gidiyordum.. Scsx drake ile biraz uzak bir sistemden gelmek üzere idi.. Neyse işte adam atlıyor ben peşindeydim. Belki farketmemiş diye ummaktan başka çare yoktu açıkcası.. Adam beni farketti ve bounty koydu üstüme... Neyse dedim 19.11 olsun indiririz.. Tam 19.10 da hatakani sistemine geldik. Adam gateden muhtamelen istasyona warplayacak gibi haraket etmeye başladı. Farkettikten sonra mwd yi açtım adamın ütüne doğru gitmeye başladım bumplayıp azıcık geciktirmek amaçlı. Adamın üstüne doğru yardırdım.. Fakat gemi armor tank olduğunda biraz hantal harekt ediyor bundan dolayısıyla da yetişemeyeceğim diye korkuyordum.. Neyse adamı bumplamayı başardım ama adam da warplamayı başardı. Muhtamelen bumplamam yüzünden rahatça warplayabildim. Biraz hatalı bir bumplama oldu.. İşte savaşın başlamasına son 1 dk kala Providence'i bu şekilde kaçırdık.. Artık kısmet mi desem şanssızlık mı desem kaçtı işte..

moraller bozuk olsada diğer kolay hedef beltteki skiff üstüne gitmeye karar verdik. Hızlıca sisteme gittik. Sisteme tam atladığım sırada birileri skiff e agro aldı. scsx patlatacaklar adamı dediği için bende hemen adamın yanına warpladım. Birde ne göreyim adamın arkadaşları yanında. Tam olarak ne olduğunu anlamadık Skiff e kim neden saldırdı ama adamları benim hurricane yarı armorda iken patlatmayı başardık. Drake gördük ama patladı mı kimden di neden oldu ondan bile emin değiliz. Oldukça curcunalı bir savaş oldu ki adamlar o skiff i tuzak olarak koymuşlar sonrasında kayıtlarını inceleyince anladık.. Aslında kısa bir savaş olabilirdi ama ben Güvenlik nanesini kapatmadığımdan bir süre adamlara ateş bile etmemişim :D Ciddi bir savaşta başıma gelmediğinden mutluyum açıkcası.. Neyse işte Savaş Raporu

Düzelen moralimizle intel takip etmeye başladık. Açıkcası bir miktar başarısız ve hantal kalıyoruz gibi bu işte zira az kişi ile çok karakter oynamak gibi bir dezavantajımız var. Karakterim MbF ile bir yanda adamları "Locater Agent"lerle aratırken bir yanda alt karakter ile de adamların bulundukları sistemde konumları incelemekteyiz ki bir süpriz olmasın. Bu da bizi oldukça yavaşlatıyor.. Bir diğer sorun "Locater Agent" lerin cooldownları.. Adamı bulduktan sonra aynı locater agent i kullanamıyorsunuz. Bundan dolayı farklı bir sistemi gitmeniz gerekiyor fln fln.. İş uzun.. ama gene de bişiler başarıyoruz sanırım..

Sonrasında İsveçli arkadaşlardan bir grubu hafifçe takip etmeye çalıştık. Baktık adamlar küçük çaplı bir filo kuruyorlar, biz de 3 kişiyiz Drake'lere geçelim dedik. Drake fitlerimizi biraz özel yaptık. Sayı az olduğundan birbirimize shield basan spider tank drake yaptık.. Daha önce aktif bir savaşta kullanmadık ama fikir güzel geldi özellikle az kişiyle çok kişiye karşı savaşacağımız durumlarda..

