Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jacksmith tarzı oyun? (blacksmithing, crafting vs)


Saeros

Öne çıkan mesajlar

seraphiel said:

eriyik maddeyi şarıl diye boşalttığım için eciş bücüş oluyomuş kılıçlar.


ah canım ya

yalnız oyunun tek sevmediğim yanı bi süre sonra işlerin hep ore üzerinden yürümesi, droplar da pek yeterli değil illa satın almak gerekiyor

aslında özel silah planları da var ama kim uğraşır onunla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Griswold said:

Europa 1400 Gold Edition bulursanız affetmeyin bu tür oyun seviyorsanız. Grafikleri KORKUNÇ ama gerçekten baya iyi oyun. Muadili de çıkmadı sinir bozucu bir şekilde.
2. si farklı bazı yönlerden. O da iyidir ama 1. si daha iyi.


kendimden utaniyorum su oyunu yeni kesfettigim icin :(
politikadan hirsizliga, rusvet, suikast, kilisede vaaz verip sevmedigin adami kotuleme (yazmaya usendigim onlarca sey) oeh be ne ararsan var oyunda harika bir seymis cidden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatırladığım kadarıyla mini bir tuto yazayım size. Class based gitmeyeceğim, canınız ne istiyorsa onu olun çünkü. Bu tuto bittiğinde muhtemelen ben de oyuna geri dönmüş olacağım orası ayrı sdfg.

- Oyuna başladığınız an kortlamaya başlayın karılarla (veya dayılarla, cinsiyetinize göre), çünkü heritaj üzerinden ilerleyen bir oyun bu ve öldüğünüzde çocuğunuz yoksa gg. 1400'lerde insanlar 30ların sonunu zor gördüklerinden hızlı hareket etmek lazım.
Söylememe gerek yok ama adayınızın yaşı ve statüsü maksimize olursa yararınıza. Ancak bu konumdakilerle aynı zamanda senelerce kortlamanız gerekebiliyor, doğru hediyeleri seçmeniz falan gerekebiliyor ve biraz piyango burası işin. Kasmayıp kafadan serflere dadanabilirsiniz yani, ikincil amaç miras yemek olsun. Birincil amaç ilk fırsatta çocuğu koymak ki heritaj güvende olsun.

- Benim bulduğum en hızlı para kazanma yolu thief karakterle maksimum levela hızlıca çıkıp devamlı kidnap. Crafter classlarda pazarı iyi kontrol etmek ve hammaddeleri ucuza kapatabilmek önemli, oynadıkça gelişebilen bir şey o ama çok komplike de değil.

- Black death olduğunda kapabiliyorsunuz, oyunda hastalığa özen göstermek gerekiyor. Velet büyümeden nalları dikerseniz hemen küfre başlamayıp autosave'den tekrar girin, oyun lineer değil malum.

- Politika zor. Baya zor. Rüşvetiydi blackmailiydi efektif kullanmanız lazım, bu arada yükselebilmeniz lazım, spy networku oluşturmanız lazım, aynı anda kendinizi de güvene almanız lazım ve bütün bunları öyle bir yapmanız lazım ki mayör olduğunuzda 39 yaşında ve ölmek üzere olmayın.

- Faust's Elixir spamlayın her turn başı, ömrü uzatabiliyor. Hep tutmaz ama. Baston yüzük müzük o itemlarınız hep olsun zaten bakarsınız özelliklerine.

- Velede it gibi yatırım yapın, statlerini geliştirin, üniversite okutmaya kadar yolunuz var. İlk jenerasyonda gerekmez muhtemelen de 2. den sonra öyle bir duruma geliyorsunuz ki siz 40 küsürü görüyorsunuz ama velet de moruklamış oluyor, siz rahat rahat öldüğünüzde ölmek üzere olan ve evlenmemiş bir veletle mevzuya girince tabi heritaj ilerlemediğinden gg oluyor gene. O nedenle evinizin camından atlayarak bu sorunu çözebilirsiniz. Suicide böyle durumlar için kullanılan bir seçenek.