Hemen Jita da Drake lere geçtik. 2 sistem yanımızda adamlar 1 cyclone 1 Hurricane 1 Harbinger 1 rupture 1 Rifter ve 1 Slasher ile toplaştılar. Açıkçası biraz DPS olarak yüksek bir filo idi bize göre ama bu fitleri denemek açısında iyi bir tecrübe olacaktı.. kapıya warplayıp sobasekiye oradan diğer sisteme atladık. Adamlar yanımıza warpladılar ve direkt agro aldılar. Bizde arkaya atladık. Maksat birinin heyecandan agro almamışken arkadamızdan atlaması ve onu güzelce patlatmak idi. Ama adamlar arkadamızdan atlamadılar. Ya iyi bir FC leri vardı ya da hepsi agro almışlardı.. Sobaseki de kapıda bekledik. Adamlardan bir Drake atladı biz de Jita gate ine align olup warpladık.. O sırada Bizim şirketten bir arkadaş skype geldi. Hemen gelmesini söyledik ama EVE de bir sorun olduğundan bir türlü bağlanamadı. Adamlar bize warpladı ve gene agro aldılar. Bizde zaman kazanmak adına Jita'ya atladık.. Arkadaş bir türlü bağlanamadı. Bundan dolayı ben onun karakterini açtım oyuna girdim.. Açık söylemem gerekiyorsa iki işi birden yapma konusunda çok berbatımdır. Bundan dolayı genellikle 2. karakteri hep patlatırım.. Adamlar üstüme atladılar ve biz Harbinger i target alarak savaşa başladık..

Tekrar söylemek gerekirse daha önceden bu fitle hiç tecrübemiz olmamıştı.. bu açıdan alınan sonucu pek kötü bulmuyorum.. Adamlar ilk bana saldırmaya başladılar. arkadaşlar beni tamir ettiler. ECM dronelerinde yardımız ile harbinger i yavaş yavaş götürmeye başladık.. Armor u inerken harbinger in benimde shield inmeye başladı.. Bir yandan diğer karakteri getirmeye çalışıyordum ama dediğim gibi 2 karakterle oynama konusunda çok kötüyüm :) Harbinger i indirdik bende indim. Bu sırada podu kaçırıp arkadaşın karakterine odaklandım. 2. target olarak aldıkları scsx de ise başarılı bir şekilde tanklatma yapamadık. Çok çabuk bir şekilde indi.. En son Savaş raporunda da göreceksiniz ben 50k dmg tanklamışken scsx i ancak 20k dmg tanklatabilmişiz.. Daha sonra scsx de patlayınca ben arkadaşın karakterini kaçırdım. son kalan arkadaşın da agro kesip atlamasını söyledik ama yeteri kadar tanklayamadığı için o da patladı.. Karşı taraftan 1 harbinger 1 slasher alabilmişken biz 3 drake verdik. Kaybımız fazla ama bu fitte neleri hatalı yaptığımız öğrendik sanırım.. Neyse işte meraklılar için Savaş Raporu

Sonrasında 2 BS adamları kovaladık ama adamlar pek savaşmaya niyetli olmadıklarından bizden kaçtılar.. Bu haftaki olaylar olduça çok olacak gibi ve açıkcası biraz kafamızı yormamız gerekecek. Karşı tarafın sayısı her şekilde bizden fazla ama farkı dinmek bilmeyen pvp aşkımızla kapatırız diye düşünüyorum.. Tabii bize katılamak isteyen yeni bir kaç oyuncunun da oldukça yararı olur :) Bu açıdan katılmak isteyen herkesi bekliyoruz.. Umarım okurken eğlenmişsinizdir :)


Not: Karşı tarafın oyuncularını bulma konusunda tavsiyeler için teşekkürler. Bizde EveWho kullanarak oyuncuları buluyorduk. Siteyi tek ben biliyorum diye düşündüğümden - Ki siteyi bende dotlandan buldum oradan bulduğum halde az kişi biliyordur diye düşünüyorum işte :) - yöntemimiz konusunu pek açmamıştım önceki girilerde :) Ama ilgilenip tavsiye olarak verdiğiniz için teşekkürler..

Edit: İmla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

İsveçli arkadaşlar bizimle oynaşma konusunda istekliler.. Sayıları bizden fazla olduğundan biraz sıkıntı oluyor.. Kısacası bizimle empirede PvP yapmak isteyen arkadaşlara ihtiyacımız var kısa sürede.. Gelirseniz günlük fleet ve kill garantisi veriyorum. Gemilerin de bir kısmını karşılayabilirim diye ümit ediyorum.. Adamlar 10 kişi kadar geliyor. Aktif 5-6 kişilik fleet (güzel bir plan ile ) bu arkadaşları fazlasıyla yenebilir. Katılımlarınızı bekliyoruz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Bugün ilginç olaylar yaşandı.. Bizi takip eden polonyalı ve isveçli arkadaşlar ortaklaşa convo açtılar. Ve savaşı bitirmemi istediler.. Bitirmez isek savaşı devam ettirmekle ve empirede rahat vermemekle tehdit ettiler.. Bizde hem sayıların fazlalığı hemde açıkcası kolay kill alamadığımızdan dolayı savaşı bitirme opsiyonunu kabul ettik.. Bundan sonra Bir süre Incursion yapıp karar vermeyi düşünüyoruz. Ya High Sec War dec işine devam edeceğiz ya da Faction Warfare işine gireceğiz.. Hangisine devam edersek edelim ilginç ve güzel şeyler oldukça buradan paylaşmaya devam edeceğim.. Umarım okumaya devam edersiniz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Babameal said:

Selamlar,

Bugün ilginç olaylar yaşandı.. Bizi takip eden polonyalı ve isveçli arkadaşlar ortaklaşa convo açtılar. Ve savaşı bitirmemi istediler.. Bitirmez isek savaşı devam ettirmekle ve empirede rahat vermemekle tehdit ettiler.. Bizde hem sayıların fazlalığı hemde açıkcası kolay kill alamadığımızdan dolayı savaşı bitirme opsiyonunu kabul ettik.. Bundan sonra Bir süre Incursion yapıp karar vermeyi düşünüyoruz. Ya High Sec War dec işine devam edeceğiz ya da Faction Warfare işine gireceğiz.. Hangisine devam edersek edelim ilginç ve güzel şeyler oldukça buradan paylaşmaya devam edeceğim.. Umarım okumaya devam edersiniz..



Merhaba, ben dün itibari ile FW ye katıldım yaklaşık yarım saatte 100k LP kastım 2 de kill aldım inanılmaz yapmışlar FW yi şiddetle tavsiye ederim. Hem cebin doluyor hem pvp ni yapıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sadman

İlk yenilgi meselesi değil ya, Empirede hedef bulmak o hedefe saldırmak için çaba gerekiyor. O kadar zor olmasa da genellikle 2 arada bir 3-4 aktif olan bizim şirket için yorucu bir iş gibi.. Sırf adam bulmak için o kadar jumplamak ve locater agent bulmak bi süre sonra sıkıyor cidden. Aktif sayımız biraz daha olsa daha eğlenceli olabilirdi...

Bir diğer sıknıtı savaşacak şirkete dair intel işi. Savaş 1 haftalık sürüyor -duruma göre daha kısa- ama savaşacak şirket bulmak bambaşka bir iş. İyi bir hedef bulamazsan gider verdiği paracıklar. aşırı bir hedef bulursan da aha son durumdaki gibi herifler manyak gibi istasyon kamplar 7/24 .. Şirket bulma işini ben MbF ile yapıyordum gece gündüz ama nereye kadar yapabilirim tek başıma.. Hadi eski şirkete tekrar savaş açarsın diyelim. Bu durumda işler gittikçe daha kesat hale geliyor zira adamları kandırma yolunuz çok değil. Bir süre sonra adamlar istasyonda çıkmaya tenezzül bile etmiyor :)

FW de ise işlerin daha farklı olacağını düşünüyorum. sonuçta FW ye giren arkadaşın isteği PvP dir eninde sonunda. Bu açıdan hedef bulmak daha kolay olacaktır.. Ben standing kaygısıyla FW agentleri ve FW plexleri yapmayacak olsam da bu işin iyi kötü para getirdiği de belli.. Sadece PvP peşinde koşarken bile bir miktar LP kazanmak güzel bişi..


Bir süre FW takılalım. sonrasında terhis olup geri döneriz Empire War olayına. O sırada biraz daha güven kazanmış oluruz. Belki de yeni ve uyumlu 2 3 arkadaş daha.. Sonuçta Empire War işini öğrendik detayıyla.. Hatta bazı konularda çok özel şeyler bile öğrendik.. İlginç yollarla devamlılığı sağlanan para harcanmayan hiç bitmeyen savaşlar gibi :) Aktif 100 küsür savaş yürüten 13000 targeti olan empire Wardec allianceleri gibi :) Geri dönünce de yapacak iş çok..

FW de ilginç şeyler olacaktır gene bu şekilde sizinle paylaşacağım. Bir Amarr 2 Caldari Oyuncusu olarak Caldari tarfından gireceğiz savaşa.. umarım Caldari adına bir farklılık getiririz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...