- Başlarda cartlara dadanmaz robberlar, sonraları paraya kıyın eskortlayın kartları, fazla girebiliyor yerine göre.

- Robber ve bankacılık sonradan alınabilen iki meslek, başka var mı hatırlayamadım şimdi. Bankacılıkta biraz sabır ve yatırım gerekiyor ama güzel iş, parayı yığıp güzel bir faiz belirleyin, aksın paralar. Ha bir de tacirlik vardı sınırlar üstü, ama o biraz karışık kuruşuk ben çözemediydim sdfg.

Soru varsa sorun, aklıma geleni random yazdım. Çok zaman gömdüm oyuna da bayadır oynamıyorum =P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aldım oyunu tavsiyelerinize dayanarak. İnsin başlarım. Mini tuto için teşekkürler.

gog'dan aldım oyunu ama kredi kartı bilgilerimi verdikten sonra cart diye çekti parayı. ne cep telefonuna şifre gönderdi ne bişi. süpermarkette elektrikler kesilince şu aşağıdakilerden kullanırlardı eskiden. onun gibi oldu. =/

http://blog.nabancard.com/wp-content/uploads/2012/02/Manual_Imprinter.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 7 yıl sonra ...
On 27.11.2012 at 21:05, Saeros dedi ki:

oyunumuz şu http://www.kongregate.com/games/FliplineStudios/jacksmith?acomplete=jac

oyunun konusu: blacksmith olup kılıç kalkan falan craftlıyosun, gelen askerler hangisini istiyorsa veriyosun, sonra askerlere savaşa gidiyor sen de düşen lootları alıyorsun, bu lootlarla daha kaliteli silahlar yapıyorsun vs.

benim merak ettiğim bu kafada, belki biraz daha detaylı bir bilgisayar oyunu var mı? skyrim dünyasında çatçat demir dövsek companionlarımıza versek silahları queste gitseler gelseler sonra zırhlarını falan tamir etsek ne kadar güzel olmaz mı lan? işte öyle bişeyler varsa deyiverin.

d2necro-character.gif

https://store.steampowered.com/app/1210320/Potion_Craft_Alchemist_Simulator/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne summonlamış be.

o değil de benim de kafamda hep şey vardır. gerek mmo'lara, gerek crafting olan single player oyunlara şu mevzuları mini-game şeklinde koysalar ya. ben sıkıldım artık 1 tuşa basarak double headed mythical spiked halberd craftlamaktan.

üzerine biraz uğraşalım, doğruluk seviyemize göre de qualitysi belirlensin. ÇOK MU ZOR ULAN

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle değil ya, timinglemeli falan. ne bilim çekiçle tam doğru zamanda vurmaca olsun, delayli vurunca hafif quality düşsün, belli başlı yerlerine vuralım ama skill pointimize göre çekiç titresin, yüksekse titremesin falan. yoksa x malzemeden 3 tane y malzemeden 5 tane koy falan gibi recipelerde dediğin gibi oluyor.

cringe bi örnek vericem, star citizenda hand mining yaparken ateş ettim kırıldı topladım değil, her madenin bi sweet spotu var, aletle ısıtıyosun, sweet spota getirdikten sonra belli bi süre o spotta tutarak ısıtman gerekiyor, aletin enerjisini duruma göre artırıp düşürüyosun, fazla sıcak yaparsan kırılıyo hiçbi şey vermiyor mesela. bunun gibi basit minigameler istiyorum ben oyunlarda. Hele hele survival oyunlarında. Deliriyorum ya 1 tuşa bas tavuk çorbası yap, 1 tuşa bas kazma üret, 1 tuşa bas ateş yak. 

Oyun camiası bi tek fishinge minigame koymayı akıl etti bugüne kadar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...